OPERA'S IL STRANIERO SPORT 花苗分享 ( 交換優先 )

作者: AIR 發表于 2012-4-9 21:38:08
5872 46

原本插住花苗 #403, 但到開花時,發現不對, 上網搵了花名應該是 OPERA'S IL STRANIERO SPORT,  如果有錯, 請幫忙修正,
希望可以交換其它 AV ,
花色是我ICON相, 花苗近照有 8盆, 大細不一,OPERA'S IL STRANIERO SPORT

p.s : 不好意思, 因為第一次分享... 補充資料, 差不多全部都是用膠樽或膠扭蛋殼種的, 希望各位不介意.
由於我工作地點離郵局很遠, 不便郵寄, 如可以平日6點放工後可西鐵沿鐵交收 .

換盆幾個月

換盆幾個月

已種3個月多的花苗

已種3個月多的花苗

換盆約2個月多

換盆約2個月多

更新消息 號碼由左至右,  (如有錯誤, 請通知修正)
1.        2.  eva3313
3.
4. fafa18b
5.       6. hlam,    7. 惡姨, 8.        

其中4盆

其中4盆
曖娜娜子 發表於 2012-4-9 21:53:30 來自手機 |顯示全部樓層
1.曖娜娜子(多謝分享,我會認真寫報告^^)
回復

eve3313 發表於 2012-4-9 22:00:11 |顯示全部樓層
我想用Blue Tail Fly花苗, 有4~5塊葉, 花苗不及你D大, 可否交換最上角右手GE盆呀 ?
回復

Breeze 發表於 2012-4-9 22:07:41 |顯示全部樓層

好有興趣呀~
回復

Breeze 發表於 2012-4-9 22:10:38 |顯示全部樓層

你個ICON相會唔會係Irish Magic呢?

http://lyndonlyon.com/store/inde ... amp;products_id=359
回復

kitwanle 發表於 2012-4-9 22:17:01 來自手機 |顯示全部樓層

3. kitwanle (A53 只有四片小葉加一片大母葉 or 477小苗)
回復

silicon 發表於 2012-4-9 22:31:06 |顯示全部樓層
回復

happyamydog 發表於 2012-4-9 22:33:59 |顯示全部樓層
我想要呀!
回復

AIR 發表於 2012-4-9 22:34:48 |顯示全部樓層
多謝你提醒, 但以我所知呢個花形係抄 OPERA'S IL STRANIERO SPORT , 但條綠邊係唔混邊隻花出黎..... 如果有人知正確名和號碼, 請通知我修正 .
回復

AIR 發表於 2012-4-9 22:40:09 |顯示全部樓層
eve3313 發表於 2012-4-9 22:00
我想用Blue Tail Fly花苗, 有4~5塊葉, 花苗不及你D大, 可否交換最上角右手GE盆呀 ? ...

好呀, 但請問你要第幾張相的右面 ? 同埋你想點交換 ? 我可以西鐵沿線區. 交換時間, 星期一至五, 6點後
回復

AIR 發表於 2012-4-9 22:50:09 |顯示全部樓層
Breeze 發表於 2012-4-9 22:10
你個ICON相會唔會係Irish Magic呢?

http://lyndonlyon.com/store/inde ... duct_info&cPath ...

謝謝, breeze, 個花好似呀, 不過, 片葉我果盆係深綠色, 同好少毛..有些光面, 係咪 irish magic .. 我都唔肯定.. 我post 左媽媽照片, 係早前開花時影的. 幫忙再睇下 o.jpg
回復

Breeze 發表於 2012-4-9 22:57:22 |顯示全部樓層

大力...大力支持樓主第一次分享~
回復

eve3313 發表於 2012-4-9 22:57:23 |顯示全部樓層
AIR 發表於 2012-4-9 22:40
好呀, 但請問你要第幾張相的右面 ? 同埋你想點交換 ? 我可以西鐵沿線區. 交換時間, 星期一至五, 6點後  ...

現相片位置有變, 我想要最頂左手邊相中第二盆, 即是錢罌隔離ge盆呀!   tKS & 請收PM!
回復

ggb 發表於 2012-4-10 01:02:54 |顯示全部樓層
我有興趣, 排個隊先
回復

HLAM 發表於 2012-4-10 01:36:05 |顯示全部樓層

想交換第4幅相左第2個盆或第2幅相個盆, 用小苗(花白底中央紫色 -母株係舊同事送, 可能係376 or 245火鳥)

補翻張小苗相
回復

一丁 發表於 2012-4-10 01:39:47 |顯示全部樓層
點解冇花照架 ^^
回復

KIMHO 發表於 2012-4-10 11:39:41 |顯示全部樓層
一丁    OPERA'S IL STRANIERO SPORT  真樣...你見到唔會想...
回復

bbhk 發表於 2012-4-10 12:25:05 |顯示全部樓層
有興趣,排隊!想要下面張相用啡色盤的,謝謝!
回復

fafa18b 發表於 2012-4-10 12:49:41 |顯示全部樓層
想分享, 希望要最後四小福中左邊第二盆, thanks!

fafa 我都係掛隊交換呢盆呀  發表於 2012-4-10 14:59
回復

fafa18b 發表於 2012-4-10 15:12:48 |顯示全部樓層
fafa18b 發表於 2012-4-10 12:49
想分享, 希望要最後四小福中左邊第二盆, thanks!

因為有花友排緊呢盆, 想排多個做後備可以嗎?
1. 四小福中左邊第二盆
2. 第三幅果盆
thanks!!
回復

123下一頁