返回列表 發新帖

兩棵中苗等候領養

作者: 小美 發表于 2010-7-26 22:47:51
2844 27
fishinglok 發表於 2010-8-2 15:25:17 |顯示全部樓層
我都好耐冇同個花園影相, 等我影o左就post上去比大家睇啦. 開頭一個舖o既門口位, 而家已經係4個舖o既門口位喇. 係我隔離左近o既業主見我搞到個環境幾好. 就比埋佢o的位個地方我玩. 所以我玩玩o下就玩到成4個舖位門外喇.
回復

小美 發表於 2010-8-2 15:45:45 |顯示全部樓層
嘩, 點解會有咁多地方o既?? 好勁呀~~
要打理4個鋪位o既植物真係唔簡單呀.
回復

fishinglok 發表於 2010-8-2 22:22:28 |顯示全部樓層
哈哈~呢個問題我都覺呀, 忙到真係都唔夠時間去整呀, 整得呢樣, 又到果樣, 日日就係咁. 一日o的時間都唔夠用. 最好笑就係, 有時會諗, 今日成日係出面, 整o左o的乜呢, 好似都未停過咁. 但係諗來諗去都係幾樣o野o者. 點解可以玩成日.
回復

jeffiau 發表於 2010-8-3 00:12:37 |顯示全部樓層
碰碰香係唔係都可以拎來煮食用呀.
fishinglok 發表於 2010-7-31 14:33

碰碰香是可以用來吃的, 有很高食療功效^^
你想要可PM丫啊~~
回復

fishinglok 發表於 2010-8-3 03:22:27 |顯示全部樓層
碰碰香是可以用來吃的, 有很高食療功效^^
你想要可PM丫啊~~
jeffiau 發表於 3/8/2010 12:12 AM

多謝晒呀~
回復

fishinglok 發表於 2010-8-3 03:23:05 |顯示全部樓層
我o的相上傳好上來喇, 得閒去睇睇啦.
http://www.hkplants.com/thread-57323-1-1.html
回復

小美 發表於 2010-8-3 13:52:03 |顯示全部樓層
我o的相上傳好上來喇, 得閒去睇睇啦.
fishinglok 發表於 3/8/2010 03:23

多謝分享.
你真係好厲害呀. 我平時照顧都冇4份1咁多都已經好唔得閒喇. 成日要換盆, 淋水,....
你d羅勒/九層塔真係唔同我果d wor. 你果d葉比較長形.
平時我地入唔入到去架??
回復

fishinglok 發表於 2010-8-3 22:20:47 |顯示全部樓層
真係好忙, 忙到死呀. 搞極都有o野整o既. 而家真係覺得o的農夫好勁, 成塊田仲唔止一塊都可以搞得咁掂, 真係好佩服佢o地.
我果度, 係人都去得o家. 因為係工廠大廈o既平台走廊. 冇鎖o既. 係工廠區馬會斜對面有條樓梯一上就係o既.
回復