作者: 貓貓 發表于 2008-1-29 14:49:48
2996 29
有下列春播種子分享,免郵費,排隊後請 pm 地址給我。
聽聞近日郵務繁忙,郵件有輕微延誤,種子寄出後請耐心等候。

a:大花滿天星,共5份,每份大約20-30粒。

P1290027 resize 640.jpg

1.

2.

3.

4.

5.

b:毛地黃,共5份,每份大約20-30粒。

P1290030 resize 640.jpg

1.

2.

3.

4.

5.

c:中國燈籠花,共三份,每份15粒。

P1290031 resize 640.jpg

1.

2.

3.

P1290033 resize 640.jpg

評分

查看全部評分

貓貓 發表於 2008-1-29 14:54:26 |顯示全部樓層
分享的種子只有大花滿天星,毛地黃,中國燈籠花  3種,美女石竹不知何故意外地插入 ,請見諒!
回復

ivy_wonghy 發表於 2008-1-29 14:59:46 |顯示全部樓層
1.ivy_wonghy(thanks! 想問前輩幾時適合落種呢? )
回復

貓貓 發表於 2008-1-29 15:05:01 |顯示全部樓層
1.
2.
3.
4.
5.

1.ivy_wonghy(thanks! 想問前輩幾時適合落種呢? )
2.
3.
4.
5.

1.
2.
3.

回復

貓貓 發表於 2008-1-29 15:17:17 |顯示全部樓層
唔好咁叫我,嚇得我

我都係第一次種,不過 1 pack 裡面有好多粒種子,咪同大家分享囉。

春季一齊播種一齊睇住佢地大開心 d。包裝上面寫話 4-7月播種,不過佢地係計歐洲天氣,香港應該過完年就可以播。我一般都先播一部份種子,有 mug 差遲再播剩低果 d。
回復

屠子步 發表於 2008-1-29 15:35:35 |顯示全部樓層
1.
2.
3.
4.
5.

2. 屠子步 (Thank you ! )
3.
4.
5.

1.屠子步
2.
3.
回復

BTFCHAU 發表於 2008-1-29 15:39:44 |顯示全部樓層
1.
2.
3.
4.
5.

3. BTFCHAU (thank million)
4.
5.

1.屠子步
2.
3.
UID549 帖子287 精華0 積分15 閱讀權限10 在線時間150 小時 註冊時間2007-8-23 最後登錄2008-1-29 查看詳細資料
引用 使用道具 報告 回復 TOP
回復

阿晴 發表於 2008-1-29 15:50:12 |顯示全部樓層
1.
2.
3.
4.
5.

4.
5.

1.屠子步
2.阿晴 thx
3.
回復

yue 發表於 2008-1-29 16:02:50 |顯示全部樓層
原帖由 阿晴 於 2008-1-29 15:50 發表
1.yue ( THANKS !)
2.
3.
4.
5.

4.yue (THANKS ! )
5.

c:中國燈籠花,共三 ...

1. yue (THANKS ! )
回復

曉文 發表於 2008-1-29 16:09:36 |顯示全部樓層
1.
2.曉文(謝謝 )
3.
4.
5.

4.
5.

1.屠子步
2.阿晴 thx
3.曉文(謝謝 )
回復

tongtony 發表於 2008-1-29 16:12:18 |顯示全部樓層
1.
2.
3.
4.
5.

4. tongtony (我也想試種)
5.

1.屠子步
2.阿晴 thx
3.tongtony (我也想試種)
回復

貓貓 發表於 2008-1-29 16:16:45 |顯示全部樓層
1.yue (THANKS ! )
2.曉文(謝謝 )
3.
4.
5.

4.tongtony (我也想試種)
5.

1.屠子步
2.阿晴 thx
3.曉文(謝謝 )
回復

貓貓 發表於 2008-1-29 16:30:39 |顯示全部樓層
ivy_wonghy, BTFCHAU, 曉文, Yue and tongtony 所要的種子今天巳寄出。
屠子步及阿晴請 pm 我留地址,Thanks!
回復

little_st 發表於 2008-1-29 16:53:54 |顯示全部樓層
2.曉文(謝謝 )
3. little_st (多謝)
4.
5.
回復

BTFCHAU 發表於 2008-1-29 16:55:51 |顯示全部樓層
萬分感激........
回復

cvcvcv6 發表於 2008-1-29 17:06:43 |顯示全部樓層
2.曉文(謝謝 )
3.little_st (多謝)
4.cvcvcv6  (THX)
5.

4.tongtony (我也想試種)
5.cvcvcv6   (THX)
回復

曉文 發表於 2008-1-29 17:19:22 |顯示全部樓層
原帖由 貓貓 於 2008-1-29 16:30 發表
ivy_wonghy, BTFCHAU, 曉文, Yue and tongtony 所要的種子今天巳寄出。
屠子步及阿晴請 pm 我留地址,Thanks!

嘩,咁快?
多謝你喔
回復

阿晴 發表於 2008-1-29 18:37:32 |顯示全部樓層
請問是花墟買的嗎?中國燈籠花這麼早有得賣拿原來~~
回復

xchoix 發表於 2008-1-29 19:07:53 |顯示全部樓層
我都想要毛地黃ㄚ
可唔可以加多份ㄚ?
謝謝
回復

tongtony 發表於 2008-1-29 19:26:17 |顯示全部樓層
閣下的動作和反應之快, 與閣下的稱呼真是名不副實,
感謝閣下無私的分享
回復

12下一頁