父母虐兒兵器譜

作者: irishuen 發表于 2010-4-8 00:48:12
2206 16

1.雞毛掃 此兵器柔中帶剛,狠勁異常,手握處又有天然雞毛製作的防滑系統,既能吸收打仔過於激烈而滲透出黎的手汗,又能起到保護手部的作用,且能夠消除擊中衰仔後嘅回震~防止手磨出泡或者過滑。不得不提嘅系佢價格便宜,便於收藏,實在系居家旅行,打仔出氣必備武器。 雞毛掃實可稱為打仔兵器之首!

2、拖鞋(或同門武器:鞋) 攻擊範圍窄,威力大,反應速度快,聲音效果震撼,系追唔上嘅情況下仲可以做暗器,而且可以二連發。 百年曆久不衰兵器

3、皮帶 隨身攜帶,一抽即有,而且鞭鞭有力,多年來叫眾多英雄豪傑聞聲喪膽。 簡直就係必備暗器

4、衫架 此武器重3兩、長40公分,雖然輕,但打得系最痛,而且速度快。非專業被虐待人士實在難以躲避,系師奶打仔必備架撐!各大超市均有發售。 記得留翻幾個黎晾衫

5、飛搖控器隨手羅到,而且飛個陣,電池會跟住飛出,命中率高,殺傷力高。由於成本過高不推薦使用,買定一打後備遙控做兵器比較好,原裝無保修

6、開片竹支(70-80公分長,開片長20公分) 攻擊範圍廣,威力大,靈活,而且一舉兩得,系打嘅同時仲有將肉夾起嘅作用,效果只會出現一遍紅腫,唔會有藤條印。 80後開始絕跡

7、柴 速度中等,威力大,表面唔光滑,可以當狼牙棒用,不過依家呢種武器已經絕跡。 70後專用

8、如果實屬情急之時,又無兵器在手,這時我建議各位家長修煉“ 兜巴星” 此招陰險,出招快且狠,通常會以配合口中七十二式鬧仔法增加氣勢和威力。個衰仔準備駁嘴嘅時候,以出奇不易的角度,氣運丹田,同衰仔塊面夾角成45度左右出招掌摑其面部(夾角為180度時,此招POWER MIX),同時使出左右互刮,增加HIT數,並且口中大叫:“駁嘴吖哪,駁吖哪。”增加此招的氣勢及華麗程度!

一度睇一度笑~~
最後建議家長們還是採用"音波功"好了~以保護雙手
孖吉 發表於 2010-4-8 00:55:30 |顯示全部樓層
咁你中過邊幾招呀?
回復

irishuen 發表於 2010-4-8 01:20:04 |顯示全部樓層
咁你中過邊幾招呀?
marcuslee 發表於 2010-4-8 00:55

基本上我由細打到大既~
1,2,4,8都試過, 幾十條"於"哂返學都係咁~唔洗驚喎~宜家d 家長錫都黎唔切, 點會打
回復

doko 發表於 2010-4-8 16:35:25 |顯示全部樓層
基本上我由細打到大既~
1,2,4,8都試過, 幾十條"於"哂返學都係咁~唔洗驚喎~宜家d 家長錫都黎唔切, 點會打 ...
irishuen 發表於 2010-4-8 01:20

我仲中埋雨傘同摺櫈
回復

八王爺 發表於 2010-4-8 16:39:30 |顯示全部樓層
差咗好多件喎!

8. 地拖
9. 掃把
10. 雨遮
11. 報紙/雜誌 (捲起黎用)
12. 摺櫈/任何櫈
13. 筷子
14. 電話
15. 書
16. 膠樽
回復

irishuen 發表於 2010-4-8 16:45:50 |顯示全部樓層
差咗好多件喎!

8. 地拖
9. 掃把
10. 雨遮
11. 報紙/雜誌 (捲起黎用)
12. 摺櫈/任何櫈
13. 筷子
14. 電話
...
八王爺 發表於 2010-4-8 16:39

你都好熟行情下喎....
回復

irishuen 發表於 2010-4-8 16:47:20 |顯示全部樓層
我仲中埋雨傘同摺櫈
doko 發表於 2010-4-8 16:35

摺櫈!?
恐怖左d 喎
回復

比得大帝 發表於 2010-4-8 16:50:16 |顯示全部樓層
還有我地鶴佬人的 雷漿木棍
回復

cinzia 發表於 2010-4-8 16:58:39 |顯示全部樓層
掠3 乂叉o個支棍有冇試過???
回復

比得大帝 發表於 2010-4-8 17:16:12 |顯示全部樓層
掠3 乂叉o個支棍有冇試過???
cinzia 發表於 2010-4-8 16:58

用都係用個棍尾打啫, 唔會用叉頭插卦
回復

cinzia 發表於 2010-4-8 17:28:29 |顯示全部樓層
哈哈~
當然係用棍尾打啦~隨
仲有用拖把拍呀~
回復

maplejoe 發表於 2010-4-8 21:51:26 |顯示全部樓層
當年我家打仔工具(籐條)乃係不二之選,回想當時實在是迫不得意,現在反過來卻被秋後算賬了。
回復

claudiatang 發表於 2010-4-9 17:22:50 |顯示全部樓層
我老爹最拿手是雙鬼拍門。一雙手向著兩邊太陽穴一拍.........滿天星斗.....
回復

KOOKOO 發表於 2010-5-20 01:30:19 |顯示全部樓層
記憶中好似冇被打過, 我D仔女我都唔打, 係訓冇電視睇冇機打,慘過打巨地..add5iconadd5icon
回復

corina 發表於 2010-5-22 10:24:44 |顯示全部樓層
打仔用 d 咁既兵器真係虐兒呀~
回復

acmc 發表於 2010-5-23 15:24:47 |顯示全部樓層
我仲中埋雨傘同摺櫈
doko 發表於 2010-4-8 16:35

係真唔係???????  你係女喎!!
回復

theresagood 發表於 2010-5-25 13:29:51 |顯示全部樓層
我細個時,呀媽用"不求人"多
回復