你喺唐太你點做?

作者: 八王爺 發表于 2012-2-17 08:49:58
11929 148
Springonions 發表於 2012-2-17 12:34:15 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2012-2-17 12:24
我唔係亂講

阿爺們係做咗很多衰嘢, 但從來唔會俾人擺到上枱, 從來唔會認, 最少有能力打壓/消除到雜聲

好奇怪, 老董選舉時, 江伯伯出嚟同佢握手, 信息好清楚, 班選委緊識做. 今次阿爺無表態, 睇嚟班擦鞋選委有排頭痛.

then u see, most of them say nothing, just those stupid itchy mouth擦鞋選委, like wong kok hing, ......saying, later, when they know they stand at the wrong side, they will betray themselves again  發表於 2012-2-17 13:41
回復

vivi 發表於 2012-2-17 12:36:46 |顯示全部樓層
我唔係亂講

阿爺們係做咗很多衰嘢, 但從來唔會俾人擺到上枱, 從來唔會認, 最少有能力打壓/消除到雜聲

咪係囉, 喂, 人地係, 係有d野做左我地覺得唔公義, 好定唔好係另一回事
但係人地阿爺處事, 起碼有能力去處理吖
唐生....唉, 一係認, 一係唔好認, 就係咁簡單啫

support u, springoinions, that is the beauty of hk............u got freedom of speech, even 阿爺 cant keep your mouth shut, we need to treasure this freedom  發表於 2012-2-17 13:43
大陸好唔同, 容易處理好多. 例如呢個帖, 如果係大陸, 晨早消失咗囉.  發表於 2012-2-17 12:42
回復

vivi 發表於 2012-2-17 12:38:35 |顯示全部樓層
Springonions 發表於 2012-2-17 12:34
好奇怪, 老董選舉時, 江伯伯出嚟同佢握手, 信息好清楚, 班選委緊識做. 今次阿爺無表態, 睇嚟班擦鞋選委有 ...

我覺得阿爺今次專登唔表態
阿爺 等我地睇下, 嗱....俾你地"民主"喇, 家陣你地自己攪掂, 睇你地攪成點......

哩招都幾毒!民主就喺任你地估!  發表於 2012-2-17 12:53
但"民主" 只係在1,200人的手上, 真係鳴乎哀哉  發表於 2012-2-17 12:50
回復

vivi 發表於 2012-2-17 12:51:08 |顯示全部樓層
Springonions ~ 係吖, 呢d咪阿爺的手續囉

不過facebook d 野都唔見晒喎, 又係咩人係樹攪野呢 hehe
回復

Springonions 發表於 2012-2-17 12:54:40 |顯示全部樓層
呀, 唔見晒大件事囉. 言論自由係我地核心價值的核心呀. 呢樣嘢唔可以俾佢死呀
回復

Karine 發表於 2012-2-17 12:56:49 |顯示全部樓層
我唔係亂講

好 ! 你岩
我收亂講嗰句

唔駛收, 咁度個個都係亂up, 包括我話唔係亂up果句  發表於 2012-2-17 13:37
回復

acmc 發表於 2012-2-17 13:16:40 |顯示全部樓層

有個舊同事話我知, 每個星期到老爺屋企食飯一次, 佢老爺有三個仔, 即有三個新抱, 咁多年來, 次次都係佢哋最早到, 要幫手洗餸煮飯, 另外果兩位新抱就啱啱食飯至到, 食完奶奶仲例必叫佢執枱洗碗,果兩位直頭係少奶奶咁,我叫佢妳可以好似佢哋咁,到食得先出現架.佢ee or or無正面答我,其實心水清嘅人會知咩一回事,包括佢自己都應該知,果兩個新抱一個是前x大校花,一個是前空中小姐,兩個入門後都幫老爺生男孫,佢就話唔生,又成日掛係個口話好憎啲小朋友,仲有長期病患,個樣又唔得,仲話老公好靚仔,點解佢唔敢學人哋食完就拜拜呢,答案好明顯. 

就好似唐換轉是許xx,唐太換轉是大美人李xx,你估許太會唔會肯咁偉大呢?

香港咁多女人找唔到老公,而佢可以嫁得個有身家,有兒有女,會唔會係當係還俾個老公,而且身不由己,洗濕咗個頭,要向好多人交代,唔係話退就退.

評分

查看全部評分

回復

Springonions 發表於 2012-2-17 13:47:45 |顯示全部樓層
Springonions 發表於 2012-2-17 12:34
好奇怪, 老董選舉時, 江伯伯出嚟同佢握手, 信息好清楚, 班選委緊識做. 今次阿爺無表態, 睇嚟班擦鞋選委有 ...

faylo  then u see, most of them say nothing, just those stupid itchy mouth擦鞋選委, like wong kok hing, ......saying, later, when they know they stand at the wrong side, they will betray themselves again
================================================================================

佢地面皮成尺厚, 轉軚多過食飯啦. 唉, 香港之悲

faylo, 知道又點呢? 都係唔到我地蟻民話事

at least, that shows u who is ghost, who is god  發表於 2012-2-17 13:51
回復

Karine 發表於 2012-2-17 13:49:21 |顯示全部樓層

好在呢度係吹水區啫, 亂 up 一輪後好似已經放左個炸彈炸左佢個地牢咁 , 舒服哂 ~

你話言論自由幾好呢 ~

~ 開工去也 ~

only democracy can give u freedom of speech  發表於 2012-2-17 13:52
回復

Springonions 發表於 2012-2-17 13:52:49 |顯示全部樓層
vivi 發表於 2012-2-17 12:36
咪係囉, 喂, 人地係, 係有d野做左我地覺得唔公義, 好定唔好係另一回事
但係人地阿爺處事, 起碼有能力去處 ...

faylo  support u, springoinions, that is the beauty of hk............u got freedom of speech, even 阿爺 cant keep your mouth shut, we need to treasure this freedom
================================================================================

同意, 我雖然唔係泛民支持者 (其實我無支持任何人), 但佢地對捍衛言論自由, 真係做咗嘢. 但今次區議會選舉結果, 泛民大敗. 表示在區議會裡, 敢言的聲音又少了.
回復

Springonions 發表於 2012-2-17 14:05:15 |顯示全部樓層
號外  號外

曾鈺成又話想參選

大檸樂, 哩隻明碼實價北京狗, 不如中央派人嚟做算啦, 唔好50年嘞, 算把啦  發表於 2012-2-17 14:10
回復

vivi 發表於 2012-2-17 14:06:32 |顯示全部樓層
Springonions 發表於 2012-2-17 12:54
呀, 唔見晒大件事囉. 言論自由係我地核心價值的核心呀. 呢樣嘢唔可以俾佢死呀 ...

係呀, 唔知掘咩鬼呀
不過, 再post 過, 睇你剷得幾多次
回復

vivi 發表於 2012-2-17 14:08:39 |顯示全部樓層
Springonions 發表於 2012-2-17 14:05
號外  號外

曾鈺成又話想參選

啱啱我都睇到 暈
回復

lok_1980 發表於 2012-2-17 14:09:21 |顯示全部樓層
大家一齊來抽水喎。
回復

vivi 發表於 2012-2-17 14:13:36 |顯示全部樓層
acmc 發表於 2012-2-17 13:16
有個舊同事話我知, 每個星期到老爺屋企食飯一次, 佢老爺有三個仔, 即有三個新抱, 咁多年來, 次次都係佢哋最 ...

又係生仔問題....唉......
咁你個朋友都好受氣喎, 真係慘
有時我諗深一層, 單身係好似冇左個倚靠, 但係就自己好多囉...唉

好似d有錢太太, 唉....其實表面風光, 內心可能都唔好受

所以話...如果過到自己果關,一個人係真真正正開心滿足既..唔一定要結婚囉...  發表於 2012-2-17 19:08
回復

vivi 發表於 2012-2-17 14:14:44 |顯示全部樓層
比得大帝  大檸樂, 哩隻明碼實價北京狗, 不如中央派人嚟做算啦, 唔好50年嘞, 算把啦  發表於 2 分鐘前

我都係咁話....
回復

八王爺 發表於 2012-2-17 15:15:04 |顯示全部樓層
vivi 發表於 2012-2-17 07:13
有時我諗深一層, 單身係好似冇左個倚靠, 但係就 ...

咁唔通各位女花友唔覺得唐太愛唐生?
只喺純家族和利益?
咁佢活著嘅意義同價值只在於家族同丈夫?
回復

acmc 發表於 2012-2-17 15:43:07 |顯示全部樓層
vivi 發表於 2012-2-17 14:13
有時我諗深一層, 單身係好似冇左個倚靠, 但係就 ...

你單身? 我好明白你心情, 有個朋友話,個個朋友兄弟結晒婚唔好講,連係公司自己靚爆全場,職位薪金高過晒佢哋都好,都會有些無聊人用你未結婚(無婚結)來攻擊你,人家又會話你唔知有咩問題之類,如果條件唔係幾好嘅,就正如你哋都有個post係咁話唐太生得醜,醜唔醜都唔係自己可以控制,如果有人話我個女生得唔算靚,我諗我都會覺得唔好受,不過佢係公眾人物可以話預咗,而且比着啲嫁得唔好,俾老公打,老公爓賭爓滾,餐揾餐食餐餐清,咁單身係好架!但點解有啲女仔,明明無着落,又話自己有個男人,在人前作故仔,當佢真係有個男人啦,係公司聽到啲男聲電話,特別好聲氣,係綱上似為人家係男人,就dad都兩句,一知人哋係女兒身,就唔睬人囉,點解呢,邊個唔想遇到個啱心水嘅,遇唔到就無法姐.所以我舊同事一啲都唔慘,佢嫁到個靚仔,自己鐘意,佢就鐘意自己嘅人,佢有病,蛋都無得生(唔肯生)又唔靚都取,嚟啲唔係愛係咩?
回復

enemy 發表於 2012-2-17 15:39:51 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2012-2-17 15:15
咁唔通各位女花友唔覺得唐太愛唐生?
只喺純家族和利益?
咁佢活著嘅意義同價值只在於家族同丈夫?

我唔覺得唐太愛唐生~

八卦新聞講過:
佢哋訂婚後一排,已經同意解除婚約
不過唐老太唔肯...佢哋之後先結婚~

如果唐太係太愛唐生,
既然乜都可以忍,乜都可以當睇唔到,
又洗乜出現"解除婚約"

唔排除呢個可能, 所以賤男偷食  發表於 2012-2-17 18:17
解約可以喺唐生嫌唐太唔夠靚!  發表於 2012-2-17 15:43
回復

Sylvia 發表於 2012-2-17 15:45:14 |顯示全部樓層
諗諗下, 不如我地都出嚟選特首, 話唔定黑馬跑出

咁...我地先要檢查下我地自己有無潛建左...又唔記得左先....(呀....除左假牙先好去選)  發表於 2012-2-17 19:13
回復