交換或分享種子 - 更新16-5-2010

作者: BTG_CARMEN 發表于 2010-5-12 12:54:00
4012 55
vicky 發表於 2010-5-14 17:58:01 |顯示全部樓層
回復 14# BTG_CARMEN
种子我已经寄出,澳门到香港大约一个星期 左右到,请留意信箱啦
回復

KandT 發表於 2010-5-14 18:45:44 |顯示全部樓層
4>        Y牌 – Oregano (餘2份 x 50粒/份)
5>        Y牌 – Tomato-Grosse Lisse (餘2份x 30粒/份)
22>        F牌 – Basil-Sweet Genovese(未數有幾多份 x 30粒/份)
25>        F牌 – Rocket(未數有幾多份 x 30粒/份)

我有紅洋蔥, 白菜, 黃椒,蘿白種子; 茄子圓&九重塔小苗, 可交換嗎?
回復

jack872184 發表於 2010-5-15 14:17:39 |顯示全部樓層
Received la~
Thank you vey much~
回復

chichi 發表於 2010-5-15 23:03:29 |顯示全部樓層
已經收到, 仲開始種la , thx
回復

小田菜菜子 發表於 2010-5-16 12:11:50 |顯示全部樓層
還有嗎?
22>        F牌 – Basil-Sweet Genovese(未數有幾多份 x 30粒/份)
23>        F牌 – Basil-Thai (約餘2份 x 30粒/份)

菜菜子有種Y's Sunflower Bronze Shades籽約40小粒(1-1.5m height)可作交換
回復

BTG_CARMEN 發表於 2010-5-16 21:43:42 |顯示全部樓層
回復 22# KandT
KandT....可以呀...請pm地址給我...
回復

BTG_CARMEN 發表於 2010-5-16 21:45:15 |顯示全部樓層
回復 24# chichi

嘰嘰...快d種啦...我d翠玉瓜又開始打果啦...好快又有得食...真係好易種...
回復

BTG_CARMEN 發表於 2010-5-16 21:46:45 |顯示全部樓層
回復 25# 小田菜菜子
小田菜菜子...ok...已留各一份給你...請pm地址給我...thx!!
回復

BTG_CARMEN 發表於 2010-5-16 21:49:51 |顯示全部樓層
回復 21# vicky
Vicky...我的也已寄出...請留意!!
回復

florencelau 發表於 2010-5-17 18:34:43 |顯示全部樓層

Hi, 我有通菜,粟米及青豆種子,可以交換以下嗎?

11>        茄子
12>        紅尖椒
13>        節瓜
16>        絲瓜
17>        油麥菜
18>        尖葉莧菜
21>        翠玉瓜

thanks

Regards
Florence
回復

vicky 發表於 2010-5-17 23:30:14 |顯示全部樓層
回復 29# BTG_CARMEN
好呀,多谢你先,多口问一句,翠玉瓜难不难种?需要的地方大吗?
回復

BTG_CARMEN 發表於 2010-5-18 09:19:17 |顯示全部樓層
回復 31# vicky
不難種..我也只是用12號盆種的...個多月就有收成了!!
2010春 翠玉瓜 圖十五 51天.jpg
2010春 翠玉瓜 圖十九 56天.jpg
回復

BTG_CARMEN 發表於 2010-5-18 09:43:27 |顯示全部樓層
回復 30# florencelau
不用寄給我了...如你須要種子的話...可以寄回郵信封給我寄給你...請pm取地址...
回復

giveupaguy 發表於 2010-5-18 11:19:38 |顯示全部樓層
我想要以下的...請問可行嗎?
20>        莞茜 (未數有幾多份 x 50粒/份)
21>        翠玉瓜 (未數有幾多份 x 20粒/份)
26>        日本買種子 – Radish Green (未數有幾多份 x 30粒/份)

我有以下的 : 日本參王胡蘿蔔/紅卜+ 長青辣椒【農科院金田3號線椒 + 農科院 油綠粗苔菜心 + 【南畔洲遲蘿蔔/白卜】+【日本大葉菠菜種子】+【美國甜椒】可以share.
請問是否pm mailing address?
回復

BTG_CARMEN 發表於 2010-5-18 23:20:11 |顯示全部樓層
回復 21# vicky
Vicky...我已收到啦...thx!! 你收到未呢??
回復

BTG_CARMEN 發表於 2010-5-18 23:21:34 |顯示全部樓層
回復 34# giveupaguy
giveupaguy...是的...請pm地址給我...thx!!
回復

conlands 發表於 2010-5-19 02:24:51 |顯示全部樓層
己收到,多謝你啊
回復

vicky 發表於 2010-5-19 09:22:36 |顯示全部樓層
回復 35# BTG_CARMEN
我仲未收到呀,不过现在我都想要翠玉瓜,如果你还有,可以分3-4粒给我吗?如果可以我寄回邮给你呀
回復

BTG_CARMEN 發表於 2010-5-19 11:25:37 |顯示全部樓層
giveupaguy , vicky....今天寄出種子啦...請留意!!
回復

hellohello 發表於 2010-5-19 15:40:43 |顯示全部樓層
你好!  我可否 用芥菜和皇帝菜 和 交換.

3>        Y牌 – Chives (餘2份 x 50粒/份)
11>        茄子 (分享二份 x 20粒/份)
12>        紅尖椒 (未數有幾多份 x 30粒/份)
18>        尖葉莧菜 (未數有幾多份 x 50粒/份)
19>        豆角 (未數有幾多份 x 30粒/份)
回復