百里香/ 胡椒薄荷/ 柳橙薄荷/ 牛至/ 香蜂草/ 鳳梨鼠尾

作者: ccrabbit 發表于 2012-4-23 12:28:15
2586 9

有以下香草可以同你換:-

百里香 Thyme
胡椒薄荷 Pepper Mint
柳橙薄荷 Orange Mint
牛至 Oregano
香蜂草 Lemon Balm
鳳梨鼠尾 Pineapple Sage

Size 連盤約 6 x 6 x 10cm 細細盤
鳳梨鼠尾 / 香橙薄荷 會大d , 高15-20cm.

想與你交換的物品:

(1)  香草種子或苗/ 花期長之花種或苗

OR

(2)  15個 7-11 輕鬆熊印花 for 一盤香草

交收地點: 黃大仙 MTR/ 大埔中心

有興趣的朋友請留言, 話我知你想用咩換咩, 我有興趣的話 會pm 你, 謝謝!

金剛 發表於 2012-4-23 18:59:36 |顯示全部樓層
羽葉薰衣草/不知名薰衣草
金蓮花
到手香
班檸檬百里香
想換
牛至 Oregano
ok?
回復

namplant 發表於 2012-4-23 20:30:31 |顯示全部樓層
我有:
櫻桃鼠尾草
紫嬌花
Convolvulus tricolour苗
五彩紫茉莉 苗

想換鳳梨鼠尾、香橙薄荷
如有興趣pm再傾~
回復

malawi 發表於 2012-4-24 17:36:50 |顯示全部樓層
hi, 請收PM
回復

Joe仔 發表於 2012-5-27 08:37:46 |顯示全部樓層
唔知你換晒未呢?

我有~迷迭香種子
         mint(綠箭嗰隻)小苗
         碰碰香支條
         月桂支條
         細葱 chive種子

甜粟種子 1份5粒
         秋葵 羊角豆 l份5粒
         茄子  1份8粒
         節瓜  l份5粒
         絲瓜 1份4粒

家樂花葉子~白/黄色

想換~柳橙薄荷 Orange Mint
         牛至 Oregano

回復

菜妹 發表於 2012-5-27 13:17:18 |顯示全部樓層
想用香矛分株, 艾草分株, 九層塔種子, 芫茜種子換:
百里香
牛至 Oregano
回復

夜魔 發表於 2012-10-3 04:35:46 |顯示全部樓層
有無柳橙薄荷 Orange Mint  苗或種子呀? 想要啊
香草種子交換我有檸檬羅勒, 可以嗎? 同你買都可以
回復

ccrabbit 發表於 2012-10-3 16:56:26 |顯示全部樓層
Orange mint 有的, 但是還是很小, 早的一批太老我KO 左了,
過多一個月你再找我吧, cheers!
回復

ccrabbit 發表於 2012-10-3 16:56:41 |顯示全部樓層
夜魔 發表於 2012-10-3 04:35
有無柳橙薄荷 Orange Mint  苗或種子呀? 想要啊
香草種子交換我有檸檬羅勒, 可以嗎? 同你買都可以 ...

Orange mint 有的, 但是還是很小, 早的一批太老我KO 左了,
過多一個月你再找我吧, cheers!
回復

夜魔 發表於 2012-10-3 23:12:33 |顯示全部樓層
ccrabbit 發表於 2012-10-3 16:56
過多一個月你再找我吧, cheers! ...

好啊.
有無種子?

苗的話生左根就可以了. 不用太大棵
唔知點解扦插親都死 ~_~

真係有橙味 x 薄荷香??
回復