2019迷岩種植大賽(無名紫)

作者: 小雷子 發表于 2019-4-17 12:10:27
23716 798
JM2018 發表於 2019-7-9 15:04:59 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-7-9 15:01
無用,週圍起樓又有裝修,空氣好差,影完相即刻收番入屋

唔係喎,背山望到小小海景喎,仲想點呀!
回復

rwgplant 發表於 2019-7-9 15:13:54 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-7-9 15:04
唔係喎,背山望到小小海景喎,仲想點呀!<span class="emoji emoji1f644"></span><span class="emoji emoji1f644"></span>

我住個單位望唔到海,你想送層望到海景嘅屋俾我
回復

JM2018 發表於 2019-7-9 15:17:57 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-7-9 15:13
我住個單位望唔到海,你想送層望到海景嘅屋俾我

有心望應該都可以睇到嘅,景隨心轉呀!
回復

rwgplant 發表於 2019-7-9 15:21:25 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-7-9 15:17
有心望應該都可以睇到嘅,景隨心

你幾時變咗佛系善哉善哉,阿彌陀佛

哈利路亞,阿門!  發表於 2019-7-9 15:26
回復

小雷子 發表於 2019-7-10 13:09:35 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-6-16 14:24
我屋企D花都熱到甩哂色啦,皇上呀女王呀,仲有王子之類都甩哂色<span class="emoji emoji1f602"></span> ...

才子!甩色公主生左側芽啦!你要呢份獎品嗎?
回復

雙魚座 發表於 2019-7-10 13:28:08 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-10 13:09
才子!甩色公主生左側芽啦!你要呢份獎品嗎?<span class="emoji emoji1f600"></span>

雷大好,你那盆少生側芽,不知自己留返。唔知才子有無時間星期六沙田火車站呢?啲植物一唔開花便孟生側芽。
回復

rwgplant 發表於 2019-7-10 13:49:03 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-10 13:09
才子!甩色公主生左側芽啦!你要呢份獎品嗎?<span class="emoji emoji1f600"></span>

雷大,唔使俾我,你聽魚大話,留番養好再開花
回復

rwgplant 發表於 2019-7-10 13:51:50 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2019-7-10 13:28
雷大好,你那盆少生側芽,不知自己留返。唔知才子有無時間星期六沙田火車站呢?啲植物一唔開花便孟生側芽 ...

先多謝魚大一番好意,我唔要獎品,贏咗大頭仔巳經心滿意足
回復

小雷子 發表於 2019-7-10 14:04:40 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-7-10 13:49
雷大,唔使俾我,你聽魚大話,留番養好再開花

咁快變左心啦?
回復

JM2018 發表於 2019-7-10 14:08:01 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-10 14:04
咁快變左心啦?<span class="emoji emoji1f631"></span>

才子變咗心唔要「公主」,要「女神」
回復

小雷子 發表於 2019-7-10 14:12:43 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-7-10 14:08
才子變咗心唔要「公主」,要「女神」<span class="emoji emoji1f60f"></span><span class="emoji emoji1f60f"></span>

你成日引誘佢,冇辦法啦!

回復

JM2018 發表於 2019-7-10 14:15:55 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-10 14:12
你成日引誘佢,冇辦法啦!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>

...

才子比較喜歡黃色,唔知佢有無種黃貓呢?

我鐘意白色粉色  發表於 2019-7-10 14:17
回復

rwgplant 發表於 2019-7-10 14:16:30 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-7-10 14:08
才子變咗心唔要「公主」,要「女神」<span class="emoji emoji1f60f"></span><span class="emoji emoji1f60f"></span>

我要香香公主
回復

小雷子 發表於 2019-7-10 14:19:56 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-7-10 14:15
才子比較喜歡黃色,唔知佢有無種黃貓呢?<span class="emoji emoji1f60f"></span><span class="emoji emoji1f60f"></span>

係喎!佢好…… 檸檬……
回復

小雷子 發表於 2019-7-10 14:21:00 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-7-10 14:16
我要香香公主

夜香……有……好多
回復

rwgplant 發表於 2019-7-10 14:23:39 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-10 14:21
夜香……有……好多<span class="emoji emoji1f4a9"></span><span class="emoji emoji1f4a9"></span><span class="emoji emoji1f4a9"></span>!
回復

JM2018 發表於 2019-7-10 14:26:21 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-7-10 14:23
如果雷大嘅夜香係粉白色,我考慮當奬品收

咁雷大快啲影你啲夜香俾佢睇啦!

你自己想睇啫  發表於 2019-7-10 14:29
回復

小雷子 發表於 2019-7-10 14:27:21 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-7-10 14:23
如果雷大嘅夜香係粉白色,我考慮當奬品收

你揾大頭仔啦,佢一定有……無限貨源……嘅!
回復

小雷子 發表於 2019-7-10 14:28:55 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-7-10 14:15
才子比較喜歡黃色,唔知佢有無種黃貓呢?<span class="emoji emoji1f60f"></span><span class="emoji emoji1f60f"></span> ...

你隻黃貓無左紅點?走斑?
回復

rwgplant 發表於 2019-7-10 14:31:22 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-10 14:27
你揾大頭仔啦,佢一定有……無限貨源……嘅!<span class="emoji emoji1f631"></span>

雷大,我巳經發現有帶香味嘅迷岩,不過仲未見過真身,唔知真唔真?
回復