而家做男人真係幾悲哀

作者: 小康康 發表于 2011-5-18 19:42:22
2873 40
andyman 發表於 2011-5-19 14:11:55 |顯示全部樓層
一轉眼咩都會過去, 何需太介懷呢。
今日佢唔比個女同你拍施, 難保他日佢係最後悔果個呀 , 自強不息無人可以睇小你的, 努力呀
回復

小康康 發表於 2011-5-19 17:27:32 |顯示全部樓層
一定會努力架
回復

wendy_choy_hk 發表於 2011-5-19 22:20:57 |顯示全部樓層
回復 小康康 的帖子

Right

你要加油. 想當年我識我老公,都係比佢家人話我騙我老公d錢,又話我做d5354既事.  而家最好新抱咪係我law.
回復

hehehe312 發表於 2011-5-22 22:57:45 |顯示全部樓層
朋友仔,我後生時都有過類似經歷, 是的, 不得不認,現在的八十後生活真的比我們困難.
但不要緊,記得一句,人窮志不短便可. 你年紀還細, 只要努力,機會還有很多.
或調轉一角度來看,伯友可能只是曲線免勵你的動力呢!
回復

hehehe312 發表於 2011-5-22 23:04:11 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-5-19 09:39
又借題發揮
香港發生咁嘅問題, 係李生(等人) + 歷任港督特首(等人)造成
官員勾結, 高地價政策, 罔顧民生

十分贊同, 各位如有時間,請上YOUTUBE上重看"窮富翁大作戰", 每看一次便心UP一次.
回復

alansing 發表於 2011-5-23 23:06:36 |顯示全部樓層
一年前的某時候, 係多個大型討論區既吹水區見到呢篇老作文章出現,
估唔到今時今日會係呢度出現
回復

lameric 發表於 2011-5-24 09:53:35 |顯示全部樓層
alansing 發表於 2011-5-23 23:06
一年前的某時候, 係多個大型討論區既吹水區見到呢篇老作文章出現,
估唔到今時今日會係呢度出現 ...

即係阿"小康康"欺騙緊我哋嘅感情? 乜佢咁無聊!
回復

SUM 發表於 2011-5-24 23:07:47 |顯示全部樓層
post D舊文章,都唔知為乜?真無聊!
回復

貓后 發表於 2011-5-25 09:01:27 |顯示全部樓層
SUM 發表於 2011-5-24 23:07
post D舊文章,都唔知為乜?真無聊!

o下,原來係d舊文章
回復

比得大帝 發表於 2011-5-25 09:30:47 |顯示全部樓層
未睇過的舊文就當新聞睇囉, 且昨天發生的事, 今日又可以重演.

當攞篇作文出嚟大家brain storming囉, 吹水區嘛
回復

貓后 發表於 2011-5-25 09:33:53 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-5-25 09:30
未睇過的舊文就當新聞睇囉, 且昨天發生的事, 今日又可以重演.

當攞篇作文出嚟大家brain storming囉, 吹水 ...

其實個單嘢,可以話,香港日日都會發生d事,只係容內少少唔同,
回復

cheung999 發表於 2011-5-25 18:36:57 |顯示全部樓層
如果並不是自已親身經歷而去抄襲人哋嘅文章去欺騙花友感情,真是有點那個!!!

Totally agree!  發表於 2011-5-25 18:42
回復

ht333147 發表於 2011-5-25 18:52:04 |顯示全部樓層
cheung999 發表於 2011-5-25 18:36
如果並不是自已親身經歷而去抄襲人哋嘅文章去欺騙花友感情,真是有點那個!!! ...

如果他只是想多看其他人的意, 也不算是欺騙.
可能他快要面對這種情況呢,
他不是說會努力嗎.
回復

cheung999 發表於 2011-5-25 19:14:59 |顯示全部樓層
回復 ht333147 的帖子

若將未曾發生之事情硬取出來看人家的意見
1. 是否有點"天下夲無事,庸人自擾之"
2. 出帖後是否應補充說明文章之出處呢!

SUM
同意一寫明文章出處係對作者的專重!  發表於 2011-5-25 21:12
回復

SUM 發表於 2011-5-25 21:30:21 |顯示全部樓層
其實,對花友的支持係一方面,因為已身為家長的我其實有另一看法一
一個女孩子由未出生以至成長真係用左好多心思同金錢,而以父母角度
孩子由小至大都是屬於父母親的,而且做父母對孩子選擇男友有要求是
理所當然,男孩子有女友,唔代表你已擁有,如果你想跟這女友發展,就應該
想方法去取悅她家人。
回復

ht333147 發表於 2011-5-25 22:32:25 |顯示全部樓層
SUM 發表於 2011-5-25 21:30
其實,對花友的支持係一方面,因為已身為家長的我其實有另一看法一
一個女孩子由未出生以至成長真係用左好多 ...

只取悅家人, 到手之後回復本來面目?
應是証明有能力善待女方吧, 當然愛屋及烏更好.
回復

SUM 發表於 2011-5-25 23:37:52 |顯示全部樓層

到手之後——
回復

ht333147 發表於 2011-5-25 23:43:09 |顯示全部樓層
SUM 發表於 2011-5-25 23:37

到手之後——

如何演譯, 閣下取決, 不是我控制範圍
回復

Quicker 發表於 2011-5-26 09:10:31 |顯示全部樓層
這個很可能係EQ+AQ+IQ test, 大部份父母都當個女係寶, 唔睇錢, 都考吓實力,內涵和人品...

一世人留留長, 總有逆境, 佢地考咗先啫...
回復

hana 發表於 2011-5-29 10:52:07 |顯示全部樓層
對, 考慮周詳嘅父母都會為子女設3Q TEST
始終是自己的寶貝, 掌上明珠o麻
希望佢將來生活無憂, 嫁唔倒大富大貴
都想要一個有上進肯承擔夠耐性嘅
將心比己, 他朝有日有幸見未來女婿新抱
你又會講咩說話呢, 可能更凶狠

咁容易就開火
一世人流流長, 點過呀
回復