發現另一半有外遇你會點做?

作者: 八王爺 發表于 2011-8-26 14:25:50
8817 87
八王爺 發表於 2011-9-7 15:51:23 |顯示全部樓層
oneonewe 發表於 2011-9-7 08:48
你有冇睇點解阿sir係阿sir大結局呀?
鍾嘉欣話寧願陳豪(o既臥底身份)呃佢一世
都唔想知道呢個事實呀? ...

汗.... 我都唔睇電視。

乜啲女人咁受俾男人呃!

不是受,而是講假話比講真話還要花心思。  發表於 2011-9-7 16:00
回復

oneonewe 發表於 2011-9-7 15:53:46 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-9-7 15:51
汗.... 我都唔睇電視。

乜啲女人咁受俾男人呃!

我諗就算對住另一半都好難一D秘密都冇掛?
睇下件事o既嚴重程度o架o者!
回復

claudiatang 發表於 2011-9-7 15:57:05 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-9-7 15:46
斃..... 咁會唔會你另一半做咗,你都唔知?

同埋,你會唔會咁样教個仔。偷食要做好保密功夫?  ...

我不敢將話說得太滿。反正他敢將婚姻當賭注,輸了的話就要去面對。兒子的我倒沒有跟他談。因為沒機會閒話家常。現在的年輕人可能不會對這回事太著緊。尤其在外國。
回復

faylo 發表於 2011-9-14 14:28:16 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-9-14 10:01
咁理性嘅?偶發問題?

吾糸理吾理性,事情糸要解決gar...淨糸一開囗就離婚都吾糸解決方法ah....arm ng arm............火遮眼過後米又要面對事實

成功男人背後的女人可能都係咁~~  發表於 2011-12-2 11:16
咁糖鷹蓮太太咪好高手。冷靜面對現實。  發表於 2011-12-1 23:13
回復

八王爺 發表於 2011-9-14 10:01:15 |顯示全部樓層
faylo 發表於 2011-9-13 09:10
其實任何一方都有機會面對婚姻問題,先要解決是否偶發問題?還是對方覺得家庭關糸缺乏些什麼?這段關糸是否大 ...

咁理性嘅?偶發問題?
回復

faylo 發表於 2011-9-13 16:04:09 |顯示全部樓層
wendy_choy_hk 發表於 2011-8-26 22:10
近期我都有朋友有小3的問題,佢地個男人都係暗示比個太太知有第3者,等太太作決定.如果太太決定離婚,佢地唔mi ...

男人通病,以為這樣可減低內疚感,做到自己被逼離婚,
回復

faylo 發表於 2011-9-13 16:10:09 |顯示全部樓層
其實任何一方都有機會面對婚姻問題,先要解決是否偶發問題?還是對方覺得家庭關糸缺乏些什麼?這段關糸是否大家都覺得維糸下去,然後先好去想離合問題....

讚喎~  發表於 2011-12-2 11:15
回復

八王爺 發表於 2011-9-15 10:42:12 |顯示全部樓層
ht333147 發表於 2011-9-14 16:54
零售與批發的分別

零售放行,批發該殺!?

係依方面,男人同女人,想法應該好大分別...  發表於 2011-9-17 09:11
回復

ht333147 發表於 2011-9-14 23:54:53 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-9-14 10:01
咁理性嘅?偶發問題?

零售與批發的分別
回復

比得大帝 發表於 2011-12-1 23:09:19 |顯示全部樓層
想搵個舊主題, 無意中見到哩個問題

應該叫唐狗太同陳振x太回答.

笑死我。  發表於 2011-12-1 23:11
回復

faylo 發表於 2011-12-2 13:04:39 |顯示全部樓層
八王爺,咁糖鷹蓮太太咪好高手。冷靜面對現實。 ----------糸政治現實多於一切, you see the case in Bill Clinton
回復

faylo 發表於 2011-12-2 13:07:49 |顯示全部樓層
人活在不斷取捨之間
回復

Karine 發表於 2011-12-2 13:40:04 |顯示全部樓層
faylo 發表於 2011-12-2 13:04
八王爺,咁糖鷹蓮太太咪好高手。冷靜面對現實。 ----------糸政治現實多於一切, you see the case in Bill C ...

你多唔多睇韓劇?  十居其九有婚外情 ~ 因為太多需要門當戶對的合作婚姻

合作婚姻出唻的終身伴侶是- partner, 這類 partner 的focus 係放响是否能互利互惠, 不是情感托付,  如果互相都係咁唸, 另一半有外遇是必然既, 人性 ~ 都渴望情有所歸

克太高招 ~ 在觀眾眼中的不記前嫌受害人不是得到好處了嗎 ? 人都在緬甸咯

我估" 糖氏抗厲 " 既都係合作婚姻  

回復

八王爺 發表於 2011-12-2 14:31:51 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2011-12-2 06:40
你多唔多睇韓劇?  十居其九有婚外情 ~ 因為太多需要門當戶對的合作婚姻

合作婚姻出唻的終身伴侶是- part ...

咁做政客/官二代/有錢人,是不是沒有愛情的權利?
為了前途/家族/利益,他們真的幸福嗎?
回復

比得大帝 發表於 2011-12-2 15:03:00 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-12-2 14:31
為了前途/家族/利益,他們真的幸福嗎? ...

咁做政客/官二代/有錢人當然有選擇愛情的權利, 或選擇[合作婚姻].

昨天選擇了[合作婚姻], 但今天要選擇愛情, 就要付出以償還昨天所得的利益.  唐生是一個例子, 須付出民望, 甚致可以要付出發咗成世的特首夢.

不過城中也有人先選擇愛情, 後選擇[合作].  陳振聰就是了.

回復

八王爺 發表於 2011-12-2 15:25:08 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-12-2 08:03
咁做政客/官二代/有錢人當然有選擇愛情的權利, 或選擇[合作婚姻].

昨天選擇了[合作婚姻], 但今天要選擇 ...

即喺,婚前已預了有第三者出現?
回復

Karine 發表於 2011-12-2 15:26:47 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-12-2 14:31
為了前途/家族/利益,他們真的幸福嗎? ...

王爺呀 ~

有愛美人不愛江山的前人喎 ,
亦有人為權力, 錢財棄妻子兒女的,
我唸 ~ 每個決定影響著你續後的生活, 與其憧憬愛情, 渴望對方能從一而終, 不如小心做每個選擇和決定  

~ 當然, 命運亦永遠是對手 ~
回復

八王爺 發表於 2011-12-2 15:36:41 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2011-12-2 08:26
王爺呀 ~

有愛美人不愛江山的前人喎 ,

命運是有情敵!
回復

vivi 發表於 2011-12-2 15:39:11 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-12-2 15:36
命運是有情敵!

啱啱上嚟玩就見到你呢句野, 即係個個人都有"情敵"啦

王妃的情敵係......你快d招供
回復

江江 發表於 2011-12-2 15:39:58 |顯示全部樓層
其實一個女人生得唔靚  又唔係女的罪過  
糖太嫁給官仔骨骨的糖生   世人總替男的不值(女的何常不是受各方的無形的压力)
有時男人要出軌, 任何理由都得.........

每對戀人都有過熱戀....相信雙方也曾付出及愛過
但激情過後  就是要面對柴木油鹽, 討活生計
什麼天方地老  山盟海誓也要擱在神枱之上
這時就是考驗雙方的夫妻感情  兒女親情的深厚程度(某程度也可講為協調)

作為一個合法名媒正娶的正室, 佢唔離婚 任何女人也搶唔到佢個位置(新地~角家大少奶是一例子)
無論貧富夫妻 , 當男的出軌時, 女的始終需要作出某程度啲忍讓和時間的考驗, 可能這是所謂的千古由來的三從四德吧

最新的一單(恒丰)離婚官司, 女的本身是年輕專業大律師, 有把握取得寵大的瞻養費才提出離婚(最終判得12億港元)

做女人難  做一個名人的女人更難
君不見~現在無論任何階層的男人感情上的缺失,通通一律拖老婆出來作證...........
怪不得最近有說:  女人(老婆)是男人的品質証明書

時移世逆, 我相信現今社會正在不斷地改變 ~ 富婆愈來愈多, 有可能... 有可能... 將來可能會有許多可能   發表於 2011-12-2 18:25
回復