分享或交換 AV 葉片 240 和 442 再加 蝦餃 (完了)

作者: rockyyip2002 發表于 2012-3-2 15:02:57
4099 47

分享物品︰AV 240 共3份 (每份1片) 和 442 共4份 (每份1片) 葉片 再加 蝦餃 四盆 (有綠色花/斑葉片交換者優先)   

如申請分享者多於 7 位本人從申請者中撰出可分享的花友(並非先到先得)

交收方法: 面交 (因葉片巳出小葉, 不便郵寄).

1. 申請確認後, 我會PM大家, 約時間交收。               
2. 交收地點為北角港鐵站, 時間為星期一至五, 下午六時正。               
3. 分享如有爭議,本人有權作出最後的決定。

結果如下:

240 Lyon's Silver Mink X 3 份
1. bigpig603
2. mummy
3. fafa18b

442 Ness' Blue Confetti X 4 份
1. achhung68 (交換: 485, 315)
2. bigpig603
3. 土豆貓 (交換: 417, Ivy Joy)
4. mummy
5. N-Blythe
6. fafa18b
7.  lautingyan

Hargow( 蝦餃 ) X 4 盆
A. workingbee (交換: Ethel Explosion)
B. 土豆貓 (交換: 417, Ivy Joy)
C. ahhung68  (交換: 485, 315)
D. lok_1980

以下的我盡量每人給兩片葉啦.
1. bigpig60
2. babycherry
3. mummy
4. fafa18b

評分

查看全部評分

ahhung68 發表於 2012-3-2 15:19:58 |顯示全部樓層

1.
2.
3.

1. ahhung68 (我淨番1塊485, 另一外有一盆315小小苗, 今晚睇吓有冇記錯冧巴, 有興趣嗎? )
2.
3.
4.

1. bigpig603 (A)
2. ahhung68 (B)
3.
4.

回復

rockyyip2002 發表於 2012-3-2 15:26:11 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2012-3-2 15:19
1.
2.

OK, 冇問題, 不過你知是要面交的呢.

知道吖, 但因六點才下班, 需要少少時間安排, 睇吓邊一日可早點鬆人, 到時我盡早聯絡你吖 ^^  發表於 2012-3-2 15:29
回復

bigpig603 發表於 2012-3-2 15:45:01 |顯示全部樓層

1.bigpig603,thx
2.
3.

1. ahhung68 (我淨番1塊485, 另一外有一盆315小小苗, 今晚睇吓有冇記錯冧巴, 有興趣嗎? )
2. bigpig603,thx
3.
4.

1. bigpig603,thx  (A) 只有無名葉片,已出根交換?
2. ahhung68 ,thx (B)
3.
4.

唔該哂~  發表於 2012-3-2 16:01
唔好意思, 可否加埋我個名喺"蝦餃"度吖?  發表於 2012-3-2 15:56
回復

Breeze 發表於 2012-3-2 15:49:58 |顯示全部樓層
Ness' Blue Confetti 好有十字feel呀~

佢唔太穩定的,所以會有機會會sport  發表於 2012-3-2 21:12
回復

Breeze 發表於 2012-3-2 15:53:53 |顯示全部樓層
樓主你真係好有心機, 可以繁殖甘多唔同品種嫁苗~
回復

bigpig603 發表於 2012-3-2 16:02:36 |顯示全部樓層
bigpig603 發表於 2012-3-2 15:45
只有無名葉片,已出根交換

ahhung68 ~舉手之勞,我樂意幫手,已替你加了

見到了, 唔該哂你吖 XDDDD  發表於 2012-3-2 16:04
回復

babycherry 發表於 2012-3-2 16:05:30 |顯示全部樓層
嘩... 蝦餃呀!!! 我想飲茶呀!!!!!

好吸引!!!

買定多啲狗糧喎, 小心佢哋冇嘢食, 走去食蝦餃吖~  發表於 2012-3-2 16:10
回復

rockyyip2002 發表於 2012-3-2 16:08:09 |顯示全部樓層
babycherry 發表於 2012-3-2 16:05
嘩... 蝦餃呀!!! 我想飲茶呀!!!!!

好吸引!!!

仲有冇位置放多幾盆呀......哈.

有!!!! 有咩好野呀!!! 呵呵  發表於 2012-3-2 16:10
回復

lok_1980 發表於 2012-3-2 16:08:38 |顯示全部樓層
2.
3.

3.
4.

1. bigpig603,thx  (A)
2. ahhung68 ,thx
3. lok_1980 (thx) 無名的綠花修葉可以嗎?
4.
回復

babycherry 發表於 2012-3-2 16:10:44 |顯示全部樓層
2.
3.

3.
4.

4. babycherry (無野換得唔得呀!! )
回復

rockyyip2002 發表於 2012-3-2 16:11:25 |顯示全部樓層
lok_1980 發表於 2012-3-2 16:08
2.

OK, 冇問題, 半分享來的, 冇都可以申請呢.

真係開心 ^^  發表於 2012-3-2 16:17
回復

lok_1980 發表於 2012-3-2 16:14:49 |顯示全部樓層
rockyyip2002 發表於 2012-3-2 16:11
OK, 冇問題, 半分享來的, 冇都可以申請呢.

這裏買的
http://hkplants.com/forum.php?mo ... p;page=1#pid1212622

花樣
http://hkplants.com/blog-1632-9280.html

嘩~好靚喎!! 之前有人同我講過呢隻花色架...邊個呢??  發表於 2012-3-2 16:16
回復

bigpig603 發表於 2012-3-2 16:21:46 |顯示全部樓層
lok_1980 發表於 2012-3-2 16:14
這裏買的
http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=87646&page=1#pid1212622

10蚊棵又抵又靚喎

係架  發表於 2012-3-2 16:24
回復

土豆貓 發表於 2012-3-2 16:23:58 |顯示全部樓層

2.
3.

3. 土豆貓 (357修葉或已定植小苗/417修葉/315修葉/Ivy Job 修葉/黃花Golden Eye修葉)
4.

4. babycherry (無野換得唔得呀!! )
5. 土豆貓 (357修葉或已定植小苗/417修葉/315修葉/Ivy Job 修葉/黃花Golden Eye修葉)

Hargow好愛歡迎,土豆貓都加入了  發表於 2012-3-2 16:25
回復

土豆貓 發表於 2012-3-2 16:31:51 |顯示全部樓層

lok_1980  Hargow好愛歡迎,土豆貓都加入了
係呀...我飲茶最鐘意食蝦餃架...恨左要佢好耐啦!!!!希望大家都有啦..

仲有我呀!! 如果土豆貓有...分多一塊比我好嗎 ~~~  發表於 2012-3-2 17:19
咁唔好彩我有你無或你有我無,分一塊修葉好嗎?  發表於 2012-3-2 16:37
回復

lautingyan 發表於 2012-3-2 16:33:33 |顯示全部樓層

442 Ness' Blue Confett

3. lautingyan (唔好意思呀我無花可以換~ thanks   )
4.

回復

土豆貓 發表於 2012-3-2 16:39:22 |顯示全部樓層

lok_1980  咁唔好彩我有你無或你有我無,分一塊修葉好嗎?
錦呀.........哈哈哈, 你就一定問題啦....

一定有問題定一定無問題先?  發表於 2012-3-2 16:43
回復

土豆貓 發表於 2012-3-2 16:45:33 |顯示全部樓層

lok_1980  一定有問題定一定無問題先?
sorry sorry......當然係無問題啦......

thank you~~~  發表於 2012-3-2 16:51
回復

bigpig603 發表於 2012-3-2 16:45:35 |顯示全部樓層

有相 RIMG03832.JPG

1. bigpig603,thx  (A) 只有無名葉片,已出根交換可以嗎?
回復

123下一頁