返回列表 發新帖

買左材料,準備開工~

作者: maywong918 發表于 2011-1-26 13:35:52
2959 36
maywong918 發表於 2011-1-27 22:28:06 |顯示全部樓層
貓后,王爺,我D無收入人士,邊敢使甘多呀,多多0岩左,1千左右咋~
回復

maywong918 發表於 2011-1-27 22:33:59 |顯示全部樓層
就係呢咋野喇,仲第一次整左眼霜,面霜,新手唔敢亂整,照住牛爾既配方整架,好彩我有先見之明,早几日去教協買野見到呢隻迷你攪拌器馬上買定先0者,因為俾朋友試過好多都話正,叫我整,於是就.........
PICT4626 (Small).JPG
PICT4630 (Small).jpg
PICT4631 (Small).JPG
PICT4633 (Small).jpg
PICT4632 (Small).JPG

評分

查看全部評分

回復

cklife 發表於 2011-1-28 08:25:37 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-1-27 22:24
唔該晒CK前輩~好詳盡呀,要抄底先得~
我係買第一化工既,頭先試左,都几好溶哦~ ...

好溶咪好囉.....係永興買果D難溶D架....不過我貪方便,多數買永興貨....
回復

maywong918 發表於 2011-1-28 20:42:06 |顯示全部樓層
cklife 發表於 2011-1-28 08:25
好溶咪好囉.....係永興買果D難溶D架....不過我貪方便,多數買永興貨....

我都係貪方便,一次過同DIY姐姐買,不過我今日見到D溶液好杰甘,好似膠水,唔知0岩唔0岩,會唔會開錯份量呢?
回復

cklife 發表於 2011-1-29 12:10:29 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-1-28 20:42
我都係貪方便,一次過同DIY姐姐買,不過我今日見到D溶液好杰甘,好似膠水,唔知0岩唔0岩,會唔會開錯 ...

yes, it is like a gel.
回復

maywong918 發表於 2011-1-30 21:51:19 |顯示全部樓層
cklife 發表於 2011-1-29 12:10
yes, it is like a gel.

Thx CK前輩,甘我又可以開工囉~
回復

maywong918 發表於 2011-1-30 22:13:42 |顯示全部樓層

就係呢樽野喇~
嘻嘻........原來多多,kimkim,貓后幫我加左分呀,多謝晒~

PICT4641 (Small).JPG
回復

八王爺 發表於 2011-2-10 17:41:00 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-1-27 15:33
就係呢咋野喇,仲第一次整左眼霜,面霜,新手唔敢亂整,照住牛爾既配方整架,好彩我有先見之明,早几日去教 ...

OMG  外買 salad 的 醬汁? 要多啲生菜 還是 水果?
回復

jellyfishy 發表於 2011-2-10 17:52:30 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-1-30 22:13
就係呢樽野喇~
嘻嘻........原來多多,kimkim,貓后幫我加左分呀,多謝晒~
...

咁似火酒一支?!
有無用後報告呀?
我都整左新cream ~ 感覺幾好,用多幾日又出報告先~
回復

maywong918 發表於 2011-2-11 10:56:49 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-2-10 17:41
OMG  外買 salad 的 醬汁? 要多啲生菜 還是 水果?

王爺咪玩喇~因為未買到樽仔,又好多朋友話要試,甘醒起自己種花買落好多3安杯,所以咪用住先囉,唔係買樽都買窮我呀~
回復

maywong918 發表於 2011-2-11 11:01:08 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-2-10 17:52
咁似火酒一支?!  
有無用後報告呀?
我都整左新cream ~ 感覺幾好,用多幾日又出報告先~ :lo ...

有呀,整左玻尿酸強效保濕霜,用左一排,皮膚好滑呀,0岩搽上去會覺得黏蠟,一陣吸收后就好滑囉~
回復

jellyfishy 發表於 2011-2-11 11:03:15 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-2-11 11:01
有呀,整左玻尿酸強效保濕霜,用左一排,皮膚好滑呀,0岩搽上去會覺得黏蠟,一陣吸收后就好滑囉~:l ...

係呀,玻尿酸真係好洗好用.我乜都加佢~~ 嘻~~
咁你d朋友覺得好唔好用呀? 你呢個新年唔派利是,可以派護膚品~
回復

maywong918 發表於 2011-2-11 11:16:12 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-2-11 11:03
咁你d朋友覺得好唔好用呀? 你呢個新年唔派利是, ...

呢隻面霜小朋友唔0岩用,所以利是無得省呢~
朋友用既係上面果種"橄欖保濕霜"來,好多都話潤得來好爽喎~
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-2-11 15:38:28 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-2-11 11:03
咁你d朋友覺得好唔好用呀? 你呢個新年唔派利是, ...

可以當禮物,我D手工皂都係當新年禮物
回復

maywong918 發表於 2011-2-12 02:06:54 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-2-11 15:38
可以當禮物,我D手工皂都係當新年禮物

菲媽,我又要新年禮物~
講開又講,過年返左大陸玩,去書店入左几本關於精油既書呢,又有得玩囉~
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-2-12 09:37:05 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-2-12 02:06
菲媽,我又要新年禮物~
講開又講,過年返左大陸玩,去書店入左几本關於精油既書呢,又有得玩囉~:v ...

我睇下幾時見到孖吉再轉交比係
回復

maywong918 發表於 2011-2-14 12:40:28 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-2-12 09:37
我睇下幾時見到孖吉再轉交比係

多謝菲媽先~
回復