大家幫我做証人呀(最新的玉女照)

作者: fannychan922 發表于 2008-3-19 20:50:38
2233 18
在逛花展時,當然要見見發叔啦! 我同我男友說發叔好型架!而且佢講野仲好好笑架!結果佢都好認同,因為佢聽到發叔教我身旁的姨姨要把av當作對自己一樣咁好....大家猜到發叔下一句話嗎?

他好大聲講:夏天時,你自己要涼冷氣,就唔好把它放在一旁曬鹹魚,天氣咁熱,人都死啦!可況d花唔識自己行去開冷氣!

阿姨聽完之後,都唔識反應

你話發叔幾攪笑呀! 我買了一盆 Lyon's Crown Jewel ,發叔話如果開唔對色,再找他,各位花友要幫我做証人呀! 第一次種十字花,好緊張呀!

mcyan 發表於 2008-3-19 21:03:42 |顯示全部樓層
比你個標題嚇死 ,好我幫你做證,記住開花時post相上黎呀
回復

GMT+8 發表於 2008-3-19 21:11:02 |顯示全部樓層
哈哈笑死我, 發叔講野真係一針見血得來又攪笑, 你用緊個盆我女友都有一個, 不過經我神來之筆加左2條眉毛, 變左邪惡版
回復

siboney 發表於 2008-3-19 21:48:06 |顯示全部樓層
原帖由 GMT+8 於 2008-3-19 21:11 發表
哈哈笑死我, 發叔講野真係一針見血得來又攪笑, 你用緊個盆我女友都有一個, 不過經我神來之筆加左2條眉毛, 變左邪惡版

我想睇邪惡版呀!有冇相呀?

等住睇Fanny的十字花
回復

GMT+8 發表於 2008-3-19 23:41:18 |顯示全部樓層
等我下次去女友公司時影張post上來
回復

vkzone2002 發表於 2008-3-20 00:09:49 |顯示全部樓層
咁你那當時有無跟發叔表明, 宜家唔係事必要你講, 但你講的將會作為呈堂證公呀?
回復

雍正 發表於 2008-3-20 00:13:03 |顯示全部樓層
點解同我上次去佢花埸講既野一模一樣既!
回復

cheong 發表於 2008-3-20 09:41:01 |顯示全部樓層
我都係花展幫佢買左野, 佢真係一罐啤同講好多野.
雖然佢講o既野同大家有d出入, 但係真係好比心機教人野, 仲話好憎人捽d葉, 話跌爛d苗都唔鬧, 但係捽葉一定鬧!
回復

noel 發表於 2008-3-20 11:38:38 |顯示全部樓層
fanny 加油!
Crown Jewel 對温度同光度都好敏感,响公司種安全好多,
如發現葉片或柄有轉紅跡象,就要減光喇~
等你嘅花相
回復

fannychan922 發表於 2008-3-20 12:38:49 |顯示全部樓層

回復 9# 的帖子

多謝你提醒,我會努加的!
回復

jellyfishy 發表於 2008-3-20 13:11:14 |顯示全部樓層
發叔的av都比較強壯, 比個信心你!
呢個 lyon's crown jewel 已經係第二次花喇~
lyons crown jewel.jpg
回復

fannychan922 發表於 2008-3-21 00:49:14 |顯示全部樓層
謝謝你呀! 不過我由今天開始放假放到31日.....我估無事掛!

之前我放大假成個幾星期無水都無事....我今天已澆多些水給它(盤中有少許積水)
回復

p@g 發表於 2008-3-22 09:30:27 |顯示全部樓層

回復 1# 的帖子

"發叔話如果開唔對色,再找他"

唔洗驚, 我可以做証
我再入去搵十字花
佢都係咁講架

不過好可惜, 我要果隻十字花佢賣晒
叫我入花場喎
回復

fannychan922 發表於 2008-5-26 21:11:29 |顯示全部樓層

似乎佢都生長得不錯

大家可以比較一下她現在的樣子....好似我咁...靚左好多!
回復

connie925 發表於 2008-5-26 21:40:25 |顯示全部樓層
大好多,waiting for the flower..........
回復

vkzone2002 發表於 2008-5-26 22:34:55 |顯示全部樓層
真好發育左好多喎! xqp(1941_cn)01.gif
回復

Tony 發表於 2008-5-26 22:48:38 |顯示全部樓層
真係快高長大
回復

agnespoon 發表於 2008-5-26 23:11:03 |顯示全部樓層
我男友都買左盆S479+ , 佢D花開左一次, 不過開好耐都冇謝喎, 都唔知佢幾時會再開第二次呢? 聽發叔講, 如果唔夠溫度, 會冇左D白色架.
回復

fannychan922 發表於 2008-5-27 13:13:19 |顯示全部樓層
原帖由 vkzone2002 於 2008-5-26 22:34 發表
真好發育左好多喎!41000

係呀! 我剪去很多縐縐的葉片,她的生長也不算是太慢,不過rainbow買過一棵有花的,可惜我買的那個時候在花展,所以我現在唯有得佢生花啦!
回復