交換種子 (4 份)

作者: rotini 發表于 2011-5-13 16:02:01
1165 6
神聖羅勒HOLY BASIL (係印度,佢叫TULSI, which exactly means holy basil)

份數:  4份 (每份10粒)
交換方法:  郵寄                    

若你有以下香草或植物,歡迎交換
1. 鼠尾草
2. 紫蘇
3. 泰式辣椒
4. 朱古力薄荷或其他種嘅薄荷
5. 泰國羅勒
6. 迷迭香
7. 蒔蘿 (DILL)
8. 馬鬱蘭 (MARJORAM)
9. 夏堇
(若你有植物不在此列, 又想交換,歡迎留言)

注意事項:
1. 如因郵寄有誤做成任何損失,本人恕不負責。
2. 種籽不保證發芽率。

Brief Info
Holy Basil/ Tulsi is a sacred plant for Hindus. Apart from religious purpose, Tulsi is also cultivated for medical use. For details, please refer to http://hinduism.about.com/od/ayurveda/a/tulsibenefits.htm
sharing tusli.jpg
rrr888 發表於 2011-5-13 17:43:21 |顯示全部樓層
用Rosemary與你交換. ok嗎?
回復

cedric523 發表於 2011-5-13 19:20:17 |顯示全部樓層
我有貓薄荷同埋馬郁蘭,你想要邊一款?
Pls pm me if you want, thx !!
回復

rrr888 發表於 2011-5-16 19:54:16 |顯示全部樓層
已收到. 謝謝.
回復

gunbuster363 發表於 2011-5-17 00:07:29 |顯示全部樓層

泰國羅勒, 姐係九層塔?
我有種子, 交不交換?
係我上年自己響自己種的九層塔度摘的

保存品質冇街賣果d咁好, 但係係香港培養lor
有興趣pm我
回復

rotini 發表於 2011-5-17 13:20:40 |顯示全部樓層
回復 rrr888 的帖子

我亦收到啦!THANKS!
回復

rotini 發表於 2011-5-17 13:21:17 |顯示全部樓層
回復 cedric523 的帖子

收到啦!THANKS!
回復