大家覺得中文名有意義定自己改嘅英文有意義?

作者: chanpyhilda 發表于 2010-10-11 02:03:26
1446 8
如果朋友送一個畢業熊給你. 你會希望繡上的中文名定英文名? 點解?
jellyfishy 發表於 2010-10-11 09:19:36 |顯示全部樓層
英文啦~ 英文字順眼d~
中文字.... 硬係有少少似利是封~ 如果你想玩下野又另計~~~
回復

chanpyhilda 發表於 2010-10-11 11:10:40 |顯示全部樓層
我個bearbear係中文ga, 因為中文名係我老斗留畀我唯一嘅一樣野; 英文名係我自己改嘅藝名.
回復

jellyfishy 發表於 2010-10-11 11:25:16 |顯示全部樓層
我個bearbear係中文ga, 因為中文名係我老斗留畀我唯一嘅一樣野; 英文名係我自己改嘅藝名. ...
chanpyhilda 發表於 2010-10-11 11:10

其實你都幫你決定左了~
回復

chanpyhilda 發表於 2010-10-11 12:35:15 |顯示全部樓層
回復 4# jellyfishy

係呀!!
    不過我d朋友問我點解唔用英文, 所以問下大家點睇囉!!
回復

擔泥 發表於 2010-10-11 13:18:05 |顯示全部樓層
我跟你唔同, 中文名係叔公改, 英文名係父母改0既.
其實你已經選擇了, 就不用理會人點睇啦.
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-10-11 14:57:52 |顯示全部樓層
我唔理人地點睇,總知自己鍾意就得,好多野要自己落決定,唔好三心兩意~
回復

chanpyhilda 發表於 2010-10-11 16:00:38 |顯示全部樓層
回復 7# prodorothyhkg

我都冇理人地點睇, 其實個bearbear已經响舊年整左. 只係有d朋友仲會問.
回復

cklife 發表於 2010-10-11 22:56:43 |顯示全部樓層
如果講名有意思既....
我自己呢...覺得媽媽幫我改既中文名有詩意D.....

但如果要綉係熊仔度...我會用自己改既英文名囉....綉中文梗係唔知點咁呢......可能覺得bearbear係鬼佬野啦.....
回復