JM的苦隊

作者: JM2018 發表于 2019-6-30 15:46:23
15179 279
Calico 發表於 2019-10-25 14:53:38 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-10-25 14:15
大頭仔,靚啊!有花齊齊開,我隻黄垂筒都有花冧喇!<span class="emoji emoji1f46b"></span>

Sunny Day.  
回復

JM2018 發表於 2019-10-25 18:14:23 來自手機 |顯示全部樓層
kinkitotoro 發表於 2019-10-25 12:40
咦,大家有啲似喎

又係天使?
回復

rwgplant 發表於 2019-10-25 21:14:04 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-10-25 14:15
大頭仔,靚啊!有花齊齊開,我隻黄垂筒都有花冧喇!<span class="emoji emoji1f46b"></span>

Cal姐真識貨,你都認為大頭仔真係靚呢,佢嗰樣直頭比白衣天使靚成條街,迷死一方眾生㗎

才子今晚受咗乜刺激呢?  發表於 2019-10-25 21:44
回復

小雷子 發表於 2019-10-25 21:25:05 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-6-30 16:10
黃貓插葉成功,長出小苗<span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span>

好叻仔,插葉都出到苗!貓貓真係好,全棵植物都係寶!

講叻,比不上樓上幾位勁人啦!  發表於 2019-10-25 21:35
回復

Calico 發表於 2019-10-26 01:36:16 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-10-25 21:14
Cal姐真識貨,你都認為大頭仔真係靚呢,佢嗰樣直頭比白衣天使靚成條街,迷死一方眾生㗎 ...

才子你壞喇,Cal 姐都玩!
回復

JM2018 發表於 2019-10-26 07:30:51 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-10-26 01:36

我就話隔離個吃醋呢!
不如你都讚番佢靚仔啦!
回復

Calico 發表於 2019-10-26 07:51:06 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-10-26 07:30
我就話隔離個<span class="emoji emoji1f4a1"></span>吃醋呢!<span class="emoji emoji1f60f"></span>
不如你都讚番佢靚仔啦!<span class="emoji emoji1f602[/e ...

才子靚仔就緊架啦,但靚仔冇本心喎! 我都糸鐘意D隻手肥厚既,夠噸厚呢!
回復

JM2018 發表於 2019-10-26 08:04:04 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-10-26 07:51
才子靚仔就緊架啦,但靚仔冇本心喎!<span class="emoji emoji1f914"></span> 我都糸鐘意D隻手肥厚既,夠噸厚呢! ...

你咁講,個一定酸溜溜啦!靚仔無本心,仲花心呢!
回復

Calico 發表於 2019-10-26 08:13:38 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-10-26 08:04
你咁講,個<span class="emoji emoji1f4a1"></span>一定酸溜溜啦!靚仔無本心,仲花心呢!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602 ...

呵呵呵!
回復

小雷子 發表於 2019-10-26 11:25:36 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-10-26 08:13
呵呵呵!<span class="emoji emoji1f46b"></span>

靚仔,靚女都一樣,各有各花心!
回復

rwgplant 發表於 2019-10-26 12:49:01 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-10-26 01:36

Cal姐係你親口話[大頭仔,靚呀],既然你出到口,我梗幫你讚下佢㗎,邊手又肥厚,人又夠穩重,大頭又夠Q
回復

rwgplant 發表於 2019-10-26 12:56:16 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-10-26 07:30
我就話隔離個<span class="emoji emoji1f4a1"></span>吃醋呢!<span class="emoji emoji1f60f"></span>
不如你都讚番佢靚仔啦!<span class="emoji emoji1f602[/e ...

幫緊你呀大頭仔,冇人會呷醋,你就㗳糖,有人又讚你靚,又鍾意你隻手
回復

JM2018 發表於 2019-10-26 13:15:56 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-10-26 12:56
幫緊你呀大頭仔,冇人會呷醋,你就㗳糖,有人又讚你靚,又鍾意你隻手<span class="emoji emoji1f602"></span> ...

靚仔留番你啦!Calico 姐話靚仔無本心,我就加句「花心」
回復

kinkitotoro 發表於 2019-10-26 13:32:20 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-10-25 18:14
又係天使?

出售者話係Peach Blush ,上網睇過比較似係Peach Blush x self。但花色同你開出嚟嗰朵好鬼似。另外上網揾過snow angel,同你嗰朵顏色有啲唔同。
回復

JM2018 發表於 2019-10-26 13:40:44 來自手機 |顯示全部樓層
kinkitotoro 發表於 2019-10-26 13:32
出售者話係Peach Blush ,上網睇過比較似係Peach Blush x self。但花色同你開出嚟嗰朵好鬼似。另外上網揾 ...

係喎,真係幾似,啲葉又係咁大塊,賣花花友話係Smithiantha Snow Angel。
回復

chuyat10 發表於 2019-10-26 17:50:33 來自手機 |顯示全部樓層
一串花真係好靚,不過枝葉超高要扣分。
回復

JM2018 發表於 2019-10-26 18:34:01 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-10-26 17:50
一串花真係好靚,不過枝葉超高要扣分。

十郎哥,我棵垂筒高大粗壯,雖然高,但不用鐵枝支撐住㗎!
回復

chuyat10 發表於 2019-10-26 20:06:05 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-10-26 18:34
十郎哥,我棵垂筒高大粗壯,雖然高,但不用鐵枝支撐住㗎!<span class="emoji emoji1f60f"></span> ...

大頭仔:種得好夠光會唔會矮植株高花枝架?花串真係好靚,矮身高花一定超美。
回復

JM2018 發表於 2019-10-26 20:18:44 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-10-26 20:06
大頭仔:種得好夠光會唔會矮植株高花枝架?花串真係好靚,矮身高花一定超美。 ...

垂筒一般都係高㗎,遲啲有側芽俾棵你玩吓!
回復

Calico 發表於 2019-10-29 08:06:19 來自手機 |顯示全部樓層

大頭仔,大頭仔,原來曾經 我都買過 peach blush 既小苗,不過我種死咗。
回復