香港園藝館第四屆非洲紫羅蘭展覽 報名處 (額滿)

作者: george 發表于 2008-1-19 23:48:19
8775 108
八王爺 發表於 2008-1-23 17:34:57 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-1-23 09:19 發表

係呢,上次都吹唔到兩咀!我真係好想黎架,但真係大function冇得走呀!~

至於幾盆小苗,睇下點俾到你地啦!

經我俾咪得咯 ~~
回復

kendrew 發表於 2008-1-23 20:28:52 |顯示全部樓層
are we up to 26 G?
26. kim
回復

george 發表於 2008-1-23 21:17:58 |顯示全部樓層
為保障各花友起見,
請勿替其他花友報名,
謝謝合作。

回復

heiheimama 發表於 2008-1-23 21:32:46 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-1-23 17:34 發表

經我俾咪得咯 ~~

ok,俾個藉口我黎你度賞花,遲d再約!~
回復

sophie 發表於 2008-1-23 21:33:14 |顯示全部樓層
2? sophie 想嚟見識吓
回復

ErineBB 發表於 2008-1-23 21:41:39 |顯示全部樓層
我明明報左名架..唉..
俾我入喇..我雖然遲d到姐..我個日都要返工架..放1點..
  我一定會黎架..
回復

ann 發表於 2008-1-23 21:47:38 |顯示全部樓層
原帖由 ErineBB 於 2008-1-23 21:41 發表
我明明報左名架..唉..
俾我入喇..我雖然遲d到姐..我個日都要返工架..放1點..
  我一定會黎架..

細細聲話你知 你係另一到報名唔算加 唔緊要仲有位
回復

jellyfishy 發表於 2008-1-23 22:49:14 |顯示全部樓層
kim  (己於今日入數)
thx~
回復

Sandra 發表於 2008-1-23 22:51:20 |顯示全部樓層
28. Sandra
回復

jellyfishy 發表於 2008-1-23 22:52:49 |顯示全部樓層
原帖由 george 於 2008-1-23 21:17 發表
為保障各花友起見,
請勿替其他花友報名,
謝謝合作。

唔好意思, 我太忙, 又唔知你在這兒加了這個rule (上年都得架喎), 所以才請kendrew幫我報名和交錢. 現在我來親自報名, 請問係咪已經無位, 所以唔計數??
回復

四少 發表於 2008-1-23 23:03:14 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-1-23 22:52 發表

唔好意思, 我太忙, 又唔知你在這兒加了這個rule (上年都得架喎), 所以才請kendrew幫我報名和交錢. 現在我來親自報名, 請問係咪已經無位, 所以唔計數??

好似 30 個位, 下面 G仔 編輯過當時排到 23. "尚餘名額:7" ... . .
我仲有資格去... .. . 不過無靘花都係唔出席啦, 免浪費一個位留返比 D 有心人 ....

香港園藝館第四屆非洲紫羅蘭展覽 報名處 尚餘名額:7
23. BB BarBar 姐
回復

angel 發表於 2008-1-23 23:09:17 |顯示全部樓層
29. angel

回復

fannychan922 發表於 2008-1-23 23:18:12 |顯示全部樓層
原帖由 四少 於 2008-1-23 23:03 發表

好似 30 個位, 下面 G仔 編輯過當時排到 23. "尚餘名額:7" ... . .
我仲有資格去... .. . 不過無靘花都係唔出席啦, 免浪費一個位留返比 D 有心人 ....

香港園藝館第四屆非洲紫羅蘭展覽 報名處 尚餘名額:7
2 ...

你這樣說會令我有很大壓力架喎 .....如果真係無靚花....我唯有拿d靚葉出來囉!!!
回復

四少 發表於 2008-1-24 00:16:11 |顯示全部樓層
原帖由 fannychan922 於 2008-1-23 23:18 發表

你這樣說會令我有很大壓力架喎 .....如果真係無靚花....我唯有拿d靚葉出來囉!!!

reminder (唔洗你彈來彈來去睇啦, 只限非洲堇, 其他 苦苣苔 唔計, 另外.. 唔傾喇, G仔 會刪帖, 因為唔比人吹水)
參加資格: 1. 必需為香港園藝館註冊會員

注意:  1. 每人必需帶 1~3棵自己栽種的非洲紫羅蘭植株作參展用(至少親自種植兩個月)
        2. 請各位於花展前做妥所有殺蟲及消毒工作
        3. 參展名單請於三月十日前以短訊通知 Krista
        4. 所有報名參加花展的花友,需於三月八日前以銀行轉賬方式繳付費用,賬戶
            詳情會於報名後以短訊通知
        5. 歡迎各參加者捐贈小苗,捐贈者可於三月八日前以短信通知Grace有關名單
回復

水滸女子 發表於 2008-1-24 00:36:09 |顯示全部樓層
原帖由 george 於 2008-1-23 16:39 發表

B BAR 皇太后,
邊個夠膽唔妥你!?

我夠膽 要版主 現身出面開聲 睇0黎呢位阿姐 來頭唔野少 咩料子 有無人識佢 從來都未見過佢一個回應 邊到走出0黎架
係唔係 又好似有d人比0個邊天地玩到謝 死死地無骨氣吃回頭草
回復

jellyfishy 發表於 2008-1-24 07:38:59 |顯示全部樓層
Matt, 好多謝你咁好心copy個花展的rules and guidelines 給各位看. 但我真係睇唔到有george 在43樓mention的條款. 我記得以前 grace幫 angelko (當時她還未係呢個forum會員) 報名來花展, george親自在forum回答”得”. Kendrew 和我會好自然相信今年都可以. Kendrew好心, 知道我近來因為媽媽既事唔係好想見人, 所以昨曰專程打電話問我去唔去, 跟手仲即晚幫我入埋錢, 幫我報名. 我好多謝kendrew咁好心, 但見到george一句:
“為保障各花友起見,
請勿替其他花友報名,
謝謝合作。

這個沒有加以解釋的additional rule, 令kendrew有點難為情, 也令到我對他好唔好意思.
George, 我們愛種av的都是無私的分享, 放下成見學習才可以開開心心地一起進步. 我係個率直的人, 對事情有乜不滿會立刻提出, 特別係一些團體性活動, 必須不停evaluate才可以避免錯誤, 做到盡善盡美. George, 或者係幫手攪是次活動的花友, 我好感謝你們的熱心和對av的熱誠, 也希望你們明白我寫呢編文字的用意, 請別介意我的率直.  

((後記: 在香港,大學生通街都是, 淨係在呢個forum就有為數不少的大學生,e.g. minmin, george, kendrew, 花花公子, 我自己(master都有喇, 也曾是hall tutor...咁又點), etc. 但要做一個'大學生', 並不是要進過大學才是大學生, 不說讀書這一點, 作為一個大學生(社會大學也是)要懂得接受別人的意見, 所以在大學攪活動, 每次活動前要不停開會傾program傾有無錯可以避免, 活動後都會有evaluation meeting (即 e 會), 上年我見到各位參與這兒的花展只有讚,沒有意見, 然後我在你們的話題之間加了一點意見, 可是沒人回應, 這樣看來似乎只有報喜不報憂, 那又如何進步? 到了今年的花展, 我希望各位不要只讚, 你們明白我的意思嗎?
george, 你可能會認為我在這兒寫咁大編字好唔親呢度個topic, 你係超級版主, 你要點做係你有free will, 我管唔到, 但我都有free will, 我覺得响呢度回應係最好, 就係咁.))
回復

八王爺 發表於 2008-1-24 09:43:08 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-1-23 14:32 發表

ok,俾個藉口我黎你度賞花,遲d再約!~

可惜冬天我把花都帶回家了。
你黎 只見到其它植物!
或者 .... 我去你度攞? 順便欣赏下你的 「花場」
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-24 09:53:21 |顯示全部樓層
我都想來見識下,不過靚花冇乜,因最近開得7788,d菜苗都見得下人
prodorothyhkd.....最last一個??

回復

四少 發表於 2008-1-24 10:07:55 |顯示全部樓層
30. 四少 (呀 Matt)
回復

tata 發表於 2008-1-24 10:08:01 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-1-24 09:53 發表
我都想來見識下,不過靚花冇乜,因最近開得7788,d菜苗都見得下人
prodorothyhkd.....最last一個??

好似漏咗啲人喎, 唔知係咪咁呢........

21. Goldenretriver
22. alanpn
23 Fonica 又嚟湊熱鬧
24 Angeline
25 bb_barbar2008
26 sophie 想嚟見識吓
27 Erinebb
28 kim
29. Sandra
30. angel
?  prodorothyhkg
?  四少 (呀 Matt)