從網上找到一幅有趣的圖(找不同)

作者: 牛奶香 發表于 2011-10-8 23:34:24
2288 8
找出八個不同的地方

找到答案後請往下拉

你花了多少時間去找呢?
我第一次玩的時候花了接近一分鍾去找蜘蛛之外的不同,
逐條逐條樹紋,逐個山脈去數,
想要找出第二個不同之處,
在想要放棄去看答案時,
才發覺到蜘蛛的八條腿就是答案。

有時我們就是把事情想得太複雜,
沒察覺到現在擁有的便是我們想要找到的。
透心涼 發表於 2011-10-8 23:42:32 |顯示全部樓層
揾到眼都花...睇到你呢句「我第一次玩的時候花了接近一分鍾去找蜘蛛之外的不同」終於明發生乜事
真係個有深意的分享~
回復

比得大帝 發表於 2011-10-8 23:52:21 |顯示全部樓層
都估中, 不過係check過其他地方沒不同之後
回復

031504 發表於 2011-10-9 01:07:00 |顯示全部樓層
之前睇過~~
真係幾有趣同有意思:p

有時人會將好簡單的問題放到好大,,,
回復

marcolmh929 發表於 2011-10-9 12:47:36 |顯示全部樓層
我知咩事la........原來系禁.....
回復

比得大帝 發表於 2011-10-9 16:21:13 |顯示全部樓層
我第一秒就估八隻腳, 但不能馬上決定, 要check吓個game係搵笨定係正經
回復

牛奶香 發表於 2011-10-9 16:56:06 |顯示全部樓層
幅圖我係人地o既微博到睇返黎,好多人都比佢昆左,包括我自己
回復

比得大帝 發表於 2011-10-9 17:22:52 |顯示全部樓層
如果要求一秒內找出八點不同, 我相信人人都搵到, 但俾多D時間就會看清楚點, 即無論俾幾多時間, 每個人的答案都會係八隻腳.  因為點都搵唔到其他不同.
回復

八王爺 發表於 2011-10-9 22:52:51 |顯示全部樓層
搞笑,我同你地相反,沒有看擬似蜘蛛,15秒掃一下,發覺冇乜唔同,除咗大黑點少咗八條線。
回復