廣告,又係廣告,都係廣告........!

作者: KUNO 發表于 2009-9-8 21:23:14
3881 28
喂喂~~~~~~網主大人~~~~~!
好多好煩又不雅嘅廣告呀~~~~~!
到底幾時先幫啲冇王管嘅版面搵番個版主或者管理員掃吓垃圾呀?
救命.........!
vivi 發表於 2009-9-8 22:12:57 |顯示全部樓層
喂喂~~~~~~網主大人~~~~~!
好多好煩又不雅嘅廣告呀~~~~~!
到底幾時先幫啲冇王管嘅版面搵番個版主或者管理員掃吓垃圾呀?
救命.........!
KUNO 發表於 2009-9-8 21:23

辛苦晒啦
KUNO大哥
回復

比得大帝 發表於 2009-9-8 22:58:20 |顯示全部樓層
我們只可以删除自己版的廣告, 問題係好多版未有版主
回復

jellyfishy 發表於 2009-9-9 09:07:51 |顯示全部樓層
minmin, ”訪客問題(停止)”仍然可以發帖,導致大量垃圾帖和廣告帖積存在那版,有些甚至帖有色情成份的不雅相片,我們對這些帖在數日後仍沒有被刪深感不滿,強烈要求管理員刪除這個版,或至少刪除及禁止所有垃圾帖和廣告帖.

還有,近幾個星期廣告帖情況很嚴重,問題最嚴重居然發生在論壇事務區的管理處,”訪客問題”版,還有食蟲版,園藝工具和病蟲害版.我們版主近來為了刪除廣告帖,已增加了不少工作量,又要不時幫手往其他沒有版主的版面處理問題帖,但又不能幫手刪帖(通常要kuno在園藝植物區做了最多的刪帖工作),那些廣告帖越積越多,除影響各花友正常討論外,也嚴重影響本網站的形象.懇請minmin正視問題.
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-9-9 09:57:57 |顯示全部樓層
今日又有幾個新會員等待驗證,唔知點解我覺得佢地又係上來賣廣告
回復

比得大帝 發表於 2009-9-9 10:13:39 |顯示全部樓層
我見到新會員都會留意下佢地d post
回復

maggielawkm 發表於 2009-9-10 18:40:07 |顯示全部樓層

>< 食虫版多返D 人氣~ 但亦都好多廣告~~~
明明討論得好好地~ 講緊個豬籠會否再生~ 又有個扁桃線出現><
可唔可以攪下佢~~
同埋~~ 有D POST (E.G SKY 食虫篇) 見得到虫友花過心機放相上去~~
可唔可以搵人比個叻佢以示鼓勵呀? 冇人理我地~~ 變左孤兒仔勒~
回復

阿晴 發表於 2009-9-12 08:40:18 |顯示全部樓層

我見到好多都係深夜時分登入, 用戶名多數都係"简体"兼9唔搭8冇意思ge字, 可以留意下哩d用戶. 有時申請左冇耐就發言, 發埋d無里頭ge帖, d links都唔知連去邊, 唔知有冇毒, 有時可能比人禁左之後又去開個另一個AC, 好似好多都係d大陸網頁ge廣告, 搞到哩度大陸lization, 好討厭~~
回復

wong 發表於 2009-9-13 10:12:40 |顯示全部樓層
暫停注册.....唔係點搞都冇用
回復

sammy 發表於 2009-9-13 15:24:52 |顯示全部樓層
可以設定10秒內不得連續搜查, 為何不能禁止連續發帖??  通常那些卑鄙的人,趁版主打盹, 才會瘋狂的灌; 正常人不會有這麼多話題
回復

oneonewe 發表於 2009-9-13 19:35:46 |顯示全部樓層
可以設定10秒內不得連續搜查, 為何不能禁止連續發帖??  通常那些卑鄙的人,趁版主打盹, 才會瘋狂的灌; 正常人不會有這麼多話題
sammy 發表於 2009-9-13 15:24

但係吹水版可以不停咁吹o架喎
回復

sammy 發表於 2009-9-13 20:23:59 |顯示全部樓層
但係吹水版可以不停咁吹o架喎 http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(9).gif
oneonewe 發表於 2009-9-13 19:35

咁可以加多D條件, 例如要有一定積分, 總之我相信一定有方法篩走呢班流氓
回復

孖吉 發表於 2009-9-13 21:45:48 |顯示全部樓層
咁可以加多D條件, 例如要有一定積分, 總之我相信一定有方法篩走呢班流氓
sammy 發表於 2009-9-13 20:23

重可以限制新人唔可以用 discuz codes (link, img ...)
回復

megsnoopy 發表於 2009-9-14 01:34:33 |顯示全部樓層
點解佢禁咗言,仲可收出posts嘅...add3icon
佢又post咗好多廣告啦!

http://www.hkplants.com/redirect ... o=lastpost#lastpost
回復

擔泥 發表於 2009-9-20 14:47:54 |顯示全部樓層
暫停注册.....唔係點搞都冇用
wong 發表於 2009-9-13 10:12

我支持!以現時看,為免讓情況繼續惡化,我也認為這是一個暫時可行的方法。讓各版主有點竭息的機會,免致於疲於奔命。待研究出有效方案後才重新開放註冊。
回復

比得大帝 發表於 2009-9-21 13:54:22 |顯示全部樓層
新會員交100元押金, 三個月後如無發現違規出廣告才發還

卄蚊都得
回復

KUNO 發表於 2009-9-21 22:36:07 |顯示全部樓層
新會員交100元押金, 三個月後如無發現違規出廣告才發還

卄蚊都得
Peter 發表於 21/9/2009 13:54

好主義!
一定得!
回復

擔泥 發表於 2009-9-23 08:55:19 |顯示全部樓層

好主意! 一定得! x 2
回復

比得大帝 發表於 2009-9-23 18:02:45 |顯示全部樓層
係好主意呀, 唔係好主義呀

sorry sorry 你地唔介意呵
回復

擔泥 發表於 2009-9-24 15:05:10 |顯示全部樓層
係好主意呀, 唔係好主義呀

sorry sorry 你地唔介意呵
Peter 發表於 2009-9-23 18:02

多謝指點就真!已更正。
回復

12下一頁