真人真事 (做不做到朋友?)

作者: sisterpig 發表于 2009-5-13 22:22:14
4352 41
lameric 發表於 2009-5-14 02:15:35 |顯示全部樓層
我相信女人遇到有自己不喜歡的男人追求的時候, 可以好決絕好狠的拒絕那男人, 不會拖拖拉拉的.
我都曾為朋友的感情事憤憤不平, 說出自己的意見, 但往往別人已有自己的一套想法, 只會照自己的想法去做, 最後結果證明是 ...
Ulrica 發表於 2009-5-14 01:20

你講得又幾啱喎!!
回復

sisterpig 發表於 2009-5-14 21:34:45 |顯示全部樓層
我相信女人遇到有自己不喜歡的男人追求的時候, 可以好決絕好狠的拒絕那男人, 不會拖拖拉拉的.
我都曾為朋友的感情事憤憤不平, 說出自己的意見, 但往往別人已有自己的一套想法, 只會照自己的想法去做, 最後結果證明是 ...
Ulrica 發表於 2009-5-14 01:20

我都認同你的說法, 總之我做左朋友的責任提醒了佢, 聽不聽就她自己決定了
回復

Pinkcat 發表於 2009-5-19 12:29:56 |顯示全部樓層
6# cross

Agree!  正如傻佬一定唔會向人認自己係傻! 第三者攪到人哋離婚係唔關佢事咁!
回復

Pinkcat 發表於 2009-5-19 12:39:25 |顯示全部樓層
我有少少好奇 - sisterpig 妳個friend 有冇同佢老公備案先? 如果有, 佢老公相信已經出咗手唔駛煩班姊妹 ; 如果冇....個人認為1係哂命2係如四少所講...
回復

C_S 發表於 2009-5-19 13:34:45 |顯示全部樓層
呢個友仔有病
回復

ht333147 發表於 2009-5-19 18:18:26 |顯示全部樓層
12# 四少
x 2
不過, 最近'' 牛唔飲水唔得牛頭低 '' 己用了幾次, 只要不影響原意, 可否改改, 例如:
豬唔想食唔張口, 又或, 唔係燈蛾唔撲火, 有柴無火燒唔著...之類
回復

sisterpig 發表於 2009-5-19 23:10:48 |顯示全部樓層
我有少少好奇 - sisterpig 妳個friend 有冇同佢老公備案先? 如果有, 佢老公相信已經出咗手唔駛煩班姊妹 ; 如果冇....個人認為1係哂命2係如四少所講...
Pinkcat 發表於 2009-5-19 12:39

佢有同老公講, 我地都有問甘佢老公點睇呢? 佢話老公就覺得 sent 下 e-mail 就不大問題, 但去吃飯就唔得,
不過我覺得 Ulrica 講得岩, 我都認為佢係找人吐下苦水吧了
回復

carmen 發表於 2009-5-19 23:17:29 |顯示全部樓層
我覺得男果個都無當女既係frd, 只係當佢係"綿羊",
女既都唔洗理佢啦! 一隻"綿羊"點同一隻"豺狼"做朋友唧!
回復

GOODluck20x 發表於 2009-5-20 17:41:46 |顯示全部樓層
個男同事咁賴皮o既 .
回復

sisterpig 發表於 2009-5-20 20:46:45 |顯示全部樓層
我覺得男果個都無當女既係frd, 只係當佢係"綿羊",
女既都唔洗理佢啦! 一隻"綿羊"點同一隻"豺狼"做朋友唧!
carmen 發表於 2009-5-19 23:17

Agree! 人地都結左婚, 想破壞人地家庭, 好人有限, 狼子野心, 壞人一個!
回復

Pinkcat 發表於 2009-5-21 09:48:45 |顯示全部樓層
佢有同老公講, 我地都有問甘佢老公點睇呢? 佢話老公就覺得 sent 下 e-mail 就不大問題, 但去吃飯就唔得,
不過我覺得 Ulrica 講得岩, 我都認為佢係找人吐下苦水吧了 ...
sisterpig 發表於 2009-5-19 23:10

咁個第三者都好英噃! 人哋老公都企咗出嚟.....
回復

sisterpig 發表於 2009-5-21 22:06:52 |顯示全部樓層
咁個第三者都好英噃! 人哋老公都企咗出嚟.....
Pinkcat 發表於 2009-5-21 09:48

我覺得個男是有妄想症
回復

cross 發表於 2009-5-21 23:40:30 |顯示全部樓層
我覺得個男是有妄想症
sisterpig 發表於 2009-5-21 22:06

應該傻左tim..小心有危險就真..一陣扲仕把刀仔或者火水
話唔埋旺角條友就係佢
回復

sisterpig 發表於 2009-5-22 20:21:04 |顯示全部樓層
應該傻左tim..小心有危險就真..一陣扲仕把刀仔或者火水
話唔埋旺角條友就係佢
cross 發表於 2009-5-21 23:40

傻人d行為好難預測, 生人勿近add5icon
回復

flower 發表於 2009-5-28 01:11:58 |顯示全部樓層
我覺得個男人變態, 講衰d, 想食xx餐, 又唔使上身, 我公司都有對咁既人係到, 睇見眼軟......
回復

sisterpig 發表於 2009-5-28 14:10:31 |顯示全部樓層
我覺得個男人變態, 講衰d, 想食xx餐, 又唔使上身, 我公司都有對咁既人係到, 睇見眼軟......
flower 發表於 2009-5-28 01:11

你公司得一對算少了, 我公司有三對呀, 道德倫亡呀
回復

lammanfung 發表於 2009-5-28 15:51:35 |顯示全部樓層
我在韓國跟那邊同事「吹水」時,也提及現時在韓國或美國很流行一種地下關係,一個男或一個女的同時候有很多「好」朋友,開心時就一起,不高興時就「拜拜」;他的「好」朋友又可以介紹給其他朋友‥‥
回復

jellyfishy 發表於 2009-5-28 15:58:07 |顯示全部樓層
我在韓國跟那邊同事「吹水」時,也提及現時在韓國或美國很流行一種地下關係,一個男或一個女的同時候有很多「好」朋友,開心時就一起,不高興時就「拜拜」;他的「好」朋友又可以介紹給其他朋友‥‥ ...
lammanfung 發表於 2009-5-28 15:51

... part time lover.... 好核突的感覺... 傳播性病.
回復

lammanfung 發表於 2009-5-28 22:24:59 |顯示全部樓層
... part time lover.... 好核突的感覺... 傳播性病.
jellyfishy 發表於 2009-5-28 15:58

對,觀念扭曲,全為一己之私利與私慾。
回復

八王爺 發表於 2009-5-29 11:00:49 |顯示全部樓層
越講越核突.......
回復