BARF - 拉布拉多 食 雞脾

作者: carlo 發表于 2010-4-11 01:05:38
6077 53

方方 今日食 D 咩 ? 雞脾咋 ! 佢一日食既野有幾多 ?  一餐大約 2-300 G , 1 日食幾餐 - 因為佢肚餓會狼叫 , 唔比唔得 ! 希望佢唔好變肥妹啦 !

短片 : http://www.youtube.com/watch?v=G ... ure=player_embedded
hellokitty_971 發表於 2010-4-11 01:06:25 |顯示全部樓層
發達囉add7icon
回復

carlo 發表於 2010-4-11 01:08:08 |顯示全部樓層
妳咁快手既 !   加左短片呀 !
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-4-11 22:25:18 |顯示全部樓層
食到肚仔漲卜卜~
回復

miyoko 發表於 2010-4-12 14:50:24 |顯示全部樓層
啲雞係咪生架?
回復

Fleur 發表於 2010-4-13 00:01:13 |顯示全部樓層
好生咁嘅........
回復

Fleur 發表於 2010-4-13 00:02:14 |顯示全部樓層
好生咁嘅........如果喺就慘啦.
回復

carlo 發表於 2010-4-13 03:21:33 |顯示全部樓層
食到肚仔漲卜卜~
prodorothyhkg 發表於 2010-4-11 22:25

妳都知佢地性格係咁架啦 ^^
回復

carlo 發表於 2010-4-13 03:21:56 |顯示全部樓層
啲雞係咪生架?
miyoko 發表於 2010-4-12 14:50

係呀 , 佢地咩都係生食架 !
回復

carlo 發表於 2010-4-13 03:22:44 |顯示全部樓層
好生咁嘅........
Fleur 發表於 2010-4-13 00:01

係生架 !   係 barf , 食生肉同生骨比食狗糧 , 貓糧好好多架 !
回復

carlo 發表於 2010-4-13 03:29:00 |顯示全部樓層
好生咁嘅........如果喺就慘啦.
Fleur 發表於 2010-4-13 00:02

點解慘呀 ? 我既貓貓都係食生肉架 !  妳睇吓條 ink , 佢地食得幾開心!
http://hk.myblog.yahoo.com/carlong2002/article?mid=35504
回復

Fleur 發表於 2010-4-14 20:26:37 |顯示全部樓層
....生肉無虫???如果隻家禽有病咪會傳染囉,我隻B細過時飲水喉水都肚潟, 所以我俾熟水佢四隻嘢飲.
回復

reellike 發表於 2010-4-14 21:26:14 |顯示全部樓層
點解狗可以食生肉

我見其他狗迷不會給狗食咁雜
回復

ILoveFlower 發表於 2010-4-14 23:27:47 |顯示全部樓層
我見過有狗友比成塊生牛扒比狗狗食....
但我自已就咩都煮熟先比狗狗食, 當然魚生就例外
回復

carlo 發表於 2010-4-15 01:22:15 |顯示全部樓層
....生肉無虫???如果隻家禽有病咪會傳染囉,我隻B細過時飲水喉水都肚潟, 所以我俾熟水佢四隻嘢飲. ...
Fleur 發表於 2010-4-14 20:26

因為食生肉狗狗要消化時間短好多 , 寄生蟲根本無時間係腸胃生存 , 妳唔信可以上網 SEARCH 吓 [ BARF ] 有好多資枓架 !

咁我 D 狗狗都係飲凍開水 , 不過就算飲水喉水都唔會有事 , 佢地腸胃好好 - TOUCH WOOD !

咁食狗糧既狗點解會生蟲呢 ?
回復

carlo 發表於 2010-4-15 01:26:43 |顯示全部樓層
點解狗可以食生肉

我見其他狗迷不會給狗食咁雜
reellike 發表於 2010-4-14 21:26

妳 SEARCH 吓 [ BARF ] 就有好多有關食生肉骨既資料架啦 !   我 D 狗狗都唔係食得雜 , 都只係食生肉 , 生骨咋 MA !   

因為好多人都以為比狗狗 貓貓 餵 狗糧 , 貓糧最好攞 !  餵糧只係方便 , 唔係最好 , 都有人覺得出街食飯好有益 , 即食麵有益 , 餅乾有益 , 快餐店 D 野 有益 ...... 咁係唔係真先 ?
回復

carlo 發表於 2010-4-15 01:31:08 |顯示全部樓層
我見過有狗友比成塊生牛扒比狗狗食....
但我自已就咩都煮熟先比狗狗食, 當然魚生就例外 ...
ILoveFlower 發表於 2010-4-14 23:27

其實生同熟麵一定好過現成糧 ! 現成糧全部用 4D 整既 垃圾 ! 唔信妳可以自己搵資料 ,  食生肉真係比熟食多好多好處 , 如果有時間 , 妳可以 SEARCH 吓 [ BARF ] 有好多資料 , 又可以 JOIN 吓 D 講座 , 而家就好 , 有咁多唔同地方有呢 D 資訊 , 我初初餵果陣邊有咁多資料 !
回復

reellike 發表於 2010-4-15 06:07:43 |顯示全部樓層
原來咁!
還是,狗狗是否唔好食咸?
回復

ILoveFlower 發表於 2010-4-15 10:28:46 |顯示全部樓層
回復 17# carlo

我都知狗糧唔係咁好, 所以我好多時候都煮野比佢地食, 但我接受唔到比生野比地食, 純粹個人問題, 唔好見怪
回復

Fleur 發表於 2010-4-15 12:59:01 |顯示全部樓層
回復 19# ILoveFlower

Me too
回復

123下一頁