第一次由浸根到苖仔

作者: 小米 發表于 2008-2-29 03:02:50
1616 7
由浸到出根至生出幼葉, 每個發現都讓我興奮大叫! 期望她們能夠繼續咁健康成長^^ 最好就快 D 開花比我睇啦~ 哈

全部都係 22 NOV 07浸出根>> 29 DEC 07 落泥>> 大至上 9 JAN 08出葉. . .其中下面左起第3棵側係希媽送既443 ...

全部都係 22 NOV 07浸出根>> 29 DEC 07 落泥>> 大至上 9 JAN 08出葉. . .其中下面左起第3棵側係希媽送既443 ...

22 NOV 08起已經將佢放入扭蛋生活, 直至最近先見出葉

22 NOV 08起已經將佢放入扭蛋生活, 直至最近先見出葉

右面的是分享自 DICK 的白花 AV

右面的是分享自 DICK 的白花 AV

11 JAN 分享自希媽的Chirita Lavandulacae苖

11 JAN 分享自希媽的Chirita Lavandulacae苖

11 JAN 分享自希媽的Sinn Beauty 苖

11 JAN 分享自希媽的Sinn Beauty 苖
marrynut 發表於 2008-2-29 08:38:15 |顯示全部樓層
Wa~一次有咁多苗仔, 恭喜你呀
回復

ann 發表於 2008-2-29 08:43:11 |顯示全部樓層
加油呀 期待你的開花照
回復

TUPLIP28 發表於 2008-2-29 13:20:02 |顯示全部樓層
加油,加油
回復

mormor 發表於 2008-2-29 13:54:34 |顯示全部樓層
係呀, 真係好興奮架,我都係水浸階段,日日都望下佢有咩唔同, 真係好開心架!
照顧咁多棵都井井有條, 好有規模。犀利呀~~
回復

小米 發表於 2008-2-29 14:45:06 |顯示全部樓層
HEE~ 因為 d 葉係網友一次過比左好多! 而且如果唔好好地安置佢地, 阿媽一定會唔比種^^"   mormor~ 你都係第一次呀? 要加油呀!!
但係呢, 請問各花友. . .現在苖仔只係種係試飲杯 ja, 有冇話幾時要上盆呢?
回復

littlejojo 發表於 2008-2-29 22:04:37 |顯示全部樓層
好壯觀呀...我果d只係出左根落泥...仲未有葉仔...
遲d出左又post上黎比大家分享下呀...
有少少等到頸都長埋....
回復

heiheimama 發表於 2008-2-29 22:41:29 |顯示全部樓層
原帖由 小米 於 2008-2-29 14:45 發表
HEE~ 因為 d 葉係網友一次過比左好多! 而且如果唔好好地安置佢地, 阿媽一定會唔比種^^"   mormor~ 你都係第一次呀? 要加油呀!!
但係呢, 請問各花友. . .現在苖仔只係種係試飲杯 ja, 有冇話幾時要上盆呢? ...

唔駛心急, 種到爆杯先至轉盆都ok. 多兩個月左右啦!~
回復