花友 Shoutou 分享之 Pink Panther 成長報告 (補回開花照)

作者: 土豆貓 發表于 2011-7-8 16:09:28
1317 10

5月28日收到花友 Shoutou 分享既Pink Panther小莖....收到之後見到佢錦幼錦迷你真係驚俾我養c佢....依家過左一個半月..佢已經大左好多仲有幾個花lum tim la....係度再次多謝花 Shoutou既分享, 等我地呢d新手都可以感受到種喜蔭既樂趣....
IMG_1448 (Small).jpg 6月7日 (種左大概10日, 仍然好纖瘦, 細到仍然可以種係扭蛋入面)

IMG_2153 (Small).jpg 7月7日 (種左大概40日, 大個仔啦, (吳知有無得分$6000呢...haha, 主人傻傻地)
IMG_2154 (Small).jpg 7月7日 有幾個花lum tim....
P1060976 (Small).JPG 7月13日 開花啦...
P1060975 (Small).JPG

評分

查看全部評分

Cora 發表於 2011-7-8 16:18:09 |顯示全部樓層
一定好有成功感!
回復

土豆貓 發表於 2011-7-8 16:20:00 |顯示全部樓層
Cora 發表於 2011-7-8 16:18
一定好有成功感!

係架...因為佢大得好快!
回復

shoutou 發表於 2011-7-8 16:47:34 |顯示全部樓層
真係大得好快,可能佢都喜欢住響你果度,所以大得快D,我自己D花都開左2轉。
回復

土豆貓 發表於 2011-7-8 17:15:48 |顯示全部樓層
shoutou 發表於 2011-7-8 16:47
真係大得好快,可能佢都喜欢住響你果度,所以大得快D,我自己D花都開左2轉。 ...

都係要多得你送俾我姐.....
回復

花萌雨 發表於 2011-7-8 17:15:58 |顯示全部樓層
长的好快,LZ养的很好呢
回復

土豆貓 發表於 2011-7-10 16:51:27 |顯示全部樓層
花萌雨 發表於 2011-7-8 17:15
长的好快,LZ养的很好呢

多謝支持欣賞
回復

chingyi724 發表於 2011-7-10 17:53:51 |顯示全部樓層
哇~大得好快呀
想問下你比幾多陽光佢嫁?咁快有花開?
回復

土豆貓 發表於 2011-7-10 20:38:51 |顯示全部樓層
chingyi724 發表於 2011-7-10 17:53
哇~大得好快呀
想問下你比幾多陽光佢嫁?咁快有花開?

我公司向正南, 全日照但無直射架....大得真係好快....多謝欣賞!
回復

chingyi724 發表於 2011-7-10 23:05:15 |顯示全部樓層
土豆貓 發表於 2011-7-10 20:38
我公司向正南, 全日照但無直射架....大得真係好快....多謝欣賞!

episcia聽講曬1曬會開多D花 但係我驚曬傷佢
回復

土豆貓 發表於 2011-7-11 09:01:48 |顯示全部樓層
chingyi724 發表於 2011-7-10 23:05
episcia聽講曬1曬會開多D花 但係我驚曬傷佢

係散射光吳係宜射光黎.....
回復