返回列表 發新帖

我係咪諗多咗~ 還是有人也有這感覺?

作者: ahhung68 發表于 2012-2-20 23:56:22
5903 23
ahhung68 發表於 2012-2-21 10:59:49 |顯示全部樓層
DORA 發表於 2012-2-21 10:38
如果母葉仲咁健康我就會用佢黎再種。

DORA  我都係講嗰句,你仲有人俾你去孝順咪好囉!好好珍惜呀!x2  發表於 12 分鐘前

其實我想講......我唔係唔識珍惜, 只不過我係用另外的行動去孝順! 一直我對錢都睇得好緊, 會計算是否值得花費, 未試過用錢去買溫馨, 所以呢個係一個好好的經驗, 學到另一課

GOOD!  發表於 2012-2-21 11:09
回復

八王爺 發表於 2012-2-21 11:07:44 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2012-2-21 03:59
DORA  我都係講嗰句,你仲有人俾你去孝順咪好囉!好好珍惜呀!x2  發表於 12 分鐘前

其實我 ...

"引用" 我想講......我唔係唔識珍惜, 只不過我係用另外的行動去孝順! 一直我對錢都睇得好緊, 會計算是否值得花費, 未試過用錢去買溫馨, 所以呢個係一個好好的經驗, 學到另一課

落紅本是無情物
化作春泥更護花

完成使命,葉葉也很滿足和幸福,君不見街上落葉如雨,誰珍惜?

或者對落葉我覺得係"必然"啩!  發表於 2012-2-21 13:55
無人珍惜,但有人欣賞....星期日同老公行山,兩條友仔企係度望住一地落葉,欣賞左好耐...  發表於 2012-2-21 11:49
回復

yeahyeah 發表於 2012-2-21 15:23:36 |顯示全部樓層

我都有一個經驗分享: 話說去年棵曇花不知咁犀非利, 一次過長出廿几個花蕾(仲要系第一次開花TIM), 之前己經盤算過, 定要搬佢落屋企欣賞, 點先人算不如天算, 同埋高估左自己GE能力, 到開出花當日(當時真系有D生左BB GE感覺), 超興奮咁去搬, 點知原來搬唔掂, 仲比野CAKE住左, 很是狼狽, 驚魂未定終于放番低, 好慌張咁睇下有冇損傷, 當時GE感覺真系好難形容 - 之前感覺超正, 跟住又想CRY, 驚整甩左D花蕾, 自己响天台自言自語一番, 白忙一趟

系呀, 尼D感覺系我地尼D花痴先理解到

我都試過曾經將盆酢醬草搬唻搬去, 點知突然上面有嘢跌落唻, 整斷咗幾支花, 心痛到死!!  發表於 2012-2-21 17:04
回復

acmc 發表於 2012-2-21 15:43:24 |顯示全部樓層
傻豬! 佢唔係已將生命延續, 留係你身邊喇咩!

是的, 應該是這樣 XD  發表於 2012-2-21 17:06
回復