香港園藝館第四屆非洲紫羅蘭展覽 報名處 (額滿)

作者: george 發表于 2008-1-19 23:48:19
8790 108
David 發表於 2008-1-24 10:14:41 |顯示全部樓層
原帖由 angel 於 2008-1-23 23:09 發表
29. angel

Angel, long time no see la
回復

noel 發表於 2008-1-24 10:33:46 |顯示全部樓層

請各位冷靜

請容許我借呢度向各位解解話,講得唔好鬧少少算喎~   

今年花展的規則的確有變,這是鑑於去年有些未能預計的情況出現,
故此規定必需親自報名及預先交費,請各位見諒。

規則可能展示得未夠清楚,致令有花友遺漏,這個會在來屆再改善。

人數方面,其實場地是可以容納至40人,30人只是希望大家能夠有更多
空間及機會認識大家,如果各位不嫌的話,就請繼續報名。
Krista~ 煩請整理名單,謝!

其他疑惑,煩請看下一個貼的回應

回復

george 發表於 2008-1-24 10:34:06 |顯示全部樓層
首先要同大家講聲唔好意思先,
可能係規則唔夠清晰,
引起好多不必要的誤會。

無錯以前的確容許花友幫其他花友報名,
但因為今年要先繳費,為保障各花友起見,
今年需要各位花友自行報名。

其實我並非針對任何一位花友,
o係花友happyfushy幫其他兩位花友報名之後,
我已經即時PM佢同佢講聲唔好替其他花友報名,
惟當時我唔記得係報名帖一樓度寫清楚 請勿替其他花友報名,
所以我o係PM佢之後已經即時加返呢句。

以前o既George可能有好多做得唔好既地方,
但請大家接納現在努力學習o既George。
回復

tata 發表於 2008-1-24 10:41:18 |顯示全部樓層
好嘢, 繼續報名

請有興趣參加的花友在此報名~
請勿替其他花友報名

最新名單
1. George
2. bchai
3. 都有個第三既Krista
4. Megyip
5. Raymond
6. Ann
7. Grace
8. Fanny
9.  Happyfusby
10. Goldenretriver
11. Rainbow
12. Noel
13. Kendrew
14. 八王爺
15. Peter
16. 花花公子
17. Manto
18. David
19. Candyafr
20. Sharonyan
21. alanpn
22. Fonica
23 Angeline
24 bb_barbar2008
25 sophie
26 Erinebb
27 kim
28. Sandra
29. angel
30 prodorothyhkg
31 四少 (呀 Matt)
回復

noel 發表於 2008-1-24 10:42:00 |顯示全部樓層
原帖由 四少 於 2008-1-24 00:16 發表

reminder (唔洗你彈來彈來去睇啦, 只限非洲堇, 其他 苦苣苔 唔計, 另外.. 唔傾喇, G仔 會刪帖, 因為唔比人吹水)
參加資格: 1. 必需為香港園藝館註冊會員

注意:  1. 每人必需帶 1~3棵自己栽種的非洲紫羅蘭植 ...

四少~規則不是死的,人會長大,呢度已經改變緊...比多少少 大家啦!
你記得密d腳步上嚟wor~ heehee
回復

george 發表於 2008-1-24 10:42:43 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-1-24 10:41 發表
好嘢, 繼續報名

請有興趣參加的花友在此報名~
請勿替其他花友報名

最新名單
1. George
2. bchai
3. 都有個第三既Krista
4. Megyip
5. Raymond
6. Ann
7. Grace
8. Fanny
9.  Happyfusby
10. Goldenretriv ...

Thanks Krista ~!
錫曬你!
回復

noel 發表於 2008-1-24 10:46:37 |顯示全部樓層
原帖由 水滸女子 於 2008-1-24 00:36 發表

我夠膽 要版主 現身出面開聲 睇0黎呢位阿姐 來頭唔野少 咩料子 有無人識佢 從來都未見過佢一個回應 邊到走出0黎架
係唔係 又好似有d人比0個邊天地玩到謝 死死地無骨氣吃回頭草 ...

佢其實係我地早期嘅一位花友,只不過公私兩事繁忙好少出嚟啫,其實咪又係人一個   
係呢~你係咪嚟嫁?
回復

noel 發表於 2008-1-24 10:49:46 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-1-24 07:38 發表
Matt, 好多謝你咁好心copy個花展的rules and guidelines 給各位看. 但我真係睇唔到有george 在43樓mention的條款. 我記得以前 grace幫 angelko (當時她還未係呢個forum會員) 報名來花展, george親自在forum回答”得 ...

你嘅心意我是明白的,希望到時再討論~
回復

noel 發表於 2008-1-24 10:55:38 |顯示全部樓層

回復 57, 58# 的帖子

我明白在爭辨時會有火花,但禍不及家人、朋友....
一時氣話有損大家的情誼、自己的情操...希望大家平心靜氣,
不要意氣用事。

回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-24 11:11:19 |顯示全部樓層
到時會唔會各會員身上有一名牌,方便認人........多謝佢地之前的分享
回復

tata 發表於 2008-1-24 11:12:13 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-1-24 11:11 發表
到時會唔會各會員身上有一名牌,方便認人........多謝佢地之前的分享

有架有架, 不過唔知係用真名定網名呢
回復

heiheimama 發表於 2008-1-24 11:13:55 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-1-24 11:12 發表

如果掛個牌寫住”花花公子”點知落街唔記得除就大獲!~
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-24 11:14:53 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-1-24 11:12 發表

最好兩個都有啦,唔洗第日出街見到(多數係花墟)都唔知點叫
回復

tata 發表於 2008-1-24 11:33:40 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-1-24 11:14 發表

最好兩個都有啦,唔洗第日出街見到(多數係花墟)都唔知點叫

不過我都好多時約咗啲花友出嚟都會叫番佢個網名, 除咗花花公子
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-24 11:36:50 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-1-24 11:33 發表

不過我都好多時約咗啲花友出嚟都會叫番佢個網名, 除咗花花公子

,仲有b仔

回復

george 發表於 2008-1-24 11:39:25 |顯示全部樓層
所有敏感性及其相關的回覆我已經移入文檔區,
Thanks.

回復

jellyfishy 發表於 2008-1-24 11:45:28 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-1-24 11:13 發表

如果掛個牌寫住”花花公子”點知落街唔記得除就大獲!~

哈哈~ 咁都俾你諗到~~ 哈哈~~
kim 就係 kim, 係真名~
好呀, Krista 把網名和真名(if 參加者願意提供) 一同mark在sticker 上, 到時就可以叫我做 kimkim, 或叫 noel 做 noel二次方~  
回復

jellyfishy 發表於 2008-1-24 11:49:39 |顯示全部樓層
謝謝 noel 和 george 在62 and 63 樓的回應, 你們說的很清晰, 我很明白, 謝謝呀. 我有乜野不是, 也望你們提點呀~
回復

tata 發表於 2008-1-24 11:55:32 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-1-24 11:49 發表
謝謝 noel 和 george 在62 and 63 樓的回應, 你們說的很清晰, 我很明白, 謝謝呀. 我有乜野不是, 也望你們提點呀~

好嘢, 大家以和為貴~ 好期待3月15日呀, 可以見到好耐無見同未見過嘅花友
回復

charles604498 發表於 2008-1-24 12:56:46 |顯示全部樓層
george 係咪鐵定3月15日?我睇過日歷我果個禮拜返夜班,第二朝一定成隻喪屍咁,一定要立刻充電 ,我想參加都唔得。只好講聲冇緣啦!
回復