返回列表 發新帖

廣告,又係廣告,都係廣告........!

作者: KUNO 發表于 2009-9-8 21:23:14
3888 28
比得大帝 發表於 2009-9-30 14:38:44 |顯示全部樓層
新會員交100元押金, 三個月後如無發現違規出廣告才發還

卄蚊都得
Peter 發表於 2009-9-21 13:54

既然得到超版支持, 咁可否 put it in action
回復

中豬毒者 發表於 2009-9-30 14:44:27 |顯示全部樓層
擔心工作量會大左,又要收錢,又要還錢,又要keep好條數。
我估計到時會有好多麻煩野走出來︰
可能會有新會員被人偷左account出廣告...
提到錢銀,好多人都唔註冊,只係睇下就算...
又會有人話你keep住d錢,利息點計...
回復

avery 發表於 2009-9-30 14:49:58 |顯示全部樓層
其實有D網 打埋果D 註冊碼有咩用架 ??
回復

比得大帝 發表於 2009-9-30 14:56:48 |顯示全部樓層
擔心工作量會大左,又要收錢,又要還錢,又要keep好條數。
我估計到時會有好多麻煩野走出來︰
可能會有新會員被人偷左account出廣告...
提到錢銀,好多人都唔註冊,只係睇下就算...
又會有人話你keep住d錢,利息點計 ...
中豬毒者 發表於 2009-9-30 14:44

我都認同好多手尾, case closed
回復

擔泥 發表於 2009-9-30 16:15:21 |顯示全部樓層
唔好咁快 turn down 你個 proposal.

小弟認為依家版主們用喺除帖同埋禁言的時間同工作量比你個建議引致的工作量可能還要多呢。再唔控制一下我怕大家仲辛苦喎。

錢銀方面就真係睇大家點睇。你提議的 $100,我相信絕大部份人 "sut" 一聲就駛咗去啦。而依個押金始終會歸還嗎。最重要的,就是因此起了一個關卡的作用,希望那些全心出廣告者怕煩,捨難取易。
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-9-30 16:25:49 |顯示全部樓層
都係唔得!如果要交 deposit,咁筆錢應該要入落園藝館個戶口,入錢就易,拎錢就難啦!管理員咁忙,邊得閒做 d 咁嘅野?唔通開個私人戶口嗎?又好似唔係幾好!

$100,我諗係好多人見到要比 $100 deposit,會 "sut" 一聲走左囉!

如果真係要做的話,做網上付款, e.g. paypal 得唔得呢?還番個 deposit 比人會唔會方便 d 架?我用 paypal 比過錢,但未試過收錢啊!

Anyway,都要同管理員商量至得,因為有 d 野只係得佢做到,佢唔做,超版都冇辦法!
回復

中豬毒者 發表於 2009-9-30 16:40:32 |顯示全部樓層
paypal要收手績費的,d錢來來回回,好快唔見幾個%。
回復

擔泥 發表於 2009-9-30 17:10:36 |顯示全部樓層
都係唔得!如果要交 deposit,咁筆錢應該要入落園藝館個戶口,入錢就易,拎錢就難啦!管理員咁忙,邊得閒做 d 咁嘅野?...
虛宿寶瓶 發表於 2009-9-30 16:25

園藝館個戶口有沒有易辦事咭? 有的話,張咭同薄仔交俾司庫,等司庫處理可否?
回復

擔泥 發表於 2009-9-30 17:24:49 |顯示全部樓層
其實,網絡上其他的討論區是怎去處理此問題呢?希望有實戰經驗者可幫幫手。
回復