零九年最後一件傷心事(完滿結局)

作者: claudiatang 發表于 2009-12-31 16:19:25
3707 33
claudiatang 發表於 2010-1-5 10:11:34 |顯示全部樓層
收到大家的關心和祝福。add6icon
我想兩隻老傢伙一定不會令大家擔心的而好好活下去。這個周日會帶牠們去看獸醫。有什麼情況再向大家匯報﹗祝日安...
回復

p@g 發表於 2010-1-5 10:20:51 |顯示全部樓層
收到大家的關心和祝福。
我想兩隻老傢伙一定不會令大家擔心的而好好活下去。這個周日會帶牠們去看 ...
claudiatang 發表於 5/1/2010 10:11

佢兩老一定老懷安慰囉
好彩佢地遇到你咋
唔係真係唔敢諗佢地將會遇到D咩事
回復

p@g 發表於 2010-1-5 10:37:19 |顯示全部樓層
唔知點解見到白貓BB, 就會諗起我家的白貓
樣貌也差不多, 一樣是很霸道, 但係是陰濕小氣那種
可能白色波斯貓就是那種皮氣
回復

claudiatang 發表於 2010-1-5 14:05:15 |顯示全部樓層
唔知點解見到白貓BB, 就會諗起我家的白貓
樣貌也差不多, 一樣是很霸道, 但係是陰濕小氣那種
可能白色波斯貓 ...
p@g 發表於 2010-1-5 10:37

每次餵食牠都要食先,還要不停的fee fee聲。現在買多一個碗。smoky就不用再受氣。
回復

corina 發表於 2010-1-5 20:08:04 |顯示全部樓層
回復 24# claudiatang
會唔會佢以前個主人比唔飽佢地食,食得慢會冇哂.
我miu miu 以前都係流浪貓,餵過佢ge義工姐姐話佢好惡,自己霸佔所有食物,有其他貓貓行過來會fee fee聲,嚟到我屋企,佢係最禮讓ge貓,仲好乖tim!
回復

claudiatang 發表於 2010-1-5 21:54:32 |顯示全部樓層
回復 25# corina

希望以後會變成一隻有禮貌的貓咪啦﹗
回復

Sarah0606 發表於 2010-1-7 22:20:15 |顯示全部樓層
睇完之後個心好唔安樂,好難過,人係萬物之靈,點解成日都有e d敗類,欺凌弱小
個bb又唔會突然間標出來,可以有很多時間去安排一下吧....
咁殘忍ga行為,點做得出...
牠們都算是不幸中之大幸,遇到你們這麼有愛心
回復

evacatcat 發表於 2010-1-9 23:48:01 |顯示全部樓層
貓貓遇到你,算係不幸之中既大幸
希望佢地可以安享晚年啦
回復

claudiatang 發表於 2010-1-14 13:13:13 |顯示全部樓層
看過獸醫了,除了兩隻的雙眼發炎之外,沒有其它病徵。可能以前在外,D爪沾到細菌又用來洗面。原來牠們並不老呀。BB只有六歲,而SMOKY是四歲。年青得很呢。那個見鬼主人都不知怎麼攪的,自己D貓多大都不清楚。
牠們現在可以自由出入。BB最會撒嬌,不管誰坐上沙發牠就跳上大腿上坐埋一份。 IMG_1123 (Small).JPG
IMG_1125 (Small).JPG
IMG_1126 (Small).JPG
IMG_1128 (Small).JPG
IMG_1127 (Small).JPG

現在等牠們的毛重新長出來就會很漂亮了。
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-1-14 14:59:19 |顯示全部樓層
呢兩隻本來就係靚貓,佢地個舊主人真係好貓都比佢"俺"壞
回復

claudiatang 發表於 2010-1-14 15:06:54 |顯示全部樓層
呢兩隻本來就係靚貓,佢地個舊主人真係好貓都比佢"俺"壞
prodorothyhkg 發表於 2010-1-14 14:59

係呀,一隻係波斯貓。一隻係金吉拉。
回復

corina 發表於 2010-1-14 17:05:18 |顯示全部樓層
好嘢!貓貓以後有安樂日子過了.add14icon
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-1-14 17:09:57 |顯示全部樓層
仲有呀,有人養左我先講啦,bb身價都唔平呀~
回復

claudiatang 發表於 2010-2-1 14:30:36 |顯示全部樓層
BB這傢伙真的好霸道呀﹗鳩佔鵲巢呀,欺凌兩隻原本住在家中的貓。一巴一巴的星人地﹗
回復