(預覽) - 永定土樓 28~29/11/2009

作者: 四少 發表于 2009-12-4 23:31:48
2169 18
影左太多張 ...
出部份 ...

評分

查看全部評分

☆桃仔☆ 發表於 2009-12-5 00:04:14 |顯示全部樓層

好鬼正!景令.影得又令
睇到最後一張........對腳想點呀.say hi?
班馬咁.兩隻腳指公又.....我系度爆笑囉
回復

小白 發表於 2009-12-5 00:23:00 |顯示全部樓層
今次又同邊個去呀...  感覺好舒服...  車程會否太長...  是否很多山路... add6icon
回復

四少 發表於 2009-12-5 00:23:23 |顯示全部樓層
好鬼正!景令.影得又令
睇到最後一張........對腳想點呀.say hi?
班馬咁.兩隻腳指公又.....我系度爆笑囉
☆桃仔☆ 發表於 2009-12-5 00:04

對腳想點呀 ? ....
想你爆笑囉 ~~~
回復

四少 發表於 2009-12-5 00:28:41 |顯示全部樓層
今次又同邊個去呀...  感覺好舒服...  車程會否太長...  是否很多山路... add6icon
小白 發表於 2009-12-5 00:23

加我 facebook 啦
我相薄有詳細資料

車程會否太長...  火車訓教都 ok, 面包車唔太長, 最長都只係約一粒鐘 - 火車站去 南溪, 其餘都好快, 半粒鐘咁, 而回程我地係一路玩返去火車站方向所以無長途
是否很多山路...  少少啦, 基本上係平地, 只係上觀景台要上小山丘, 反而係土樓入面上上落落樓梯有點兒辛苦, 因為要小心行

對於我來講, 數個鐘包車唔係問題, 已習慣了 ... 個個月都搭 ...
回復

小白 發表於 2009-12-5 00:47:11 |顯示全部樓層
我相薄有詳細資料

車程會否太長...  火車訓教都 ok, 面包車唔太長, 最長都只係約一粒鐘 - 火車站去 南溪, 其餘都好快, 半粒鐘咁, 而回程我地係一路玩返去火車站方向所以無長途
是否很多山路...  ...
四少 發表於 2009-12-5 00:28

因我會暈車浪... 行山路我 ok..  至多行慢 d
回復

四少 發表於 2009-12-5 01:01:21 |顯示全部樓層
因我會暈車浪... 行山路我 ok..  至多行慢 d
小白 發表於 2009-12-5 00:47

食藥
回復

☆桃仔☆ 發表於 2009-12-5 01:22:01 |顯示全部樓層
對腳想點呀 ? ....
想你爆笑囉 ~~~
四少 發表於 2009-12-5 00:23

哈哈....你成功左
回復

carlo 發表於 2009-12-5 02:38:02 |顯示全部樓層
好正啊 ! 您就好啦 !  又有得影 !

d 雞咁橙既 ?
回復

carlo 發表於 2009-12-5 02:38:34 |顯示全部樓層
我相薄有詳細資料

是否很多山路...  ...
四少 發表於 2009-12-5 00:28

您 fb 叫咩名架 ?
回復

四少 發表於 2009-12-5 08:29:00 |顯示全部樓層

d 雞咁橙既 ?
carlo 發表於 2009-12-5 02:38

唔知, 可能佢地有食柿 ... 果樹勁多柿樹 ...
D 雞仔好熱情, 見到你佢地會好似狗仔咁走埋你度, 你行去邊佢地跟到邊 ...

CAROL 你已是我的朋友很久下啦 ...
回復

擔泥 發表於 2009-12-5 08:48:29 |顯示全部樓層

d 雞咁橙既 ?

我都想問.

d 相好正!!
回復

vivi 發表於 2009-12-5 09:40:38 |顯示全部樓層

d 雞咁橙既 ?

係咪染左色咖d雞雞

d相好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好好正呀
回復

carlo 發表於 2009-12-5 20:22:49 |顯示全部樓層
唔知, 可能佢地有食柿 ... 果樹勁多柿樹 ...
D 雞仔好熱情, 見到你佢地會好似狗仔咁走埋你度, 你行去邊佢 ...
四少 發表於 2009-12-5 08:29

但係搵唔到有 四少 ....呀 MA !

咁味好得意攞 !    次前養過鴨仔都係咁跟實 , 好可愛架 !

咁 ...食唔食得架 ?
回復

四少 發表於 2009-12-5 22:54:05 |顯示全部樓層
但係搵唔到有 四少 ....呀 MA !  

咁味好得意攞 !    次前養過鴨仔都係咁跟實 , 好可愛架 !

咁  ...
carlo 發表於 2009-12-5 20:22

勁可愛 ... 伸手比佢地會 咀 你隻手以為有野食 ...
哈哈 ... 我地仲有拎 d 雞料比佢地食 (果樹有放左兩包) ...

我地去的都唔係太商業化, 所以當地人勁 nice ... 又請飲茶又請食 lunch 又借廁所供應開水比我地補充亦好細心咁帶我地遊覽佢地屋企 (土樓) 傾計帶路帶我地去找 1200年歷史的土樓 ... 所以今次呢個 trip 真係叫我感受到國內同胞有幾 nice ... 真的 ... 佢地數十家人同住一土樓, 我地就好似入左 "七十二家房客" 屋企咁 ... 受到熱情的招待 ...
回復

candyafr 發表於 2009-12-5 23:12:47 |顯示全部樓層
d相好靚~~
回復

小白 發表於 2009-12-5 23:44:11 |顯示全部樓層
食藥
四少 發表於 2009-12-5 01:01

夠鐘會吃啦... add7icon
回復

小白 發表於 2009-12-5 23:45:15 |顯示全部樓層
哈哈 ... 我地仲有拎 d 雞料比佢地食 (果樹有放左兩包 ...
四少 發表於 2009-12-5 22:54

真係好正喎....
回復

carlo 發表於 2009-12-7 15:21:34 |顯示全部樓層
哈哈 ... 我地仲有拎 d 雞料比佢地食 (果樹有放左兩包 ...
四少 發表於 2009-12-5 22:54

聽到都想去呀 !
回復