異形蛋?!?!?!

作者: kayan_l 發表于 2010-8-25 19:07:54
1679 7
請問有無人知係咪虫蛋黎架??係咪應該成盆掉左去??

調整大小SDC10281.JPG 調整大小SDC10275.JPG 調整大小SDC10278.JPG 調整大小SDC10279.JPG
小魚茄 發表於 2010-8-25 19:26:19 |顯示全部樓層
好似 麥提莎.... haha
回復

kerorozIL 發表於 2010-8-27 15:30:19 |顯示全部樓層
我覺得係菇
肥簡 發表於 2010-8-27 14:50

冇錯,如果係菇粒粒下面係會有白色絲(之前學種菇 )
回復

kayan_l 發表於 2010-8-28 01:26:04 |顯示全部樓層
點解突然會有菇架,係咪正常架
我見咁似蟲蛋,又人覆我我掉左嗽
下次再見到係咪唔洗理?
回復

kerorozIL 發表於 2010-8-29 12:35:05 |顯示全部樓層
菇好似係冇害,仲可以分解有機化合物
回復

小魚茄 發表於 2010-8-29 13:40:27 |顯示全部樓層
掉得咁快............我今日天台d植物度都見有一粒啡色的菇 @@.......
回復

avery 發表於 2010-9-5 05:49:04 |顯示全部樓層
I don't think those are eggs from any living organism ...

Try to remember what you have added in your mix. Perlite ?? Sphagnum moss ??

I have seen some sphagnum moss in your mix ~ Am I right ??
回復

kayan_l 發表於 2010-9-8 16:43:56 |顯示全部樓層
我其實都唔知啲泥撈左咩, 買返黎果陣已經撈好左.......

如果唔係蟲蛋下次唔掉啦, 睇下會吽到啲咩出黎
回復