小小靈台~->升了上天......台!

作者: 2020 發表于 2011-8-8 14:24:42
341084 6633
magichand 發表於 2012-6-19 14:00:53 |顯示全部樓層
2020  No more quota already!  發表於 半小時前
==============================

9 pages? or less?

你delate晒你之前响呢度既早晨帖,咁咪得囉XDDDDD  發表於 2012-6-19 14:10
回復

magichand 發表於 2012-6-19 14:20:11 |顯示全部樓層
2020  你delate晒你之前响呢度既早晨帖,咁咪得囉XDDDDD  發表於 8 分鐘前

===============================================

妳唔見我成日delete架...得好少早晨帖

你再不停開新帖呀嗱......^*%(*^*(&(z*)^(*)&_)*z&*^*&z^)*^_  發表於 2012-6-19 14:33
delated......條毛, 你9個pages, 4份3係早晨晚安帖!  發表於 2012-6-19 14:32
回復

2020 發表於 2012-6-19 17:21:51 |顯示全部樓層

在花卉世界搵到的盆, 最適合做兔兔的豪宅
可以腰水la 有5.5"x 3.5"大架!
仍然等ing~~養緊多d葉, 等佢遲少少爆滿成個盆小白兔兔
回復

magichand 發表於 2012-6-19 17:25:34 |顯示全部樓層
2020 發表於 2012-6-19 17:21
在花卉世界搵到的盆, 最適合做兔兔的豪宅
可以腰水la

馬桶???
回復

2020 發表於 2012-6-19 17:30:38 |顯示全部樓層
magichand 發表於 2012-6-19 17:25
馬桶???

我....
回復

magichand 發表於 2012-6-19 17:31:50 |顯示全部樓層
2020 發表於 2012-6-19 17:30
我....

妳老公罰妳頂馬桶???

是頂你~~~  發表於 2012-6-19 17:52
回復

2020 發表於 2012-6-19 17:51:21 |顯示全部樓層
magichand 發表於 2012-6-19 17:31
妳老公罰妳頂馬桶???

......................牛鬼蛇神&魔人,速速退~~~~
回復

karenclc1 發表於 2012-6-19 20:17:21 |顯示全部樓層
20莊主, 瓜已在我手上了

評分

查看全部評分

回復

2020 發表於 2012-6-19 20:25:30 |顯示全部樓層
karenclc1 發表於 2012-6-19 20:17
20莊主, 瓜已在我手上了

今晚有教好瞓la~

karenclc1  同我蜜瓜一樣都放左入我家雪櫃了, 係呀, 你家的西瓜件衫好似唔岩穿了, 要換大一個碼.  發表於 2 小時前
==========
下次入去要問mirry借個大一DD既俾佢著住先
明明係迷你西瓜,佔唔到都可過一磅喎

睇到都流口水.  發表於 2012-6-19 23:43
同我蜜瓜一樣都放左入我家雪櫃了, 係呀, 你家的西瓜件衫好似唔岩穿了, 要換大一個碼.  發表於 2012-6-19 20:45
回復

BanbieChan 發表於 2012-6-19 23:54:07 |顯示全部樓層
異靈莊主

各位晚安了~
回復

2020 發表於 2012-6-20 00:15:16 |顯示全部樓層
BanbieChan 發表於 2012-6-19 23:54
異靈莊主

各位晚安了~

幫我諗吓星期五整咩?要星期六帶去大家食架
回復

jeffreyngcm 發表於 2012-6-20 01:13:17 |顯示全部樓層
2020 發表於 2012-6-20 00:15

鹹肉粽、裹蒸粽、鹼水粽、湖州粽、客家粽、上海粽、越南粽、嘉興粽、娘惹粽、台式燒肉粽、鮑魚粽、官燕粽、五榖粽。。。。。。。。
回復

BanbieChan 發表於 2012-6-20 07:23:13 |顯示全部樓層

2020  今晚咩日子呀,又好餸,又咁夜?  發表於 7 小時前

象拔蚌蒜水蛋~

象拔蚌蒜水蛋~

粉絲蒸勝瓜~

粉絲蒸勝瓜~

蒸青斑~

蒸青斑~

尋晚妹妹同妹夫來吃飯,我負責煮~

評分

查看全部評分

回復

BanbieChan 發表於 2012-6-20 07:32:18 |顯示全部樓層
2020 發表於 2012-6-20 00:15

俾d時間我諗下先~
回復

BanbieChan 發表於 2012-6-20 07:46:57 |顯示全部樓層
異靈莊主

各位早晨呀~

評分

查看全部評分

回復

孖吉 發表於 2012-6-20 07:49:05 |顯示全部樓層
異靈小姐早晨,各位靚仔靚女早晨

琴晚夜訓,今朝好謝呀,有冇妙方?

評分

查看全部評分

回復

jeffreyngcm 發表於 2012-6-20 08:15:53 |顯示全部樓層
回復

BanbieChan 發表於 2012-6-20 08:50:11 |顯示全部樓層

小寶 今次很好, 少油健康, 一個讚!  發表於 25 秒前

小寶

早晨呀~因為係蒸、蒸、蒸嘛~
回復

2020 發表於 2012-6-20 11:14:44 |顯示全部樓層

請問各位種緊蜜瓜既大C, 日本紅肉綱紋,
未有瓜囡,可以摘頂嗎? 點先可以有多d囡囡呀

小寶  摘頂速進側蔓, 咁咪需要仲多肥? 宜家有無摘開側蔓架?  發表於 5 分鐘前
=====
只摘過葉,母蔓則蔓都無摘過!

評分

查看全部評分

回復

noel_tt 發表於 2012-6-20 11:37:52 |顯示全部樓層

2020 : 請問各位種緊蜜瓜既大C, 日本紅肉綱紋,
            未有瓜囡,可以摘頂嗎? 點先可以有多d囡囡呀
======================================

2020, 你想多D女, 就照以下方法做.
1) 加雞C肥啦
2)母蔓第11 節以下的非留果子蔓可全部摘除
3)選留母蔓第11 至15 節內的一條子蔓作留果蔓
4)母蔓着生留果蔓節位之上方至少要留10片葉子才可摘心. (如果你現在想摘心, 就數母蔓15節 +15節後10片葉子才可摘心)
   唔明再問
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2020             15 節上有幾條子蔓, 是否只留一條?
                     母蔓15 節以下已俾我摘晒所有葉了.
===============================

不是, 我多數留果會在 11-15節之間, 但現在你剪咗母蔓15 節以下D葉.   

算啦,你棵瓜母蔓有幾多節呀??

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2020               母蔓有幾多節<---多到可以响棚度織布~

=====================================

其實這種瓜, 正常是有好多花女, 會在 11-15節之間的子蔓 留果, 太高留果, 果實不夠營養. 留果後第10片葉子才可摘心.

你的 CASE 好特別, 我未遇個, 見你D相好似母蔓好長.  你試下15-20 節之間的子蔓 留果(15-20節有幾多條子蔓??子蔓有幾多塊葉? ) 然後, 25節後所有 母蔓不要, 看看這樣會否保留多D營養 比佢開花結果, 不過如果有果, 我估都不會太大.  (但不保証 OK,)  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2020              呢度一共有4棵蜜瓜, 幾張幾多節....我今晚番去數! 我就係驚佢生得太長,就算到時有囡都唔夠營養,所以先想摘頂, 今朝見有條子蔓爬落樓下@@"  發表於 27 秒前

==============================================================================

4棵蜜瓜幾多個盆種??

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2020              4盆
===============================================================================
記着>>>>>>> a) 25節後所有 母蔓不要,  b) 暫時不要摘子蔓  C) 看看15-20節有幾多條子蔓??子蔓有幾多塊葉和幾長 d)如果上星期未落肥, 就要落雞C 肥. 希望你成功

評分

查看全部評分

回復