我要跳樓呀!~

作者: heiheimama 發表于 2008-3-28 10:41:01
5144 62
johnny 發表於 2008-3-28 11:46:17 |顯示全部樓層
嚇死人了....我以為發生什麼慘劇.
雀斑,是生長快速的岩桐.分枝多,隨時可以大過一株中型AV.
在妙妙的網頁可以見到.
等到分枝一多,希媽你就不會在意那片葉了.
回復

jellyfishy 發表於 2008-3-28 11:53:15 |顯示全部樓層
johnny, 可是我在意那個雀斑~~  
peesee, 係呀, 上年年尾. 唉~
家下諗住執好d間屋, 換下d 傢俬, 給多點空間來放花放魚缸~ 嘻嘻~~~
回復

jellyfishy 發表於 2008-3-28 11:55:25 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-3-28 11:22 發表

嘩眾取寵,爭取收視,呢期興嘛!~

收視率呀~ 水母多d上來吹水就肯定你忙到做唔到正經野. 
如果加埋八王子同 peter 兩個水王,咁..哈~ 哈哈~ 咁就可以成個 post 貼去吹水版囉~ 
回復

johnny 發表於 2008-3-28 11:56:05 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-3-28 10:50 發表
sinn. freckles??
有無多呀? 有無葉掉了出來呀?可以插葉喎~我要我要呀~~  水母愛雀斑呀~~~

KUNO告訴我...你家的事了. 我這裡有你的備份啊.
回復

heiheimama 發表於 2008-3-28 11:57:40 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-3-28 11:55 發表

收視率呀~ 水母多d上來吹水就肯定你忙到做唔到正經野. 
如果加埋八王子同 peter 兩個水王,咁..哈~ 哈哈~ 咁就可以成個 post 貼去吹水版囉~  ...

係呢,王爺今朝未浦頭.你知佢不嬲好似唔駛做咁架麻!~

peter哥,同細路惡鬧完未回氣卦!~
回復

heiheimama 發表於 2008-3-28 11:58:33 |顯示全部樓層
原帖由 johnny 於 2008-3-28 11:56 發表

咩話,原來kuno係水母老公咩?~
回復

jellyfishy 發表於 2008-3-28 11:59:21 |顯示全部樓層
原帖由 johnny 於 2008-3-28 11:56 發表

oh~ 謝謝你記得水母的事. 你今日不用飛? (當真把這兒當了吹水區~
回復

jellyfishy 發表於 2008-3-28 12:00:48 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-3-28 11:58 發表

<<<<<<心臟突然停頓>>>>>>
回復

heiheimama 發表於 2008-3-28 12:01:37 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-3-28 11:59 發表

oh~ 謝謝你記得水母的事. 你今日不用飛? (當真把這兒當了吹水區~

噢,我誤會了,以為johny話這是你和kuno之間的家事,我領悟能力低,sorry!~
回復

johnny 發表於 2008-3-28 12:02:22 |顯示全部樓層
我現在STAND-BY DUTY...可能隨時要工作.
回復

noel 發表於 2008-3-28 12:26:11 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-3-28 11:58 發表

你咁講水母同kuno都要跳樓喇...(比佢地d另一半砍 )
回復

noel 發表於 2008-3-28 12:27:35 |顯示全部樓層
講返轉頭....

希媽你都係快d set 返個架啦!
回復

heiheimama 發表於 2008-3-28 12:30:41 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-3-28 12:27 發表
講返轉頭....

希媽你都係快d set 返個架啦!

我都研究過,但係set左燈就set唔到架呀.~

所以昨天已經送左好多苗出去,每個品種只留一隻(除左好鍾意那些),唔係咁加落去唔掂呀!~
回復

noel 發表於 2008-3-28 12:32:23 |顯示全部樓層
我見你個窗臺又大、又高、又夠光、又........
回復

比得大帝 發表於 2008-3-28 12:33:26 |顯示全部樓層
我今早比較忙, 見到希媽話跳樓, 唔想入嚟刺激佢, 心理學家分析通常話跳樓嘅人都唔會跳嘅, 所以唔上當

金姐, 幾時幫我改個名叫水王呀, 唔好咁定我形啦, 叫我醒王好d噃

希媽, 我幾時同細路仔惡鬧呀, 唔該你去阿茄那個甚麼甚麼小苖看一下, 我而家唔知攪到阿茄仔幾乖, 講嘢又有禮貌, 重好得人錫添, 呢d先係偉大創舉, 為本網建立和諧共"容" (死啦, 咁重要個字唔識寫) 的社會.

金金, 希媽, 你地話我呢次係唔係做得好好先,  係就俾分啦.

回復

cheong 發表於 2008-3-28 13:20:31 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-3-28 12:33 發表
我今早比較忙, 見到希媽話跳樓, 唔想入嚟刺激佢, 心理學家分析常話跳樓嘅人都唔會跳嘅, 所以唔上當

金姐, 幾時幫我改個名叫水王呀, 唔好咁定我形啦, 叫我醒王好d噃

希媽, 我幾時同細路仔惡鬧呀, 唔該你去阿茄那個 ...

"融" 呀

不過我睇之前個post d語氣, 文筆, 真係180度改變, 真係要咁講先溝通得到.
回復

fannychan922 發表於 2008-3-28 13:27:04 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-3-28 10:41 發表
都是環境擠迫累事!今早淋水時,竟然不小心把溫室推趺,壓在我那完美無暇的Sinn. Freckles上!完美無暇的葉子被壓穿了(大家都知迷岩葉是何等脆弱!),不再完美.幸好花蕾沒有壓斷,否則我一定切腹自盡呀呀呀呀呀!!!   ...

你唔好咁傷心啦!我都試過比阿媽晒衫時打翻我的bb av,又唔鬧得佢,咪仲傷心。加油啦!
回復

比得大帝 發表於 2008-3-28 14:23:02 |顯示全部樓層
原帖由 cheong 於 2008-3-28 13:20 發表

"融" 呀

不過我睇之前個post d語氣, 文筆, 真係180度改變, 真係要咁講先溝通得到.

小朋友有時要打要鬧, 又要有時要人tum.  唔可以獨菇一味

我敎得自己個仔咁乖, 對細路仔係有 d 辦法嘅

謝謝你敎我個融字.

呢期做乜鬼, 成日打錯字, 呢個post改了幾次, 唔通話得人思覺失調多, 輪到自己思覺失調

回復

jellyfishy 發表於 2008-3-28 14:40:19 |顯示全部樓層
(((((心臟開始有番跳動)))))

peter, 叫你醒水王, 好唔好?
回復

比得大帝 發表於 2008-3-28 15:01:10 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-3-28 14:40 發表
(((((心臟開始有番跳動)))))

peter, 叫你醒水王, 好唔好?

心臟開始有番跳動    你見到我個心就跳動?  唔通你對我心動  --- no way

醒水王!  你點都唔肯放棄個水字 , 不過算啦, 有個醒字
回復