請問香港邊度有得摘士多啤梨

作者: ayclui 發表于 2008-2-1 22:46:02
26565 77
ayclui 發表於 2008-3-16 23:06:30 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-3-16 22:59 發表

咁而家做鄉下人咪辛苦咗你   又要mau低起身兼彎腰  

mau多咗好D咁啦 ...其實係虾子餅買咗張櫈仔比我, 唔駛mau到腳仔軟
回復

Monse 發表於 2008-3-16 23:15:32 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-3-16 22:59 發表

照計佢O地應該會賣吓廣告O架?  如果唔係無人去咪蝕本?

是一班唔識講東話的北方人攪架,佢地唔識宣傳就連入去士多啤梨田的道路指引都好簡陋,你話會多人去嗎?而且又無與旅行團掛勾。
$38.00蚊1磅 $100蚊3磅
回復

ayclui 發表於 2008-3-16 23:22:09 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2008-3-16 23:15 發表

是一班唔識講東話的北方人攪架,佢地唔識宣傳就連入去士多啤梨田的道路指引都好簡陋,你話會多人去嗎?而且又無與旅行團掛勾。
$38.00蚊1磅 $100蚊3磅 ...

咁就好好多(對顧客)...等我又諗吓先
回復

四少 發表於 2008-3-16 23:31:22 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-2-4 00:21 發表

我諗住拉大隊十幾人去, 然後摘三磅走, 咁未唔駛食咁多囉

諗住去邊間 ? 若去 鳳園 附近通知我 .....
等我約朋友去附近影相 ... 影完在士多啤梨園門口等你 ... D 士多啤梨 ...
回復

ayclui 發表於 2008-3-17 09:25:39 |顯示全部樓層
原帖由 四少 於 2008-3-16 23:31 發表

等我約朋友去附近影相 ... 影完在士多啤梨園門口等你 ... D 士多啤梨 ...

老笠呀~
回復

tata 發表於 2008-3-17 11:05:04 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2008-3-16 23:15 發表

Monse,

我星期日都去完呀, 不過係去xx大王 , 無嘜得摘都摘咗$60, 今個星期再去過你講嗰間先, 睇吓.....
回復

tata 發表於 2008-3-17 11:09:35 |顯示全部樓層
原帖由 四少 於 2008-3-16 23:31 發表

四少,

你講嗰度邊度嚟架??? 好正架??? 做咩呀,你想影士多啤梨咩, 去超級市場大把你影啦, 咩嘢國籍都有呀
回復

trust_fl 發表於 2008-3-17 17:24:53 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-3-17 11:05 發表

Monse,

我星期日都去完呀, 不過係去xx大王 , 無嘜得摘都摘咗$60, 今個星期再去過你講嗰間先, 睇吓.....

好唔好呀?? 甜唔甜呀?
回復

nuage 發表於 2008-3-17 18:48:40 |顯示全部樓層

我有個朋友住在元朗,家附近的有機種植士多啤梨園(也是幾個內地人"攪")。原來哪裡的士多啤梨不是有機種稙的,而且農藥"超標"。所以去元朗某些士多啤梨園要小心。
回復

Monse 發表於 2008-3-17 23:57:41 |顯示全部樓層
原帖由 nuage 於 2008-3-17 18:48 發表

我有個朋友住在元朗,家附近的有機種植士多啤梨園(也是幾個內地人"攪")。原來哪裡的士多啤梨不是有機種稙的,而且農藥"超標"。所以去元朗某些士多啤梨園要小心。 ...

Yi ,咁有無正確位置或地址呀,睇吓係咪同一間,可短訊話我知,如果係就要通知大家唔好去喇
回復

joey 發表於 2008-3-18 00:37:33 |顯示全部樓層
原帖由 nuage 於 2008-3-17 18:48 發表

我有個朋友住在元朗,家附近的有機種植士多啤梨園(也是幾個內地人"攪")。原來哪裡的士多啤梨不是有機種稙的,而且農藥"超標"。所以去元朗某些士多啤梨園要小心。 ...

咁都得.............
你點知ga?
回復

nuage 發表於 2008-3-18 00:49:03 |顯示全部樓層
我朋友本來想去該有機士多啤梨園採果。 見該園沒有政府認可的有機驗證標籤,所以去問"咗"有機驗證的機構查詢,因此知道原來哪裡的士多啤梨不是有機種稙的,而且農藥"超標"。
回復

Monse 發表於 2008-3-18 04:45:18 |顯示全部樓層
原帖由 nuage 於 2008-3-18 00:49 發表
我朋友本來想去該有機士多啤梨園採果。 見該園沒有政府認可的有機驗證標籤,所以去問"咗"有機驗證的機構查詢,因此知道原來哪裡的士多啤梨不是有機種稙的,而且農藥"超標"。 ...

現在仲未 Confirm 係咪同一間喎,你快啲問吓你個朋友啦,好讓大家安心麻。
回復

everydayfan 發表於 2008-3-18 12:22:27 |顯示全部樓層
係唔係錦田個間呀? 我住係附近,
有一次同村入面派報紙女人傾開, 佢同我講話附近果個士多啤梨田好靚, 但唔知落左D咩野落去,
佢話人地話有機, 但都唔知係咪真.....
雖然行過去2分鍾就到, 但我就未去過喇~
回復

nuage 發表於 2008-3-18 23:34:15 |顯示全部樓層
哪間有問題的有機士多啤梨園,在元朗白沙村。

回復

tata 發表於 2008-3-18 23:52:14 |顯示全部樓層
原帖由 nuage 於 2008-3-18 23:34 發表
哪間有問題的有機士多啤梨園,在元朗白沙村。

唔該晒
回復

bbcat 發表於 2008-3-19 03:23:10 |顯示全部樓層
想問下有冇人去過元朗大棠荔枝園個士多啤梨園呀?多唔多玩ga?d士多啤梨得唔得ga? 我想帶個女去玩........唔該!
回復

四少 發表於 2008-3-20 00:50:53 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-3-17 11:09 發表

四少,

你講嗰度邊度嚟架??? 好正架??? 做咩呀,你想影士多啤梨咩, 去超級市場大把你影啦, 咩嘢國籍都有呀

影蝴蝶 ...
農藥"超標" 唔洗怕, 等我拎隻小強去, 試食左佢唔死就唔怕 唔好以為我 d 蟑螂係美國/德國果 d .. .. 佢地唔受得農藥, 平時食菜都會死 ... 我平時比佢地食甘荀/士多啤梨/藍梅/橙/柑/香蕉/番茄/狗糧 ..... 菜就好少, 因為真係會死得好勁 ...生果全去皮 ..
回復

tata 發表於 2008-3-20 09:45:41 |顯示全部樓層
原帖由 四少 於 2008-3-20 00:50 發表

影蝴蝶 ...
農藥"超標" 唔洗怕, 等我拎隻小強去, 試食左佢唔死就唔怕 唔好以為我 d 蟑螂係美國/德國果 d .. .. 佢地唔受得農藥, 平時食菜都會死 ... 我平時比佢地食甘荀/士多啤梨/藍梅/橙/柑/ ...

蟑螂唔係食嗰啲好似啫哩嘅嘢咩???養小強都幾重皮
回復

mimighost 發表於 2008-3-21 00:19:54 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-3-17 11:05 發表

Monse,

我都想知甜唔甜呀?
因我打算同 d 朋友星期日去摘 & 順便燒埋野~~

如果依間唔得就轉去"大 x 荔 枝 園" ~~~
回復