出售- 狸藻小白兔 (完)

作者: chambee 發表于 2011-5-18 11:32:18
7779 98

小白兔因為大得好緊要, 要分盆, 但我又已經冇晒位放... 暫時仲未分盆既, 想睇下有幾多人要先開始分落小盆, 分好之後會比相大家睇~
本來最茂盛既時期:
d根好茂密:
太密既關係, 兔仔開始疏落, 所以要盡快分盆:
物品數量:12小盆 (5cm直徑膠盆), 但唔保證分出黎既小盆已包有兔仔
物品售價:HKD$20 (已包括膠盆&泥)

當中收益5%捐贈 "香港園藝館" 作經費。(入數後會將收據在此貼貼上)

交收方法: 只限面交 (prefer 港島線 星期一至五 6pm-6:15pm 上環站, 6:30pm-7pm天后站/則魚涌站, 其他地點/時間既, 到時再夾下點交收 )

注意事項:     
a) 排隊後,請PM我確認.詳談交收事宜。
b) PM必須在2天內確認。若2天內仍未確認,會當作棄權處理。
c) 如有爭議,本人有最後決定權。
chambee 發表於 2011-5-18 11:33:31 |顯示全部樓層
排隊:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
回復

dachjoey 發表於 2011-5-18 13:37:11 |顯示全部樓層
排隊:
1.dachjoey (等我學下種先)
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
回復

CCDX 發表於 2011-5-18 13:52:24 |顯示全部樓層
dachjoey 發表於 2011-5-18 13:37
排隊:
1.dachjoey (等我學下種先)
2.

2. CCDX (等我學下種先) me too
回復

chambee 發表於 2011-5-18 14:48:11 |顯示全部樓層
排隊:
1.dachjoey (等我學下種先) 已pm confirm
2.CCDX (等我學下種先) me too 已 已pm confirm
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
回復

meowmeow2011 發表於 2011-5-18 16:28:26 |顯示全部樓層
排隊:
1.dachjoey (等我學下種先) 已pm confirm
2.CCDX (等我學下種先) me too 已 已pm confirm
3.meowmeow2011
回復

chambee 發表於 2011-5-18 17:14:28 |顯示全部樓層
排隊:
2.CCDX (等我學下種先) me too  已pm confirm
3.meowmeow2011  已pm confirm
回復

momodoll 發表於 2011-5-18 17:35:59 |顯示全部樓層
請問會吾會好難種?公司環境種適吾適合佢?

想知清楚小小才決定..謝謝..
回復

chambee 發表於 2011-5-18 17:47:46 |顯示全部樓層
回復 momodoll 的帖子

如果你公司有位置有陽光照射到的話係好適合種既, 因為小白兔需要比較多既陽光但又不能太熱, 所以, 公司長開冷氣岩晒佢, 不過最緊要同佢保濕, 一般都會腰水種~ 同埋多數都係用蒸餾水~
我自己覺得唔難種, 唔洗一年已經多到要分盆~
回復

siusumm 發表於 2011-5-18 23:21:42 |顯示全部樓層
排隊:
2.CCDX (等我學下種先) me too  已pm confirm
4.siusumm (THX~)
回復

chambee 發表於 2011-5-18 23:48:19 |顯示全部樓層
排隊:
2.CCDX (等我學下種先) me too   已pm confirm
3.meowmeow2011   已pm confirm
4.siusumm (THX~) 已pm confirm
回復

dtyhbv 發表於 2011-5-18 23:49:31 |顯示全部樓層
好抵WO但我有了~支持
回復

ahhong 發表於 2011-5-19 00:23:23 |顯示全部樓層
排隊:
2.CCDX (等我學下種先) me too   已pm confirm
3.meowmeow2011   已pm confirm
5.ahhong
回復

chambee 發表於 2011-5-19 00:26:46 |顯示全部樓層
dtyhbv 發表於 2011-5-18 23:49
好抵WO但我有了~支持

係呀, 因為佢地生得太勁, 我冇位放, 同埋想買佢既人覺得有付出, 會對佢地好D
回復

chambee 發表於 2011-5-19 00:30:40 |顯示全部樓層
排隊:
2.CCDX (等我學下種先) me too 已pm confirm
5.ahhong 已pm confirm
回復

芝士波 發表於 2011-5-19 17:03:59 |顯示全部樓層
排隊:
2.CCDX (等我學下種先) me too 已pm confirm
6.芝士波
回復

momodoll 發表於 2011-5-19 19:02:03 |顯示全部樓層
回復 chambee 的帖子

公司窗邊高光但要到四點先有太陽照到,而且放工及星期六日公司吾會有冷氣。。咁對佢成長有冇影響?
回復

chambee 發表於 2011-5-19 21:32:16 |顯示全部樓層
momodoll 發表於 2011-5-19 19:02
回復 chambee 的帖子

公司窗邊高光但要到四點先有太陽照到,而且放工及星期六日公司吾會有冷氣。。咁對佢 ...

我公司都係7點後同星期六日冇冷氣, 對佢似乎冇咩壞影響, 不過我當然唔敢包你公司岩唔岩佢地啦~
回復

chambee 發表於 2011-5-19 21:37:32 |顯示全部樓層
排隊:
3.meowmeow2011 已pm confirm
6.芝士波 已pm confirm
回復

momodoll 發表於 2011-5-19 21:53:10 |顯示全部樓層
咁咁...我都試下先...

排隊:
3.meowmeow2011 已pm confirm
6.芝士波 已pm confirm
7.momodoll
回復

12345下一頁