有關吉之島10蚊店園藝產品一問

作者: maggieklliu 發表于 2010-5-13 11:42:31
11668 46
想請問一下大家知唔知道邊間吉之島10蚊店最多最齊園藝用品呀?因為我成日行元朗同旺角呢2間都好少呀
giveupaguy 發表於 2010-5-14 08:33:44 |顯示全部樓層
看吉吉網頁說是"九龍城"以園藝及寵物用品為主
回復

綠色兔子 發表於 2010-5-14 09:52:27 |顯示全部樓層
係? 搞到我都想去望下添~
回復

maggieklliu 發表於 2010-5-14 10:42:32 |顯示全部樓層
回復 2# giveupaguy

其實我都send過e-mail去問吉之島佢地ka , 佢地回覆話旺角同北角園藝產品範圍會大d同多d wor~ 不過我成日去旺角果間得個大字, 園藝產品多....係d假花...石春果d.....
回復

Damimi 發表於 2010-5-14 12:01:12 |顯示全部樓層
回復 2# giveupaguy
kcp 果間?
係既好細架咋......
回復

giveupaguy 發表於 2010-5-14 14:53:36 |顯示全部樓層
回復 4# maggieklliu

我前星期去過九龍城果間. d貨比其他店多d (可能人流問題)?!
   好似花友說的12號盆/ 不織布 (不是袋) / 花架...都在此店找到
回復

giveupaguy 發表於 2010-5-14 14:55:56 |顯示全部樓層

回復 5# Damimi

九龍城果間真係幾細.  不過我又搵到自己想買既野.  
    吉吉可以留電話待返貨.職員會通知 (我已經留左)

我都係看網頁介紹....有分地區...
    有些地區以文具用品/精品為主添
    最好去之前. 打電話問左職員叫check貨/留貨啦,
回復

KandT 發表於 2010-5-14 15:06:00 |顯示全部樓層
其實你想搵咩? 我覺得盤之類元朗最齊, 不過亦好多人掃貨, 要去得密d.  如果係不織布袋, 花架之類既用具, 間間都差唔多, 鵝頸橋&旺角舖大d, 多d款式囉.
回復

maggieklliu 發表於 2010-5-14 16:26:09 |顯示全部樓層
回復 8# KandT

不織布袋我係元朗果間都搵唔到呀 , 其實E家最想買係不織布袋 , 不過我咁問係因為想搵間集中D去行, 唔洗成日周圍搵姐.
回復

giveupaguy 發表於 2010-5-14 17:23:04 |顯示全部樓層
回復 8# KandT

烏網...我同村農友搭單買...所以幫她留名order左
回復

KandT 發表於 2010-5-14 18:15:07 |顯示全部樓層
回復 9# maggieklliu

係未鋅盤隔果d不織布袋? 不一定放係園藝用品附近, 要在廚房用品附近找找.  我通常去旺角買, 上星期去將軍澳都有買, 仲有幾款size揀. 倣
回復

Damimi 發表於 2010-5-14 20:19:28 |顯示全部樓層
回復  Damimi

九龍城果間真係幾細.  不過我又搵到自己想買既野.   
    吉吉可以留電話待返貨. ...
giveupaguy 發表於 2010-5-14 14:55

邊間最多花盆?
我發覺kcp果間越黎越少.......
回復

cherrylwy 發表於 2010-5-14 20:26:02 |顯示全部樓層
粉嶺果間都幾多花盤,多過旺角
回復

giveupaguy 發表於 2010-5-17 10:17:01 |顯示全部樓層
回復 12# Damimi

你想要什麼size.形狀的? 多唔多存貨真係好難答. 因唔知去貨快唔快.
    好似有花友介紹的12號花盆. 我在九龍城及佐敦都係見到唔多 (10pieces左右). 個個花友一買都幾隻...;唔想白行.都係打電話問問先好d. 另有細的長方盆.圓盆..(上次我去時.呢類以上2間都多貨喎).
回復

Damimi 發表於 2010-5-17 10:53:36 |顯示全部樓層
回復  Damimi

你想要什麼size.形狀的? 多唔多存貨真係好難答. 因唔知去貨快唔快.
    好似有花友介 ...
giveupaguy 發表於 2010-5-17 10:17

想睇花盆仔............. 靚靚果d
同埋長方型既花槽,2尺長半尺闊左右
不過好似唔多覺眼
回復

Damimi 發表於 2010-5-17 10:54:08 |顯示全部樓層
粉嶺果間都幾多花盤,多過旺角
cherrylwy 發表於 2010-5-14 20:26

厘間又近住邊度架,cherry
回復

cherrylwy 發表於 2010-5-18 01:06:11 |顯示全部樓層
厘間又近住邊度架,cherry
Damimi 發表於 2010-5-17 10:54

北區囉~
回復

giveupaguy 發表於 2010-5-18 09:00:49 |顯示全部樓層
回復 15# Damimi

咁長的又唔覺有喎. 如果長方形的. 吉吉的好細架咋.
回復

Damimi 發表於 2010-5-18 11:49:28 |顯示全部樓層
回復  Damimi

咁長的又唔覺有喎. 如果長方形的. 吉吉的好細架咋.
giveupaguy 發表於 2010-5-18 09:00

我知啊,所以想八下其他shop有冇大d囉......花墟太多人啦
回復

giveupaguy 發表於 2010-5-18 12:07:19 |顯示全部樓層
回復 19# Damimi

唔覺吉吉有你要求的size
    我上次在花墟買一個...90cm以上長的...$88 (長花糟). 仲好高好深架.
   不過更早前另一店搵左我笨. 都收我$88 卻送來一個 30cm多的...(工人又無check)....
回復

123下一頁