頸痛, 痛到痴肺

作者: gunbuster363 發表于 2011-11-23 10:15:30
2859 7
尋晚半夜醒左發覺頸好痛, 痛到傻
我懷疑係放工搭車"惡"高個頭唉住個頭訓
結果半夜先發作

痛到, 一扭去左邊就會痛
半夜卒左止痛膏都冇咩用
今朝番工之前貼左塊膏布響條頸度

但係我發現, 無論我做咩動作都好
只要有d肌肉的動作係牽連到條頸痛果個位, 就會痛到痴肺, 好似比人一野捽落條神經度咁
就連坐巴士, 架巴士掟彎然後有d離心力都會痛

點解會咁呢........好慘
yanfung 發表於 2011-11-23 10:35:26 |顯示全部樓層

我成日都頸痛腰痛。。上次腰痛到半個鐘頭先趴到起身。結果去左急症,,打完支針半個鐘左右
差唔多,完全好返哂,,

之前頸痛睇一間跌打,第1日鬆返好多,第2日好返哂(佢話我骨火重,即係熱氣掛)
要唔要我介紹你?  定係睇急症試下?? 如果唔睇最少起碼一星期以上先好返。`
回復

Karine 發表於 2011-11-23 10:47:18 |顯示全部樓層
係咪"瞓禮頸" ?
正常會過幾日自然好返, 如果無好轉, 睇下醫生好咯 !

我今朝起身淨係唔想返工, 返左工又唔想做野, 望住個 d 工作無從入手, 好煩 ~
所以上唻搭下嘴減壓

毛挫。冇心機做嘢就入園館掃場,周圍去八一八。(0^0)  發表於 2011-11-23 12:08
回復

Karine 發表於 2011-11-23 15:32:48 |顯示全部樓層

我個頭由今朝起身痛到而家, 所以見到你呢句 "痛到痴肺" 好有共嗚感, 我意為食左兩粒 panadol 同搭下呢個帖嘴會痛少 d, 但頭痛依然, 所以再拍多兩粒藥又搭多句 :
" 頭痛, 痛到痴根, 好痛"

claudiatang  毛挫。冇心機做嘢就入園館掃場,周圍去八一八。(0^0)  發表於 3 小時前
~so,  我又唻 8 一8 , 舒根活恪, 講一講, 份外精神 ~
回復

ernestng 發表於 2011-11-23 17:15:19 |顯示全部樓層
小心唔好出去比人推, 會再傷D :S
回復

noel_tt 發表於 2011-11-23 17:25:55 |顯示全部樓層
試吓看脊醫, 可能有幫助
回復

chingyi724 發表於 2011-11-24 21:01:25 |顯示全部樓層
唔好咁操勞啦
休息多D
回復

gunbuster363 發表於 2011-11-25 12:17:29 |顯示全部樓層
好番啦
多謝關心~~~
回復