餓到要自己食自己?

作者: psyche 發表于 2012-5-19 00:50:08
1247 4
第一次開post就要有搞笑事發生, 我買的時候可能落住雨沒有留意,
回家後上盆時先發現其中一隻大夾俾一隻細夾含著, 還要十分緊,
要用少少力先可以分開佢地, 可能荷蘭夾都係大力D,
$4X都可以接受, 因為見好似都唔係成日有得賣, 所以沒想太多就買左先。
psyche 發表於 2012-5-19 01:12:16 |顯示全部樓層

因為天雨關係, 夾仔全部俾雨水滴到close左, 不過因為冇涵, 應該好快會open返。
買的時候是不連盆的, 所以泥要自己加。
看! 我終於有自己一個家, 精神多了!
回復

psyche 發表於 2012-5-19 01:25:06 |顯示全部樓層

其他的鄰居, 全部都醜醜樣樣, 也沒辦法了, 因為個主人唔係好專業, 養食蟲真係想他們幫手捉蟲, 實用性會多一些。
發覺原來發帖都幾花精神, 由幫圖片加防水印一刻開始到上傳完成就用了一個多小時, 最麻煩的是因圖片不準用外連, 故一定要逐張圖片壓縮以便使用論壇空間, 下次都是光回覆算了。
回復

yeliz 發表於 2012-5-19 10:34:31 |顯示全部樓層
@@呵呵...我都覺得上傳係幾麻煩下
d夾夾應該係個位問題先自己食自己姐~~
希望你都成功養大佢地
回復

psyche 發表於 2012-5-19 11:17:12 |顯示全部樓層
yeliz 發表於 2012-5-19 10:34
@@呵呵...我都覺得上傳係幾麻煩下
d夾夾應該係個位問題先自己食自己姐~~
希望你都成功養大佢地 ...

可能佢成板夾夾咁賣迫到要大夾入細夾, 不過最緊要都係種得生, 因為我覺得食蟲植物售價真係幾貴, 細細粒都要百幾蚊, 最好之後可以自己繁殖一些, 那就可回本了。

對丫/.\...好彩有板主無私送我一個花市夾學養@@(新手)  發表於 2012-5-19 12:26
回復