我媽中左"人參粉"毒

作者: moominhin 發表于 2011-9-15 23:55:05
22118 65
比得大帝 發表於 2011-9-19 14:00:44 |顯示全部樓層
江江 發表於 2011-9-19 13:54
咁都得........................................
我就好彩啲....
荃湾港安有當值醫生照料, 很快 ...

果間都有當值醫生, 不過佢走咗去接生啫
回復

江江 發表於 2011-9-19 14:04:46 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-9-19 14:00
果間都有當值醫生, 不過佢走咗去接生啫

其實當值醫生有幾多個...
回復

比得大帝 發表於 2011-9-19 15:10:16 |顯示全部樓層
江江 發表於 2011-9-19 14:04
其實當值醫生有幾多個...

私家醫院晚上一般都係得一個註院醫生
回復

江江 發表於 2011-9-19 15:25:41 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-9-19 15:10
私家醫院晚上一般都係得一個註院醫生

咁少....................死得人多 lu
回復

比得大帝 發表於 2011-9-19 15:38:51 |顯示全部樓層
江江 發表於 2011-9-19 15:25
咁少....................死得人多 lu

睇吓邊間啦, 好以St. Paul 果d 在市區, 多人幫襯, 夜間門診有四五個醫生, 半山d少人幫襯, 真係得一個咖咋, 冇生意, 都冇醫生肯坐响度拍烏蠅, 有急症, 應該去政府急症室.
回復

江江 發表於 2011-9-19 15:48:57 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-9-19 15:38
睇吓邊間啦, 好以St. Paul 果d 在市區, 多人幫襯, 夜間門診有四五個醫生, 半山d少人幫襯, 真係得一個咖咋 ...

政府的 doctor水平一來好参差, 分流區閒閒地 要你等5,6個鈡頭, 人唔痛死. 病死 都倦死咗了
回復

比得大帝 發表於 2011-9-19 16:03:18 |顯示全部樓層
江江 發表於 2011-9-19 15:48
政府的 doctor水平一來好参差, 分流區閒閒地 要你等5,6個鈡頭, 人唔痛死. 病死 都倦死咗了 ...

就係因為太多人, 所以要分流, 如果唔分流, 可能等得重耐.

即係咁, 你去到時前面有一百個人, 如果唔分流, 你有幾急都係排101. 如果你真係急症, 可能會排得早一點, 當然, 如果你唔係急, 可能不斷被急的打尖, 由101排到1千零一.  
回復

江江 發表於 2011-9-19 16:10:20 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-9-19 16:03
就係因為太多人, 所以要分流, 如果唔分流, 可能等得重耐.

即係咁, 你去到時前面有一百個人, 如果唔分流, ...

係呀
有一次  咪有一個吸毒的尖入來,
攪到成班醫生突然一擁要急救佢, 陪佢個 police 咪話佢地累人累物lu
回復

比得大帝 發表於 2011-9-19 16:16:30 |顯示全部樓層
江江 發表於 2011-9-19 16:10
係呀
有一次  咪有一個吸毒的尖入來,
攪到成班醫生突然一擁要急救佢, 陪佢個 police 咪話佢地累人累物lu ...

好怕夜上去政府急症室, 周不時有甩頭甩骨嘅抬入嚟, 有D插住把刀都未拔出嚟

(我地好似騎劫咗人地個主題, 响度吹水喎)
回復

jellyfishy 發表於 2011-9-19 16:21:30 |顯示全部樓層

呢個post 變左半夜清談節目, 我估樓主無乜所謂, 反正都係响吹水區發生~ 天南地北的吹, 正常~~
回復

江江 發表於 2011-9-19 16:25:37 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-9-19 16:16
好怕夜上去政府急症室, 周不時有甩頭甩骨嘅抬入嚟, 有D插住把刀都未拔出嚟

(我地好似騎劫咗人地個主題,  ...

我地好似騎劫咗人地個主題,  
佢地唔介意的, 都係講醫療姐

老人院連人帶床推入去的公公婆要婆  見到啲老人家皮包骨, 兩眼空空洞洞, 口猛猛, 見到都心都實l埋

你地真係好似午夜個d 電台節目主持人... *o*  發表於 2011-9-19 16:32
回復

江江 發表於 2011-9-19 16:37:32 |顯示全部樓層
jellyfishy  你地真係好似午夜個d 電台節目主持人...

水母大大見諒
今日撞啱同 Peter大哥 有啲共同話題, 咪..........................................
回復

比得大帝 發表於 2011-9-19 16:44:06 |顯示全部樓層
講起分流, 有次我俾蚊咬, 痕到要去急症室, 竟然分流排第一.

問你信唔信

驚你敏感到上氣管就拜拜啦XD~  發表於 2011-9-20 19:13
回復

jellyfishy 發表於 2011-9-19 16:45:18 |顯示全部樓層
江江 發表於 2011-9-19 16:37
jellyfishy  你地真係好似午夜個d 電台節目主持人...

水母大大見諒

咪叫我大大啦~ 好怪~
你地响急症室見過咁多野架? 我咁大個人都係去過一次公立急症~ 等左粒幾鐘... 等得好辛苦~
回復

比得大帝 發表於 2011-9-19 16:46:41 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-9-19 16:45
咪叫我大大啦~ 好怪~  
你地响急症室見過咁多野架? 我咁大個人都係去過一次公立急症~ 等左粒幾鐘...  ...

粒幾鐘, 咁快?  緊係見你靚女啦.

X 3  發表於 2011-9-20 19:12
x2  發表於 2011-9-19 17:02
回復

比得大帝 發表於 2011-9-19 16:49:14 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-9-19 16:45
咪叫我大大啦~ 好怪~  
你地响急症室見過咁多野架? 我咁大個人都係去過一次公立急症~ 等左粒幾鐘...  ...

係呀, 有時見推入嚟時, 有另一個護理人員揪住個冰箱跟住行, 我諗應該係身體某部份甩咗出嚟.
回復

jellyfishy 發表於 2011-9-19 16:54:14 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-9-19 16:46
粒幾鐘, 咁快?  緊係見你靚女啦.

當年因為工作, 俾個過動兒咬到隻手指公~ 醫院當時淨係話唔係急症, 其他我乜都唔知lu~
回復

比得大帝 發表於 2011-9-19 16:56:17 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-9-19 16:54
當年因為工作, 俾個過動兒咬到隻手指公~ 醫院當時淨係話唔係急症, 其他我乜都唔知lu~ ...

咁我就好彩, 俾蚊咬都排第一
回復

江江 發表於 2011-9-19 16:59:10 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-9-19 16:44
講起分流, 有次我俾蚊咬, 痕到要去急症室, 竟然分流排第一.

問你信唔信

佢怕你中咗 日本庫蚊___腦炎 or 敏感过度會死人
有次個女在夜晚俾蜘蛛咬親 半边面腫起 咪要去急症室即時打針  
回復

江江 發表於 2011-9-19 17:01:42 |顯示全部樓層
咪叫我大大啦~ 好怪~  

當你第日有BB時就会是常客了

吓... 唔好喇掛~ -,o  發表於 2011-9-19 17:26
回復