大家點睇

作者: 四少 發表于 2009-5-2 18:08:10
1935 25
~michelle~ 發表於 2009-5-2 18:36:05 |顯示全部樓層
我睇唔明佢講咩
回復

claudiatang 發表於 2009-5-2 18:59:44 |顯示全部樓層

唔明四少講乜?講本館給很多無聊廣告和九唔搭八的自以為很浪漫的情詩和愛情故事等等......入侵。
我見名字陌生、文不對題的帖都不去開的。
跟著各版的版主看見或知道就要刪除或將之禁止發言。
回復

~michelle~ 發表於 2009-5-2 19:25:56 |顯示全部樓層
唔明四少講乜?講本館給很多無聊廣告和九唔搭八的自以為很浪漫的情詩和愛情故事等等......入侵。
我見名字陌生、文不對題的帖都不去開的。
跟著各版的版主看見或知道就要刪除或將之禁止發言。 ...
claudiatang 發表於 2009-5-2 18:59

我明四少講乜,我係話唔明hkplants講乜
回復

vivi 發表於 2009-5-2 20:55:39 |顯示全部樓層
我明四少講乜,我係話唔明hkplants講乜
~michelle~ 發表於 2009-5-2 19:25

到我唔係好明你講乜喇??

咩係"唔明hkplants講乜"呀??
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-5-2 21:01:38 |顯示全部樓層
今日超多廣告,但我又 del 唔到!眼冤!
回復

vivi 發表於 2009-5-2 21:04:32 |顯示全部樓層
今日超多廣告,但我又 del 唔到!眼冤!
虛宿寶瓶 發表於 2009-5-2 21:01

呵!!版主都DEL唔到咖原來
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-5-2 21:05:51 |顯示全部樓層
呵!!版主都DEL唔到咖原來http://a5556.myweb.hinet.net/msn/face/face%20(38).gif
vivi 發表於 2009-5-2 21:04

佢放攝影旅遊版我就 del 到,其他我只可以禁言咋!
回復

vivi 發表於 2009-5-2 21:25:18 |顯示全部樓層
虛宿寶瓶 發表於 2009-5-2 21:05

OH, 原來係咁
唉,  算啦!!! 唔好咁勞氣啦!!
回復

sammy 發表於 2009-5-2 21:29:48 |顯示全部樓層
衣家D人係manually注冊架, 點防?

啱啱收到個叫dojo的人的PM, (今日注冊)
歡迎來我空間聊天喔! http://hkplants.com/home/7924
個link其實係連去廣告,
我即時爆佢粗罵佢祖宗十八代, 然後block左佢add4icon
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-5-2 21:33:15 |顯示全部樓層

歡迎來我空間聊天喔! http://hkplants.com/home/7924
我即時爆佢粗罵佢祖宗十八代, 然後block左佢add4icon ...
sammy 發表於 2009-5-2 21:29

做得好呀!
回復

sammy 發表於 2009-5-2 21:46:47 |顯示全部樓層
其實還有一些措施可以做:新注冊後一段時間內(例如一週)不可使用連結功能, 或者只能在新人聊天區發言, 到發了一定帖數後自動解封!
回復

四少 發表於 2009-5-2 22:24:22 |顯示全部樓層
hkplants = 園藝館 即係呢個網

虛宿寶瓶 發表於 2009-5-2 21:05

咪係, 下下可靠 板主 做野, 管理 真係無辦法杜絕呢個問題咩 ....
板主 只係義務, 最終都要有個更好的方案去決定呢個問題 ....
如果真係無辦法而 管理 又人手不足, 會否考慮放權給 板主 多點權力呢 ....
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-5-2 22:56:14 |顯示全部樓層
但o個 d 人 manual post 廣告/link,實在比較難攪喎! Sammy 話新註冊一周唔比 post 連結都冇用,佢地可以註冊定,到期咪一樣係咪洗地!

但我同你都有一樣野唔多明,點解人地 d 論壇好似冇咁多呢 d post 呢?定係我少出去四圍睇,所以唔覺呢?
回復

oneonewe 發表於 2009-5-2 23:02:05 |顯示全部樓層
但o個 d 人 manual post 廣告/link,實在比較難攪喎! Sammy 話新註冊一周唔比 post 連結都冇用,佢地可以註冊定,到期咪一樣係咪洗地!

但我同你都有一樣野唔多明,點解人地 d 論壇好似冇咁多呢 d post 呢?定係我 ...
虛宿寶瓶 發表於 2009-5-2 22:56

其他forum要email驗証
仲要激活帳號
麻煩好多
回復

cross 發表於 2009-5-2 23:20:23 |顯示全部樓層
其他forum要email驗証
仲要激活帳號
麻煩好多
oneonewe 發表於 2009-5-2 23:02

但較有效
但也不是百份百防避
回復

maggielawkm 發表於 2009-5-2 23:27:04 |顯示全部樓層

我即時爆佢粗罵佢祖宗十八代, 然後block左佢add4icon ...
sammy 發表於 2-5-2009 21:29

我初初以為係 dogo 黎架~~
回復

nwss54510 發表於 2009-5-2 23:28:07 |顯示全部樓層
有d forum重限制了一個ip註冊了一個ac後, 係一定時間內都唔可以申請第二個ac的~
回復

cross 發表於 2009-5-2 23:32:22 |顯示全部樓層
有d forum重限制了一個ip註冊了一個ac後, 係一定時間內都唔可以申請第二個ac的~
nwss54510 發表於 2009-5-2 23:28

呢招冇咩用
回復

cotychan 發表於 2009-5-2 23:32:53 |顯示全部樓層
我以前上過一個forum,要用手提電話驗証,一個電話最多只開兩個A/C,但就就對啲無手提既人唔係太公平(雖然而家大部份人都有,但一啲年紀比較少既就難講啲)
回復

12下一頁