天台種野... ...借花敬佛...鄰居的超越節瓜重現

作者: 曇花一現 發表于 2008-3-28 12:26:57
126333 1279
BanbieChan 發表於 2009-2-14 18:30:54 |顯示全部樓層
曇花

心型菜心好得意呀

我都送你一個心丫
回復

亞實 發表於 2009-2-14 21:13:55 |顯示全部樓層
貓貓, 小寶 ... 大家都好有成績 ... http://a5556.myweb.hinet.net/msn/face/face%20(51).gif

今日情日節 ... 菜心苗同大家慶祝
情人節快樂阿 ...

心形ga
http://i148.photobucket.com/albums/s32/My_flowers_ol/D ...
曇花一現 發表於 2009-2-14 15:23

好靚的菜心, 好應節
回復

曇花一現 發表於 2009-2-23 13:16:48 |顯示全部樓層
終於有d野睇下喇

回復

maymay靚 發表於 2009-2-23 13:20:44 |顯示全部樓層
add6iconadd6icon
回復

littlecuitegirl 發表於 2009-2-23 13:39:17 |顯示全部樓層
回復

BanbieChan 發表於 2009-2-23 13:40:18 |顯示全部樓層
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-23 13:50:24 |顯示全部樓層
嘩 ~~~~~~ 百香果 !!!!!! 恨屎我了 ~~~~~
回復

曇花一現 發表於 2009-2-23 13:52:24 |顯示全部樓層
回禮呀

回復

lips2567 發表於 2009-2-23 13:59:14 |顯示全部樓層
嘩嘩嘩~要尖叫~!!
回復

曇花一現 發表於 2009-2-23 14:24:30 |顯示全部樓層
嘩 ~~~~~~ 百香果 !!!!!! 恨屎我了 ~~~~~
JicJicmom 發表於 2009-2-23 13:50

唔難種喎 ... 你都試下
我去廢墟睇下仲有無小苗先

睇真d ... 投像張相好似你
回復

曇花一現 發表於 2009-2-23 14:28:28 |顯示全部樓層
嘩嘩嘩~要尖叫~!!     lips2567 發表於 2009-2-23 13:59

唔難種ga ... 唔洗尖叫  
我怕嚇親d果果呀 ... 敢樣好d
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-23 14:29:22 |顯示全部樓層
唔難種喎 ... 你都試下
我去廢墟睇下仲有無小苗先

睇真d ... 投像張相好似你 http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(49).gif
曇花一現 發表於 2009-2-23 14:24

你隻係紫果定黃果 ? 我星期六拎左 maymay 靚0既紫果種子, 而家下左種呀 ~~~
如果頭像張相似我就發達喇 , 隻眼大到呢 ........ 我去學化妝呀 , 第一件事就問人: 點整可以大粒d呀隻眼 ????
回復

fianfumy 發表於 2009-2-23 14:34:17 |顯示全部樓層
曇花 : 你棵士多啤梨好靚呀 !

點解我屋企棵士多啤梨 "葉 " 咁軟乃乃的 .... 是否唔夠泥呀 ?
0221 土多啤梨.JPG
回復

貓貓 發表於 2009-2-23 14:36:19 |顯示全部樓層
我都落左maymay 靚0既紫果種子喇!
無花果︿︿,令我又想起慘死左果棵,得閒要去朋友屋企剪過黎扦插至得!!!
回復

曇花一現 發表於 2009-2-23 14:39:03 |顯示全部樓層
你隻係紫果定黃果 ? 我星期六拎左 maymay 靚0既紫果種子, 而家下左種呀 ~~~
如果頭像張相似我就發達喇 , 隻眼大到呢 ........ 我去學化妝呀 , 第一件事就問人: 點整可以大粒d呀隻眼 ???? ...
JicJicmom 發表於 2009-2-23 14:29

我果paul 咪係maymay 既出品 ... 所以有敢好質地lor

唔好成日諗敢多大大細細 ... 係d神韻, 表情, 眼光,,, 好似
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-23 14:44:29 |顯示全部樓層
我果paul 咪係maymay 既出品 ... 所以有敢好質地lor

唔好成日諗敢多大大細細 ... 係d神韻, 表情, 眼光,,, 好似 http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(7).gif ...
曇花一現 發表於 2009-2-23 14:39

咁積積係我由細揍到大架嘛 ~~ 梗有少少物似主人形喇 ~~~~
我地一齊食一齊訓架嘛 ~~~~ XDDDDDDDDDDDDDDDDDD
回復

貓貓 發表於 2009-2-23 14:45:55 |顯示全部樓層
求救!我棵檸檬同柚子都有白粉虱,點算好?
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-23 14:47:52 |顯示全部樓層
曇花 : 你棵士多啤梨好靚呀 !

點解我屋企棵士多啤梨 "葉 " 咁軟乃乃的 .... 是否唔夠泥呀 ?
fianfumy 發表於 2009-2-23 14:34

FIAN , 你試下換泥 , 將新泥加埋肉骨粉落去 ,溝好比士多啤梨用 , 會壯番D架 ~~
我之前D士多啤梨都係軟軟地, 轉盤時比足料D泥 , 出黎效果好好呀 ~~
回復

曇花一現 發表於 2009-2-23 14:48:20 |顯示全部樓層
咁積積係我由細揍到大架嘛 ~~ 梗有少少物似主人形喇 ~~~~
我地一齊食一齊訓架嘛 ~~~~ XDDDDDDDDDDDDDDDDDD
JicJicmom 發表於 2009-2-23 14:44

勁同意呀

好餓啦 ... 出街食野
各位 ... 遲d再吹水 ...
回復

新仔 發表於 2009-2-23 15:37:59 |顯示全部樓層
哇! 曇花靚到丫, 唔識講呀!
回復