返回列表 發新帖

有冇人想訂笹之雪 (詢問) (截止了)

作者: irishuen 發表于 2009-10-2 11:44:38
4023 54
cindyyiu 發表於 2009-10-8 11:39:18 |顯示全部樓層
thanks a lot
回復

GOODluck20x 發表於 2009-10-8 14:45:54 |顯示全部樓層
我岩岩先發現原來佢係"師兄".......我仲一直叫左佢做師姐.......
真係唔好意思

笹之雪未到我家呀, 我都想佢快d 到, 好心急想睇....佢話最快都要星期一先到 ...
irishuen 發表於 2009-10-8 10:19

傻la~ 吾好拘泥ed小事!!
回復

肥仔文 發表於 2009-10-8 14:51:17 |顯示全部樓層
傻la~ 吾好拘泥ed小事!!
GOODluck20x 發表於 2009-10-8 14:45

我一直以為..好沉迷興趣的通常都係男士.
回復

GOODluck20x 發表於 2009-10-8 16:19:32 |顯示全部樓層
我一直以為..好沉迷興趣的通常都係男士.
肥仔文 發表於 2009-10-8 14:51

有同感...
原來吉手吉腳1樣有女粉絲
add6icon
回復

肥仔文 發表於 2009-10-8 16:28:29 |顯示全部樓層
有同感...
原來吉手吉腳1樣有女粉絲  add6icon
GOODluck20x 發表於 2009-10-8 16:19

哈..鄙人幾年前行花墟多肉店..乜"暗二" "下死方" "繽繽" 睇肉的都係男多.

呢幾年..多左女士..唔係淨睇..仲係提高每盆咁來睇..

不過呢..鄙人就唔夠"剛氣" ... 有刺的..鄙人唔太愛呀..只愛胖胖的..哈..
回復

GOODluck20x 發表於 2009-10-8 16:49:06 |顯示全部樓層
哈..鄙人幾年前行花墟多肉店..乜"暗二" "下死方" "繽繽" 睇肉的都係男多.

呢幾年..多左女士..唔係淨睇..仲係提高每盆咁來睇..

不過呢..鄙人就唔夠"剛氣" ... 有刺的..鄙人唔太愛呀..只愛胖胖的..哈.. ...
肥仔文 發表於 2009-10-8 16:28

系呀~ e+ 越尼越多女花友有興趣多肉
上日lunch time去↑生睇野 , 我隔離左右都系肉肉女粉絲!!

有刺好型wor!! 但有d網友嚇鬼話 有刺吾老黎.....
add8icon
回復

gege188 發表於 2009-10-8 17:23:59 |顯示全部樓層
wakakakaka..細細粒多肉可愛呀!
回復

irishuen 發表於 2009-10-8 20:21:27 |顯示全部樓層

46# GOODluck20x

其實係風水既角度來說, 室內是不適合種有刺的東東

我也是種多肉, 有刺的.....桔到手會好忟憎, 我上次去睇五色萬代, 望落去佢好似唔拮手, 點知一拎起.....
(其實係因為好懶都種到 而且花紋又靚喎, 加上我成日唔記得淋水, 仲唔岩鬼晒我!!)

我諗你當時一定好開心....有咁多女士包圍住
回復

GOODluck20x 發表於 2009-10-9 16:02:26 |顯示全部樓層
46# GOODluck20x

其實係風水既角度來說, 室內是不適合種有刺的東東

我也是種多肉, 有刺的.....桔到手會好忟憎, 我上次去睇五色萬代, 望落去佢好似唔拮手, 點知一拎起.....
(其實係因為好懶都種到 而且花紋又靚 ...
irishuen 發表於 2009-10-8 20:21

原來師妹對風水數有研究... 我就冇理O架~ 都買左咁多...理吾掂LA  add8icon

上日比E隻吉倒...即標血...  add1icon

其實點解對多肉有興趣O既??
add3icon
回復

肥仔文 發表於 2009-10-9 16:16:12 |顯示全部樓層
我又插兩句口.

鄙人第一棵多肉係緋牡丹..時年好似係第一二屈在維園搞的花展.
個時賣花的在場外.

幾年前搬屋. 因向內園. 有幾個窗口位對正兩大廈的一個空間.
有人話咁好大煞氣..於是買有刺的多肉擋下.

放下放下.又好似感覺良好.

越買越多. 哈..
回復

irishuen 發表於 2009-10-9 19:43:37 |顯示全部樓層

49# GOODluck20x

也不是太信啦~身邊有些女士成日都係度講
我仲買左2棵好抵既五色萬代, 絕對比花墟平一半以上, 幾鬼抵呀, 我其實一直都有種多肉, 種d 好普通的(十二卷), 種左成2-3年了, 又不用經常打理之餘又易種
而且仲好好好生養, 生左起碼5-6個b出黎

喜歡多肉植物, 是因為可以不用成日淋水, 又比有刺的好(我唔信, d 老人家信麻), 所以就揀佢

肥仔文
我也有聽過可以擋"殺氣", 但因為種花的地方越來越少, 廚房又俾我入侵左, 就快要入侵badroom, 我想種有刺的好似不太好麻...
回復

GOODluck20x 發表於 2009-10-10 11:05:24 |顯示全部樓層
我又插兩句口.

鄙人第一棵多肉係緋牡丹..時年好似係第一二屈在維園搞的花展.
個時賣花的在場外.

幾年前搬屋. 因向內園. 有幾個窗口位對正兩大廈的一個空間.
有人話咁好大煞氣..於是買有刺的多肉擋下.

放下放下.又 ...
肥仔文 發表於 2009-10-9 16:16

大煞好細煞都好LA~ 我覺得系個別花友撚化我多~  
又話D標簽似..墓碑..神主牌... ED花友 要遠離 .
  add7icon
回復

GOODluck20x 發表於 2009-10-10 11:14:06 |顯示全部樓層
49# GOODluck20x

也不是太信啦~身邊有些女士成日都係度講
我仲買左2棵好抵既五色萬代, 絕對比花墟平一半以上http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(19).gif, 幾鬼抵呀, 我其實一直都有 ...
irishuen 發表於 2009-10-9 19:43

嘩....可以指教O下點種十二卷O麻 ? add3icon
我2盆都種得麻麻地... @@''  我又懶 SEARCH carsheet...hee  add6icon

cc~ 個人覺得多肉玩型態多dd . 當然開花就更開心la~
回復

肥仔文 發表於 2009-10-10 14:30:39 |顯示全部樓層
大煞好細煞都好LA~ 我覺得系個別花友撚化我多~  
又話D標簽似..墓碑..神主牌... ED花友 要遠離 .  add7icon
GOODluck20x 發表於 2009-10-10 11:05

呢d花友正害群之馬...遠離d會較安全..
回復

irishuen 發表於 2009-10-10 19:07:33 |顯示全部樓層
我完全冇諗過似墓碑...神主牌...整鬼d花友咁好創意
我棵十二卷都冇點理佢,有得佢天生天養每個星期淋一次水,有時仲唔記得成2個星期先淋水,有時落開肥俾岩桐,淨底果d就俾晒佢,自己成日生好多b出黎,仲開過2次花
我都俾過幾盆人,有d就掉左
回復