巴士亞叔同大嬸

作者: trust_fl 發表于 2008-2-1 10:17:52
6293 90
你地點對付o個d 係巴士到隔住幾個位都係到大聲傾計既亞叔同大嬸??
prodorothyhkg 發表於 2008-2-1 10:25:47 |顯示全部樓層
可以轉位咪走開 law,再唔係用紙巾塞住自己對耳or聽mp3,如果叫佢地細聲d可能後果嚴重
回復

trust_fl 發表於 2008-2-1 10:29:47 |顯示全部樓層
我開大d mp3 擋得幾多得幾多~~ 但都試過開口叫佢地細聲d~ 但梗係睇吓對方係咩人先出聲呀~
都唔明d 人..... 全車靜英英~~ 點好意思講野咁大聲呀~~ 激死~~
回復

tata 發表於 2008-2-1 10:40:02 |顯示全部樓層
公司有個同事試過開聲叫佢落車先傾囉, 不過係後生仔女嚟嘅, 幾勇呀
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-2-1 11:00:35 |顯示全部樓層
果真好勇呀
回復

trust_fl 發表於 2008-2-1 11:14:39 |顯示全部樓層
我都係見後生o個d 先會話呀~~
但話完佢地之後,有時係巴士撞見會俾佢地啤呀~   咪啤返佢law~   
回復

noel 發表於 2008-2-1 12:45:15 |顯示全部樓層
我會望住佢地ga (記住: 係 、唔係啤...) 要扮到好有興趣咁望。
眼金金咁.....

會自動收嘴ga~   因為....
一) 以為我 short
二) 覺得我侵犯緊佢地私隱 (雖然佢地咁大声... )
回復

tata 發表於 2008-2-1 12:49:17 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-2-1 12:45 發表
我會望住佢地ga (記住: 係 、唔係啤...) 要扮到好有興趣咁望。
眼金金咁.....

二) 覺得我侵犯緊佢地私隱 (雖然佢地咁大声... ...

諗起你個樣都想笑
回復

noel 發表於 2008-2-1 12:52:22 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-2-1 12:49 發表

諗起你個樣都想笑

咁你收唔收嘴丫~?
回復

Fonica 發表於 2008-2-1 12:54:29 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-2-1 12:45 發表
眼金金咁.....

二) 覺得我侵犯緊佢地私隱 (雖然佢地咁大声... ...

有問題 (舉手中),如果望多兩望佢(好兇咁)問妳望咩,妳會點呀
回復

tata 發表於 2008-2-1 12:54:30 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-2-1 12:52 發表

咁你收唔收嘴丫~?

回復

noel 發表於 2008-2-1 13:01:17 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-2-1 12:54 發表

有問題 (舉手中),如果望多兩望佢(好兇咁)問妳望咩,妳會點呀

呢位同學問得好~
一般嚟講,如果對方唔係紋身大漢,你可以用升級加強版,望住佢傻傻地
可以的話講埋無形 handfree.... 佢實蕉ed~

香港人唔怕惡人,只怕儍人~
回復

Fonica 發表於 2008-2-1 13:04:37 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-2-1 13:01 發表

呢位同學問得好~
一般嚟講,如果對方唔係紋身大漢,你可以用升級加強版,望住佢傻傻地

香港人唔怕惡人,只怕儍人~ ...

係呀係呀.....我有時都覺得自己傻傻地,蕉蕉地,咁妳會唔會怕我嫁
回復

noel 發表於 2008-2-1 13:23:47 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-2-1 13:04 發表

係呀係呀.....我有時都覺得自己傻傻地,蕉蕉地,咁妳會唔會怕我嫁

你都嚟唔切la~
回復

Grace 發表於 2008-2-1 13:32:17 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-2-1 01:01 PM 發表
呢位同學問得好~

good idea
回復

tata 發表於 2008-2-1 13:59:58 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-2-1 13:01 發表

呢位同學問得好~

無形handfree呢家嘢你到出埋....noel你係得
回復

八王爺 發表於 2008-2-1 15:02:21 |顯示全部樓層
啊! 太利害啦!

我只係 死忍!

因為我好少搭車,咪由佢啰! 順便 八吓 依家d 人流行講乜!

試過有次,2母女,講买樓... ... 都o既好笑!
回復

比得大帝 發表於 2008-2-1 15:24:59 |顯示全部樓層
我試過一次坐機楊巴士回家, 有一班人有大有細在樓下高談闊論, 我睡著了幾次都被吵醒,
我於是同佢地講,"你們說話可以細聲點嗎?  我被你們吵醒了幾次."
其中一個少女說,"你怕嘈可以坐樓上啊!"
我見佢地重以為自己說話大聲是應份的, 就生氣了, 很大聲的說,"你是車長嗎?  你要我坐那裏, 我就要坐那裏啊?"
一個年長的男人說,"啊! 依家說話也没自由嗎? 我喜歡甚麼說就甚麼說."
我指著巴士上貼著的守則說,"請你看一看守則, 你"穌"擾其他乘客, 我有權要求車長請你們下車."
他們馬上靜了, 因那張守則就貼在他們面前, 我相信他們很快就看到其實没有這一條, 不過他們也没有再吵了.

我有一個朋友的做法就是拿手提電話出來, 扮作接到電話, 然後高聲大叫,"喂, 你說甚麼呀? 喂, 喂, 喂, 聽不到呀, 這裏很吵呀, 你說大聲一點罷."

朋友說很有効.

回復

tata 發表於 2008-2-1 15:33:07 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-2-1 15:24 發表
我試過一次坐機楊巴士回家, 有大班人有大在細在樓下高談闊論, 我睡著了幾次都被吵醒,
我於是同佢地講,"你們說話可以細聲點嗎?  我被你們吵醒了幾次."
其中一個少女說,"你可以坐樓上啊!"
我見佢地重以為自己說話大聲 ...

坐機場巴士啲人係好鐘意傾計, 佢哋多數係準備去玩同玩完仲好興奮嘅人, 但佢哋無諗過坐係巴士上面嘅人一早起身, 要搭個幾兩個鐘車, 然後做足十個鐘嘅服務性行業係幾需要休息時間, 見到人瞓到打晒圈都照傾, 話知你
回復

比得大帝 發表於 2008-2-1 15:48:48 |顯示全部樓層
我有次坐飛機去英國, 有兩個死靚仔(約十七八歲)在我後面大講大笑, 興奮起嚟重踢埋椅背, 我已經轉個去瞪了他好幾次, 佢都唔熟性, 最後一次真的忍無可忍, 剛入睡又被他踢醒, 於是想也不想就跳出椅來, 一手握著他喉嚨, 一手就拉弓, 就要兜面則落去.  佢已經傻咗, 眼都突埋, 我於是向他說,"死靚仔, 你知唔知我被你踢醒了幾多次?" 然後才放手.  跟著睡到下機.
回復

12345下一頁