返回列表 發新帖

喜蔭篇E Country Cowboy & E Lemon tree(Masiuling) bb大個仔喇

作者: anhiwan 發表于 2011-8-7 20:15:57
4111 28
anhiwan 發表於 2011-11-2 15:48:22 |顯示全部樓層
蕙蕙  你用另一個角度去諗, 只不過同佢開枝散葉之嘛……^^  發表於 47 秒前

唔係已經長大個啲走莖,我係鉗走剛長出來的小小走莖
回復

Wallonce 發表於 2011-11-2 19:39:42 |顯示全部樓層
anhiwan 發表於 2011-11-2 15:48
蕙蕙  你用另一個角度去諗, 只不過同佢開枝散葉之嘛……^^  發表於 47 秒前

唔係已經長大個啲走莖,我係鉗 ...

你應該等佢大少少拎出黎分享麻>.<
回復

酸梅汤 發表於 2011-11-2 21:11:48 |顯示全部樓層
系咯,可以等佢生到一對葉時再剪,就可以分享俾我地呢D冇喜蔭BB嘅花友
回復

Wallonce 發表於 2011-11-2 22:10:44 |顯示全部樓層
酸梅汤 發表於 2011-11-2 21:11
系咯,可以等佢生到一對葉時再剪,就可以分享俾我地呢D冇喜蔭BB嘅花友

咁應該拎你出黎分享=3 消消暑解解渴
回復

酸梅汤 發表於 2011-11-3 09:47:42 |顯示全部樓層
Wallonce 發表於 2011-11-2 22:10
咁應該拎你出黎分享=3 消消暑解解渴

今年大小暑假都過完啦,想分享酸梅湯可以明年考慮下
回復

anhiwan 發表於 2011-11-3 09:56:03 |顯示全部樓層
酸梅汤 發表於 2011-11-2 21:11

一對葉好似唔得架,起碼要6塊即係3對至可以,生到噉大已經搶左好多肥喇

2對已經可以ga啦  發表於 2011-11-3 11:13
回復

anhiwan 發表於 2011-11-3 09:57:48 |顯示全部樓層
Wallonce 發表於 2011-11-2 19:39
你應該等佢大少少拎出黎分享麻>.

因為就冬天喇,想養肥啲過冬呀,過到個冬天我就會由得佢生走莖,到時我跟大家分享啦
回復

anhiwan 發表於 2011-11-3 11:23:11 |顯示全部樓層
Wallonce  2對已經可以ga啦  發表於 6 分鐘前

係屋企即剪即落盆,2對葉我都試過係可行既,但如寄出得2對葉會唔會冒險啲呢

只要系做好保濕,應該冇乜問題呱,不過都系養肥佢,等佢過左冬天,明年再生龍寶寶啦~  發表於 2011-11-3 13:51
回復

anhiwan 發表於 2011-11-3 14:04:34 |顯示全部樓層
酸梅汤  只要系做好保濕,應該冇乜問題呱,不過都系養肥佢,等佢過左冬天,明年再生龍寶寶啦~

要將分享植物安全健康地送到新主人手上係一個大學問,我未試過真係一啲信心都無呀
回復