返回列表 發新帖

有冇人知呢度喺邊嘅呢?

關閉 [複製鏈接]
作者: 小餘 發表于 2007-7-12 22:31:50
3945 30
小餘 發表於 2007-7-13 19:45:30 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-7-13 09:28 發表
kim kim 真係見識廣博 ~ 有無去過呀

係呀係呀
回復

小餘 發表於 2007-7-13 19:54:12 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-7-13 09:44 發表

本來諗住今年七一去的,但家有要事,不能起行.
一向都好想去走一趟,家下中旅有團.因為那兒一定要組當地車去架,唔係咁容易,所以跟一些heritage tour去會化算d. 咁啦,睇下大家幾時有興趣去,一齊跟團去,易得成團,嘻嘻~~ ...

我都想去睇吓架^^
但就想去咗雲南先
kim,你諗住大約幾時去,同埋去幾耐呀^^(八吓啫 )
回復

小餘 發表於 2007-7-13 19:57:23 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-7-13 10:02 發表
唔係呀~ 水母係客家人呀~ 嘻嘻~ 你地呢?
呢個土樓係由客家人做,幾時造呀~...
我都記錯了(記性最差...),先有方樓,圓樓是二十世紀產物?... 哈哈~~ 搵左個link :
http://club.ntu.edu.tw/~club20433/about/thu.htm
http://www.hkedcity. ...

小餘都係嚇瓜人呀
回復

八王爺 發表於 2007-7-13 20:47:38 |顯示全部樓層
客家人,咪係中国南部「土人」咯!

哈!
回復

jellyfishy 發表於 2007-7-16 09:16:13 |顯示全部樓層
原帖由 小餘 於 2007-7-13 19:54 發表

我都想去睇吓架^^
但就想去咗雲南先
kim,你諗住大約幾時去,同埋去幾耐呀^^(八吓啫 )

聽朋友說雲南四五月時天氣好又多花開, 所以諗緊明年去, 你有興趣嗎??  有時水母找唔到朋友同去旅行都會自己一個去, 但有個伴點都開心d架.

最近水母成日回家都忙其他東西, 無得開電腦, 見唔到你呀.
家下好似變左我係太陽你係月亮咁, 成日撞唔見大家.
回復

小餘 發表於 2007-7-16 20:17:41 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-7-16 09:16 發表

聽朋友說雲南四五月時天氣好又多花開, 所以諗緊明年去, 你有興趣嗎??  有時水母找唔到朋友同去旅行都會自己一自個去, 但有個伴點都開心d架.

最近水母成日回家都忙其他東西, 無得開電腦, 見唔到你呀.  ...

我原本係想問你幾時去睇土樓嘅^^但估唔到你對雲南都有興趣^^
我都想喺三/四/五月嘅時候去雲南架,不過呢啲月份我好難請假架
所以我諗住過咗暑假,可能十月十一月去都唔定 (雖然明知冇春天去咁靚!)
自己一自個去旅行.....連照應都冇!好冇安全感!!我冇金金你咁勇敢咁獨立 所以唔敢自己一個去旅行架
回復

jellyfishy 發表於 2007-7-16 23:43:02 |顯示全部樓層

回復 #26 小餘 的帖子

咁呀~  近近地試下安排下今年年尾跟團去睇土樓先囉~ 好唔好?  
回復

小餘 發表於 2007-7-17 00:02:43 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-7-16 23:43 發表
咁呀~  近近地試下安排下今年年尾跟團去睇土樓先囉~ 好唔好?  

諗住去幾多日咁呢?^^
回復

jellyfishy 發表於 2007-7-17 00:10:13 |顯示全部樓層
原帖由 小餘 於 2007-7-17 00:02 發表

諗住去幾多日咁呢?^^

我估四至五天啦, 等我明日問下個friend 拿多些 info 先.
回復

小餘 發表於 2007-7-18 22:56:42 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-7-17 00:10 發表

我估四至五天啦, 等我明日問下個friend 拿多些 info 先.

kim如果攞到資料.....不如打啲大約行程出嚟,睇睇仲有邊個有興趣去吖
回復

水滸女子 發表於 2007-7-19 10:22:49 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-7-13 10:02 發表
唔係呀~ 水母係客家人呀~ 嘻嘻~ 你地呢?
呢個土樓係由客家人做,幾時造呀~...
我都記錯了(記性最差...),先有方樓,圓樓是二十世紀產物?... 哈哈~~ 搵左個link :
http://club.ntu.edu.tw/~club20433/about/thu.htm
http://www.hkedcity. ...

計起黎 我都有八份一血統係 [嚇瓜]人.
土樓 曾經拍過銀行廣告
回復