返回列表 發新帖

有趣笑話

作者: Karine 發表于 2012-2-15 08:50:14
4005 27
andyman 發表於 2012-2-26 11:41:12 |顯示全部樓層

(麥兜午飯真人真事版)
老婆同老公去餐廳食晏
老公: 唔該乾炒牛河
侍應: 冇呀
老公: 咁.......乾炒牛意
侍應: 都冇
老公:呀...............乾炒牛肉米,有啦架
侍應: 冇.........................冇牛肉
老婆偷笑: 麥兜真人版.............哈哈
老公怒啤.........

個待仔真攪鬼^^  發表於 2012-2-28 19:42
回復

acmc 發表於 2013-5-16 21:48:18 |顯示全部樓層
今日係咁俾人質.......年份, 歲數, 諗番起嚟個笑話, 兩年前....

仔: 點解, 十八歲果啲人都係姐姐嚟, 但係你就係媽咪嚟嘅?
媽: 哦...我好細個, 就俾人呃咗生仔.
仔: 爸爸? (憐憫樣子, 帶同情聲調)
媽: .......(忍緊笑, 無回答)
仔: 爸爸呃你呀?
媽: 係....(答得好細聲, 個咀唔可以張太大, 怕笑咗出嚟)

仔即刻跳上sofa, 用兩隻手臂仔攬實媽咪

仔: 唔怕, 我會幫你報仇.
媽: 點報?
仔: 等我大個咗, 就會對付佢...
回復

比得大帝 發表於 2013-5-24 16:31:13 |顯示全部樓層
昨日上淘宝想搵個山寨手機充電器, 見到有間山寨舖寫住: 本商店之充電器只適合正版手機, 山寨手機免拍.

當時冧咗一陣

又有次上淘宝睇Blu-ray (睇咋, 唔係買呀), 有間老翻舖寫住: 近期有無恥之徒出售劣質之藍光碟....., 嚴重影響本行聲譽....

我冧賣老翻有幾好聲譽呀.
回復

Karine 發表於 2013-5-24 18:48:20 |顯示全部樓層
聽左你兩個既, 我都來一個來自朋友既 :
朋友剛剛買野既時候聽到人群中有人喊 :"全部不得好死!"
當然即刻回頭看看發生咩事, 原來佢在買筆 !
絶無其視, 純粹覺得好好笑, 想分享
回復

2020 發表於 2013-5-27 23:08:58 |顯示全部樓層
acmc 發表於 2013-5-16 21:48
今日係咁俾人質.......年份, 歲數, 諗番起嚟個笑話, 兩年前....

仔: 點解, 十八歲果啲人都係姐姐嚟, 但係 ...

請問,你個仔幾歲?俾定D心理準備我好D!
我果個而家6歲,而家淨係識lum我我咋

回復

acmc 發表於 2013-5-28 02:52:08 來自手機 |顯示全部樓層
2020 發表於 2013-5-27 23:08
請問,你個仔幾歲?俾定D心理準備我好D!
我果個而家6歲,而家淨係識lum我我咋

8歲啦,我就19歲,仲要係兩年先大一歲,
9年就完成幼稚園至大學課程,大約跳左9次班,
唔知得幾歲就結婚,太細個所以唔記得左,
跟住好多野都唔記得,可能俾人激得多,激氣激得多仲會死,

仔: 媽咪你跳左9次班呀?好勁呀!
爸:係呀你媽咪好叻架。
仔:爸爸你25歲,咁你有無跳班呀?
爸:緊係有啦,但無你媽咪咁叻,你遣傳基因好好架,你俾心機讀書,好快就會跳班架啦。。。。。。。

我個比較天真,大家笑住講左ㄧ大餐,最尾佢講左句:

仔: 你地呃人.
回復

acmc 發表於 2013-5-28 09:26:22 |顯示全部樓層
acmc 發表於 2012-2-16 13:54
咁就出奇,女我就唔知,同啲家長傾,啲仔十個有九個半都會覺得自己個媽咪係全世界最靚果嗰,句句都係話媽 ...

2020  係呀係呀,lum到妳爆!

由佢開始識說話, 我嘅"美貌"就變得天下無敵...................哈哈哈哈

你可以當笑話聽, 但我相信佢講嘅係真心話, 原因係同"情人眼裏出西施"一樣.

回復

2020 發表於 2013-5-28 10:10:48 |顯示全部樓層
acmc 發表於 2013-5-28 09:26
2020  係呀係呀,lum到妳爆!

由佢開始識說話, 我嘅"美貌"就變得天下無敵...................哈哈哈哈

係呀係呀!
我:哥哥,你班女同學邊個靚D呀?
仔:媽媽靚D!
我:我講同學呀。
仔:都無靚過媽媽!
媽媽由心甜笑出嚟!

方死lum我唔死咁!

老公讚聽咗就算, 個仔講嘅就不能不相信係事實  發表於 2013-5-28 10:33
回復