種菜BB班.... 開始種菜的時候了.

作者: lamolympia 發表于 2009-5-17 19:46:34
57086 744
花園仔 發表於 2009-9-17 11:52:27 |顯示全部樓層
359# lamolympia
老師:棵夜香花大大下咁似桑樹既? 請問你是否寄錯左比我呀?:
===============================

軟硬兼施吖馬,
寄俾你地每人 -- (軟)两枝條<夜香花>, (硬)两枝條<桑樹枝>架, 呵呵!
回復

lamolympia 發表於 2009-9-17 13:01:32 |顯示全部樓層
花園仔
寄俾你地每人 -- (軟)两枝條<夜香花>, (硬)两枝條<桑樹枝>架, 呵呵!
老師你寄左兩枝比我,好似有一枝係(軟)既,不過C左好耐囉!得番依棵,竟然係桑樹呀!我經有一棵桑樹啦!好想有夜香花呀!老師可否再送過棵夜花比我呀?
回復

月光光 發表於 2009-9-17 13:09:32 |顯示全部樓層
老師比我既夜香花枝條初初生得好地地,仲出左新葉tim,不過唔知點解都c左!
回復

花園仔 發表於 2009-9-17 13:19:23 |顯示全部樓層
363# 月光光
老師比我既夜香花枝條初初生得好地地,仲出左新葉tim,不過唔知點解都c左!
====================================

嗰棑氣溫咁高出咗新葉都冇用, 根生唔多扯唔到水上葉子度,
當葉子用埋枝條內嘅水養份後咪C啦!

遲D再插過啦! -- 過咗春節實掂!
回復

lamolympia 發表於 2009-9-17 13:33:15 |顯示全部樓層
公主都無識的難部份?
怎精內臟那部份啵
llaus 發表於 2009-9-17 10:38

花蟹最易擋,無難度!青蟹最難搞,個蟹蓋最難開,實到不得了!
回復

cookie20002005 發表於 2009-9-17 13:44:45 |顯示全部樓層
花蟹最易擋,無難度!青蟹最難搞,個蟹蓋最難開,實到不得了!http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(36).gif
lamolympia 發表於 2009/9/17 13:33

其實都好易架,下次有機會整比你睇呀
回復

lamolympia 發表於 2009-9-17 13:52:05 |顯示全部樓層
其實都好易架,下次有機會整比你睇呀
cookie20002005 發表於 2009-9-17 13:44

好呀!
回復

lamolympia 發表於 2009-9-17 21:43:52 |顯示全部樓層
今晚Olympia夜返,我地的食先囉!佢既晚餐得條魚和墨魚餅炒菜,牛秋魚煲花旗參湯!
調整大小DSCN9700.JPG 調整大小DSCN9701.JPG 調整大小DSCN9702.JPG
回復

miku 發表於 2009-9-17 21:57:45 |顯示全部樓層
http://qqimg.knowsky.com/qqbiaoqing/wph/wph%20(66).gif好易之嘛~

BanbieChan 發表於 2009-9-17 10:25

咁等我下次試下買一隻花蟹返來整先
我想問下, 花蟹係咪都可以就咁用彊蔥炒ka????
回復

亞實 發表於 2009-9-17 22:04:01 |顯示全部樓層
咁等我下次試下買一隻花蟹返來整先
我想問下, 花蟹係咪都可以就咁用彊蔥炒ka????
miku 發表於 2009-9-17 21:57

彊蔥炒花蟹 係最好味GE !! 我最鍾意食
回復

亞實 發表於 2009-9-17 22:05:47 |顯示全部樓層
359# lamolympia
老師:棵夜香花大大下咁似桑樹既? 請問你是否寄錯左比我呀?:
===============================

軟硬兼施吖馬,
寄俾你地每人 -- (軟)两枝條, (硬)两枝條架, 呵呵! ...
花園仔 發表於 2009-9-17 11:52

LAMOLYMPIA 你好勁, 老師比我的桑樹枝都唔生
回復

miku 發表於 2009-9-17 22:07:39 |顯示全部樓層
彊蔥炒花蟹 係最好味GE !! 我最鍾意食
sifenamok 發表於 2009-9-17 22:04

要等我好番先可以整來食!
而家都係食住粥先
回復

亞實 發表於 2009-9-17 22:12:42 |顯示全部樓層
我都好叻煮海鮮, 下次一齊整
回復

miku 發表於 2009-9-17 22:20:49 |顯示全部樓層
我都好叻煮海鮮, 下次一齊整
sifenamok 發表於 2009-9-17 22:12

咁下次一齊食啦
回復

lamolympia 發表於 2009-9-17 22:32:39 |顯示全部樓層
LAMOLYMPIA 你好勁, 老師比我的桑樹枝都唔生
sifenamok 發表於 2009-9-17 22:05

但係我想要夜香花喎!
回復

lamolympia 發表於 2009-9-18 23:39:38 |顯示全部樓層

Disney Hallo喂 今晚開始.
調整大小旋轉 DSCN3704.JPG 調整大小DSCN3705.JPG 調整大小DSCN3709.JPG 調整大小DSCN3713.JPG 調整大小DSCN3714.JPG 調整大小DSCN3721.JPG 調整大小DSCN3722.JPG 調整大小DSCN3725.JPG 調整大小DSCN3728.JPG 調整大小DSCN3732.JPG
回復

miku 發表於 2009-9-19 00:00:47 |顯示全部樓層
我上一年有去,仲收倒佢地派既禮物呀!
今年又加左價了, 都唔知去唔去好
好玩嗎?
回復

lamolympia 發表於 2009-9-19 00:46:06 |顯示全部樓層
無玩,要去開工.
回復

BanbieChan 發表於 2009-9-19 00:53:51 |顯示全部樓層
無玩,要去開工.
lamolympia 發表於 2009-9-19 00:46

愛美麗小姐~你要開工~
回復

lamolympia 發表於 2009-9-19 01:10:17 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(39).gif愛美麗小姐~你要開工~
BanbieChan 發表於 2009-9-19 00:53

當然不是我開工啦!.
回復