又一成功爭取啦.................

作者: owlcyr 發表于 2011-4-12 11:32:34
4453 56
hecate 發表於 2011-4-12 12:01:57 |顯示全部樓層
owlcyr 發表於 2011-4-12 11:32
呢o的乜x o野議員o黎o架
http://www.hkwildlife.net/redirect.php?tid=65828&goto=newpost

我屋企後山條山路行行下都變咗行石級都係啲議員好心做壞事~
回復

janeferwong 發表於 2011-4-12 15:47:27 |顯示全部樓層
有啲議員,出份糧,事但做D野又大大隻字話自己有供獻!
根本幫吾到手!
回復

caca8j 發表於 2011-4-12 15:57:44 |顯示全部樓層
好叻呀! 成功爭取咗,唔知佢邊區嘅呢??
...佢就嚟有得上電視0架喇,咁不知所謂!!
回復

孖吉 發表於 2011-4-12 16:11:06 |顯示全部樓層
caca8j 發表於 2011-4-12 15:57
好叻呀! 成功爭取咗,唔知佢邊區嘅呢??
...佢就嚟有得上電視0架喇,咁不知所謂!!  ...

北區~
即係今年我會見唔到木綿飄絮
其實對我來講,飄冇所謂,只要唔好落雨,整到灰灰黑黑,一"劈"二"劈"好核凸。

不過對於啲有呼吸系統敏感的人來講,飄絮的確係會令佢地好辛苦咖~
回復

小諸 發表於 2011-4-12 16:17:07 |顯示全部樓層
其實好多人會執d木綿花返屋企晒乾﹐話用黎煲茶去濕。我屋企樓下日日都有人執到乾乾淨淨﹐冇所謂木綿飄絮既出現……
回復

小諸 發表於 2011-4-12 16:18:41 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2011-4-12 16:11
北區~
即係今年我會見唔到木綿飄絮  
其實對我來講,飄冇所謂,只要唔好落雨,整到灰灰黑黑,一"劈"二 ...

其實日本櫻花仲一pat pat……又唔見日本政府用吸塵機吸晒d櫻花佢﹐香港d議員真係好多餘。
回復

孖吉 發表於 2011-4-12 16:21:15 |顯示全部樓層
小諸 發表於 2011-4-12 16:17
其實好多人會執d木綿花返屋企晒乾﹐話用黎煲茶去濕。我屋企樓下日日都有人執到乾乾淨淨﹐冇所謂木綿飄絮既 ...

"執到" 即係已經跌落响地啦,木綿係會落花,但枝頭上面仍會結果,過一兩個月就會見到飄絮
回復

八王爺 發表於 2011-4-12 16:49:20 |顯示全部樓層
我真係O晒咀!
咁不如全港不用植樹,免得落葉又要議員向文唐署爭取處理掉......!!!????!!!!
回復

cklife 發表於 2011-4-12 19:24:57 |顯示全部樓層
我屋企後面條路都有好多棵木棉樹,希望唔好攪到去我果頭啦....每年定時定後欣賞完木棉花,就跟住會聞到白蘭花香....依種自然界既季節分野感覺真係好難得,係咁城市化既香港稍稍比到d安慰。
可能D議員個心己經木質化啦...對大自己經無感覺....

如果怕D木棉絮會影響市民呼吸系統,其實係咪應該留番D力去攪下D屏風樓會更加實際呢...
我地依邊己經比屏風樓圍到無乜地方係通風架喇.....飄乜都無佢影響咁大呀....

不過話說回頭,D議員都唔多做實際野既....都係斷左依個念頭啦...
回復

Aman 發表於 2011-4-13 11:38:59 |顯示全部樓層
cklife 發表於 2011-4-12 19:24
我屋企後面條路都有好多棵木棉樹,希望唔好攪到去我果頭啦....每年定時定後欣賞完木棉花,就跟住會聞到白蘭 ...

說得對, 破壞大自然真係罪過, 以後D小朋友衹能在書上看到. 有次在市區聽到個四五歲小朋友好開心咁同佢媽咪講, 話佢今日係咁大個仔, 第三次見到蝴蝶, 好開心呀. 聽到真係覺得可悲.....
回復

八王爺 發表於 2011-4-13 16:00:26 |顯示全部樓層
第三次! 真得人驚。
回復

jellyfishy 發表於 2011-4-13 16:05:55 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-4-13 16:00
第三次! 真得人驚。

x 2 .... 唔該啦, 浪費人力物力~~~ 小政府就係咁慘, 俾人老點, 唔做又會繼續鬧你 ~~~~ 口鬧 x 居, 手又唔敢停~~~~
回復

cklife 發表於 2011-4-13 16:17:47 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-4-13 16:00
第三次! 真得人驚。

係囉...幾得人驚....

昨日入錦田,係街市己經見到有蝴蝶趴係紅蘿蔔既葉上面喇.....

其實香港仲有好多郊外地方呀...做乜唔帶D細路入去行下呢?
回復

八王爺 發表於 2011-4-13 16:20:15 |顯示全部樓層
cklife 發表於 2011-4-13 09:17
係囉...幾得人驚....

昨日入錦田,係街市己經見到有蝴蝶趴係紅蘿蔔既葉上面喇.....

唔單只,公屋啲花園仔,公園都有蝴蝶架!
小朋友的觀察力,唔係咁差掛!?
回復

cklife 發表於 2011-4-13 16:22:51 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-4-13 16:20
唔單只,公屋啲花園仔,公園都有蝴蝶架!
小朋友的觀察力,唔係咁差掛!? ...

係喎....唔怪得知你話[真係得人驚]
回復

owlcyr 發表於 2011-4-13 16:23:05 |顯示全部樓層
回復 cklife 的帖子

大怪獸驚未來怪獸熱親,晒親,比蚊咬,要學o野/補習,無時間,o的泥污joe,浪費時間等等等等原因lor~
回復

jellyfishy 發表於 2011-4-13 16:25:59 |顯示全部樓層
owlcyr 發表於 2011-4-13 16:23

大怪獸驚未來怪獸熱親,晒親,比蚊咬,要學o野/補習,無時間,o的泥污joe,浪費時間等等等等 ...

呢個社會開始變型.... 有d人變左做異型~~ 
我要抗變型!!!! 
回復

八王爺 發表於 2011-4-13 16:28:03 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-4-13 09:25
呢個社會開始變型.... 有d人變左做異型~~   
我要抗變型!!!!  ...

咁你首先要生BB,教佢地要多觀察,愛大自然。
你自己當然唔會少見蝴蝶,問題係下一代越來越少關心哩啲嘢,只對住部電腦, 愛鳯,PSP.....
回復

cklife 發表於 2011-4-13 16:36:51 |顯示全部樓層
owlcyr 發表於 2011-4-13 16:23

大怪獸驚未來怪獸熱親,晒親,比蚊咬,要學o野/補習,無時間,o的泥污joe,浪費時間等等等等 ...

D泥好污糟<====我最近發覺好多人係咁睇...

一話種野,立刻就話有虫有菌......

我覺得我開始變怪人.....當人人話怕菌怕虫時....我好驚漂白水、殺虫水....

依家D裝修用品變得無氣味,大家聞唔到有味以為無野.....前幾日經過內部仲做緊裝修既百貨公司,忽然吸唔到氣入肺,好驚咁快速跑去門口,幾驚中途暈低。
係無裝修既氣味,但化學氣體依然存在,我感覺到。老公見我異常既舉動就知咩事........我同老公講,下次我跑唔切暈低左,記得要拖我出門口,唔好比我停留係入面等人救.....
回復

123下一頁