等好心人認領

作者: Fleur 發表于 2011-5-19 14:32:53
2692 17
Message from my friend's friend wall in HK, can you see if someone at your peers would help? It's really disappointing to hear this, the dog needs to die becos of a new-birth... sigh... 有冇人要雪撬狗? 牠主人因懷孕而要把牠人道毀滅, 獸醫見牠健康良好, 不忍心殺牠, 會把牠留在診所一星期等好心人認領, 大家幫忙轉載吧! 如欲查詢, 請致電Samantha 9343-03
corina 發表於 2011-5-19 15:12:10 |顯示全部樓層
主人懷孕要殺死自己隻狗,好狠毒!
回復

金盞花 發表於 2011-5-19 15:29:40 |顯示全部樓層
大肚就唔要隻狗, 都唔好話要拎去人道毀滅 佢怕唔怕有報應呢
回復

hkinhkin 發表於 2011-5-19 15:34:02 |顯示全部樓層
得幾日時間咋, 大家幫手轉載啦! Skylar主人由於懷孕,屋企都仲有其他小狗,所以想搵個新主人繼續好好對佢; 本來已經搵左新主人,但係好可惜新主人又再一次離棄左佢。 基本上Skylara都算係聽話,但重點係佢唔識同其他狗狗相處,,,, 所以如果有有心人想帶佢番屋企,都只可以獨立養佢一隻。 主人將狗狗留左係診所,如果冇人領養可能會遭漁農處人道毀滅。 而家Skylar仔留左係一間診所度,但恕不能公開診所名。 只可以留低聯絡電話,診所電話:2688 0840 或 Samantha 9343-0381

this is the full version
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-5-19 15:50:14 |顯示全部樓層

有相,幾靚仔架
http://www.facebook.com/home.php ... ;type=1&theater
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-5-19 15:51:29 |顯示全部樓層

仲有一單

被人遺棄及將被人道的牧羊狗待領

圖左,男仔,六歲!

主人搬家唔要佢,將佢送去狗埸,狗埸以家要將佢人道~
大家轉發出去,比佢生存機會佢!

請電:63011925 YUKI
http://www.facebook.com/home.php ... 71.327621.510084270
回復

meowmeow2011 發表於 2011-5-19 15:55:09 |顯示全部樓層
已轉發致FB希望有好心人出現啦
回復

owlcyr 發表於 2011-5-19 16:06:17 |顯示全部樓層
7 歲唔要......
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-5-19 16:15:56 |顯示全部樓層
owlcyr 發表於 2011-5-19 16:06
7 歲唔要......

我隻樂樂收返黎都應該係6/7歲,而家都好活潑痴人;佢個前主人話佢5歲幾,不過我5年前見初初見到佢已經係成犬啦~
狗狗中/大型狗通常有12-15年命,所以牠們仍可陪伴新主人十年八年都得~
我見住隔離屋d狗比人棄養我都唔捨得,d人話唔要就唔要,話要佢死就死.......
回復

owlcyr 發表於 2011-5-19 16:19:02 |顯示全部樓層
回復 prodorothyhkg 的帖子

以前就話唐狗無人要,而家連o的貴價靚狗都同一命運.....
真係要停一停,諗一諗!!!!!
我果隻入o左廠,洗o左5位數字....
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-5-19 16:27:12 |顯示全部樓層
owlcyr 發表於 2011-5-19 16:19

以前就話唐狗無人要,而家連o的貴價靚狗都同一命運.....

養狗睇彩數啦,我老積由養佢物一日至佢5月7日死為止,13年淨係睇vet 用左6位數字既錢,老菲就好慳,應該仲係4個位啫~
回復

owlcyr 發表於 2011-5-19 16:44:42 |顯示全部樓層

心臟病啊......我果隻係細o野,o米平o的lor,老狗同老人一樣都係比較多問題......
同埋呢個只係住宿加驗呢驗老o既錢,唔駛/無得做手術o米平o的lor~
你果隻係大o野,梗係貴o的,不過6位數字都唔少o野~~~
有無買保險?
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-5-19 17:23:28 |顯示全部樓層
owlcyr 發表於 2011-5-19 16:44

心臟病啊......我果隻係細o野,o米平o的lor,老狗同老人一樣都係比較多問題..... ...

保險呢個向收養佢第2年已經問過,係冇ge
佢係黎討債,由第2日帶佢去驗身開始,走唔甩雞
不過佢又生命力極強,大大小小手術都4-5次,5年前已經睇過話佢個心有事,到舊年疑似中風.....都係比錢睇vet做埋一大堆化驗,藥都係食左一個月左右,咁都比佢過到,真係犀利..... 之前d狗友講佢地養金毛都係12歲之前就差唔多啦~

反而呢2隻就好慳皮,佢地黎就真係報恩啦,成日"乙水"到我同老公好開心,又冇乜病痛~
回復

金盞花 發表於 2011-5-19 17:32:18 |顯示全部樓層
話明係主人, 梗係可操生殺權.  d人要搵籍口一羅羅, 我隻貓貓前主人都係將佢由bb養到大, 至3歲左右話搬屋就唔要佢.  好彩有我要咗隻惡爺  我敢講BB宜家幸福過以前

d人咁多理由唔要d貓狗, 唔知有冇諗過將來俾d仔女拋棄就現眼佈啦
回復

owlcyr 發表於 2011-5-20 10:09:00 |顯示全部樓層

我知道而家好多間都有得買wo~~~
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-5-20 10:27:03 |顯示全部樓層
owlcyr 發表於 2011-5-20 10:09

我知道而家好多間都有得買wo~~~

不過我d狗太老啦,唔受~
回復

amyfung 發表於 2011-5-20 21:05:52 |顯示全部樓層
好令,希望牠快d比人領養
回復

cowcowpop 發表於 2011-6-2 00:03:37 |顯示全部樓層
You are talking about the black and white dog posted on many web sites?
回復