食蟲植物

作者: amyfung 發表于 2010-9-23 23:25:37
1314 3

想知T5光管和魚缸燈(要有2個制)
所以最適當用?係邊買?咩樣嫁?貴唔貴
T5HO同T5HE 管 有咩分別?

也希望有各花友,請解答我的問題
milan080320 發表於 2010-9-24 00:19:34 |顯示全部樓層
回復 1# amyfung
即是獨立開關?

放在層架或木架用,去新填地街
魚缸用的最好有腳架,所以去魚街買水族用的

T5HO同T5HE 管 有咩分別?
t5ho光過t5he,w數大d
不過實際效果相差不大
因為ho光強同樣火牛發熱厲害......要拉遠距離照效
he(即是大家所講的普通t5),光較ho弱,但相對產生較少熱力,好近距離都無問題
ho太近會曬乾植物

光管價錢t5ho貴好多呢,而且耗電量大......
回復

amyfung 發表於 2010-9-24 01:02:14 |顯示全部樓層
回復  amyfung
即是獨立開關?

放在 ...
milan080320 發表於 2010-9-24 12:19 AM

Sorry,其實我係唔明 可以有圖片嗎?thx
回復

avery 發表於 2010-9-24 07:39:17 |顯示全部樓層
Sorry,其實我係唔明 可以有圖片嗎?thx
amyfung 發表於 2010-9-24 01:02

.............................

Those details are already very informative ............................

Do some searches yourself and know some basics or you can never understand what people is talking ............................
回復