真人真事

作者: ~michelle~ 發表于 2009-4-30 21:08:17
1559 9

真人真事(part 1)
有次學校去一度地方,我地有d時間係自由活動,開頭都冇野,到左老師叫話集體既時候,我想去洗手間
你地都知啦,一d自己唔熟既地方自己點會自己走左去架,我咪拉左個同學同我去lo
之後見到同我地玩game個姐姐,佢問我同我同學去邊,我地話:去洗手間
佢同我地講話果度有洗手間
我同我同學咪去lo,點知....
點知一入去,突然有沖水,我同學問我:係咪有野?
我話:好似係""明明冇人但.....
因為我企個度一定睇到曬,仲有所有門都打開,點會有人
我地想走去集體地點時,見到我d同學,我同佢地講
佢地講之前見到有其他洗手間,我地去找既時候,但都冇
之後我地見到個啊sir,我地問佢洗手間係邊,佢都係指著個個,
我問:得e個?
佢話:係呀,得一個
我地冇去到,之後走返去集體地點,我地我d fd講
佢地話:係呀,係有架!因為個洗手間係個廢屋後面.
~michelle~ 發表於 2009-4-30 21:13:54 |顯示全部樓層
part 2
大家都會搭升降機返屋企,應該知
如果升降機有人要上,e.g有人要上20,我係15樓要下
咁應該升降機唔會停係15樓
係唔係?
有次,我要上15樓,到左9樓,升降機自己打開係9樓
驚到我唔敢講野
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-30 21:51:54 |顯示全部樓層
好彩我唔使搭升降機 samwoo (12).gif
回復

~michelle~ 發表於 2009-4-30 21:59:55 |顯示全部樓層
好彩我唔使搭升降機118805
hellokitty_971 發表於 2009-4-30 21:51

你就好啦add8icon 我依家仲驚
唔敢自己一個搭升降機,放學都要等埋同一桐樓既同學
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-30 22:16:51 |顯示全部樓層
但係去朋友屋企,我要朋友倍我搭升降機
回復

sammy 發表於 2009-4-30 22:39:05 |顯示全部樓層
part 2
大家都會搭升降機返屋企,應該知
如果升降機有人要上,e.g有人要上20,我係15樓要下
咁應該升降機唔會停係15樓
係唔係?
有次,我要上15樓,到左9樓,升降機自己打開係9樓
驚到我唔敢講野 ...
~michelle~ 發表於 2009-4-30 21:13

會唔會有人撳錯9樓而佢出左?
回復

~michelle~ 發表於 2009-4-30 23:20:44 |顯示全部樓層
會唔會有人撳錯9樓而佢出左?
sammy 發表於 2009-4-30 22:39

冇,一定冇
因為一入升降機得我同家人
得3個人
回復

cotychan 發表於 2009-4-30 23:28:09 |顯示全部樓層
唔駛咁驚,有時可能係系統出錯姐.
回復

孖吉 發表於 2009-5-1 10:41:12 |顯示全部樓層
真人真事(part 1)
有次學校去一度地方,我地有d時間係自由活動,開頭都冇野,到左老師叫話集體既時候,我想去洗手間
你地都知啦,一d自己唔熟既地方自己點會自己走左去架,我咪拉左個同學同我去lo
之後見到同我地玩game個 ...
~michelle~ 發表於 2009-4-30 21:08

你係女仔黎架?你係咪入左男厠呢?
男厠企位係定時沖水架,有人冇人都會照沖架,唔使自己嚇自己啵
回復

hellokitty_971 發表於 2009-5-1 23:05:58 |顯示全部樓層
十幾年前既公屋, 唔興冷氣, 天熱個個開晒木門來訓覺, 細細個既時候, 每逢太陽落山, 就成日見到鐵閘出面有一細一大兩個黑影, 一左一右咁企係度, 直覺係一個女人同一個小朋友...

事隔多年, 同啊媽閒話家常時, 原來果兩個黑影應該係後三間屋既太太同女兒, 啊媽話搬來無耐時, 果間屋有個女人同剛剛出細既bb女, 因為該女人既老公帶二奶返屋企鬼混, 老婆受不了係屋企自殺之後.....

個男人就好少返來又唔理個bb, 後來bb喊得太緊要, 係我媽報警, 先知道bb原來發高燒, 留醫後救唔返, 個男人話朝早, 會見到離世既老婆企係窗邊梳頭, 唔敢返去, 後來男人都搬走了

(原來bb靈體係會長大架add12icon)
回復