maybabe的葡萄風信子~出事喇...

作者: tsoiyiu1009 發表于 2009-5-29 17:06:34
2051 7
上次maybabe係德國購買既葡萄風信子,
我要左3球,開完花後,我一直無乜點埋,都keep住淋水~
今日我見有兩球d葉枯晒就撥開d泥...點知一撥差d就嚇c我丫~add9icon
我個女見到仲話: 哇~bb丫~ add4icon
我都唔知點處理佢地好...保養方法係咪同風信子一樣呢add3icon
幾時可以收球冰球add3icon
黃臉婆 發表於 2009-5-29 19:58:23 |顯示全部樓層
哎吔。。。。采瑤 mum。。。妳又好多仔要湊啦!
回復

tsoiyiu1009 發表於 2009-5-29 21:55:04 |顯示全部樓層
哎吔。。。。采瑤 mum。。。妳又好多仔要湊啦!http://fq866.myweb.hinet.net/msn/QMo/QMo%20(28).gif
黃臉婆 發表於 2009-5-29 19:58

係喇~幾好生養~
我仲有一盆係元朗買...都唔敢倒出黎睇囉...
回復

fnv234 發表於 2009-5-29 22:44:10 |顯示全部樓層
細嘅好似養唔大
回復

tsoiyiu1009 發表於 2009-5-29 22:50:46 |顯示全部樓層
細嘅好似養唔大
fnv234 發表於 2009-5-29 22:44

唔知呢~
我都未試過咁~上年果盆都係開完花就掉~
但係仔細睇有一個bb球出緊芽仔~
回復

tsoiyiu1009 發表於 2009-5-29 23:53:19 |顯示全部樓層

唔知maybabe果d點呢add3icon
頭先都見到佢咖啵~又唔見左...
回復

kslee 發表於 2009-5-30 10:30:03 |顯示全部樓層
上次maybabe係德國購買既葡萄風信子,
我要左3球,開完花後,我一直無乜點埋,都keep住淋水~
今日我見有兩球d葉枯晒就撥開d泥...點知一撥差d就嚇c我丫~add9icon
我個女見到仲話: 哇~bb丫~ add4icon
我都唔知點處理 ...
tsoiyiu1009 發表於 2009-5-29 17:06

我個o的都係同你咁,但o的B都生左支葉仔同來。
回復

tsoiyiu1009 發表於 2009-5-30 10:46:20 |顯示全部樓層
我個o的都係同你咁,但o的B都生左支葉仔同來。
kslee 發表於 2009-5-30 10:30

有葉先會快高長大咖嘛~
回復